به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا شیخالاسلامی امروز در همایش تعاون، فقرزدایی و عدالت اجتماعی با بیان اینکه باید در جهت تقویت تعاونیها اقدامات فرهنگی و اجتماعی صورت گیرد، گفت:لازم است تا ظرفیتهای موجود در بخش تعاون به مردم معرفی شود؛چراکه اگر بتوانیم این مفهوم را به گوش مردم برسانیم، گامهای بلندی در جهت تقویت بخش تعاون برداشتهایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر این که متاسفانه ظرفیت تعاونیها در کشور به خوبی شناخته شده نیست، اظهار داشت: حتی برخی از تعاونگران و مسئولان نیز از وجود ظرفیتهای بسیار مناسب در این حوزه اطلاع درستی ندارند که جا دارد در این خصوص یک کار اساسی و تحولگرایانه صورت پذیرد.
شیخالاسلامی شکوفا شدن ظرفیتهای خرد کشور را باعث ایجاد جهش و تحول در اقتصاد دانست و افزود: اصل ادغام وزارت تعاون، کار و رفاه در جهت کوچک کردن دولت و استفاده از ظرفیتهای بخش مردمی و همچنین کاهش تصدیهای دولت بوده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه قرار است با تجمیع ظرفیتهای بخش فنی و حرفهای، سازمان ملی مهارت آغاز به کار کند، اظهار داشت: به دنبال واگذاری امور تصدیگری بخشهای مختلف فنی و حرفهای به تعاونیهای مربیان و فعالان این حوزه هستیم و معتقدم که از این طریق میتوان ظرفیتهای فراوانی نیز ایجاد کرد.
وی با اشاره به این که در حال حاضر فنی و حرفهای با ظرفیت بالایی کار نمیکند و به صورت دولتی اداره میشود، بیان داشت: میتوان مدیریت هزاران مجموعه فنی و حرفهای در کشور را به مردم و تعاونیها سپرد و این اقدام میتواند یک جهش مثبت برای تعاونیها ایجاد کند.
شیخالاسلامی همچنین به موضوع نیروهای شرکتی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه در قالب طرح ساماندهی نیروهای شرکتی به دنبال جلوگیری از تضییع حقوق نیروهای شاغل در مجموعههای مختلف هستیم، گفت: دلیلی ندارد که یک عده دلال بین دولت و نیروی کار قرار گیرد و از این طریق، پولهای فراوانی دستگاه دولتی بگیرد و با به جیب زدن بخش زیادی از آن، درصد کمی را به نیروی کار بپردازد.
وی با اشاره به اینکه دولت برای رفع این معضل که گاهی اوقات، فسادآور نیز شده بود، تصمیم گرفت تا دلالان نیروی انسانی را از بازار کار حذف کند و از این طریق بتواند ارتباط مستقیم کارفرمای اصلی و کارگر را برقرار نمایند که البته برخی مقاومتها نیز در خصوص این مصوبه صورت گرفت؛ اما با جدیتر شدن این کار مسئله در حال نهایی شدن است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر این که در نظر داریم در قالب مسئولیت جدید کارکنان شرکتی دستگاهها را در قالب تعاونیها متشکل کنیم، بیان داشت: از این طریق افراد میتوانند با ایجاد تعاونی با دولت وارد معامله شوند که میتوان گفت پس از چند سال فعالیت و رقابت با سایر بخشها فعالیتهای تعاونی نیز گسترش خواهد یافت، علاوه بر این دست دلالان نیروی انسانی نیز از بازار کار قطع خواهد شد.
شیخالاسلامی با بیان این مطلب که در قالب وزارتخانه جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی بخشها و مجموعههای بزرگی هستند که کار اقتصادی انجام میدهند، تصریح کرد: هم اکنون صندوقهای تامین اجتماعی و بازنشستگی کارهای اجرایی انجام میدهد و به نحوی با مدیریت شبهدولتی اداره میشوند که این کار نواقص فراوانی دارد؛ بنابراین میتوان این بنگاههای بزرگ را به تعاونیها واگذار کرد تا کارکنان بتوانند در قالب بخش تعاون متشکل شده و کار به خود آنها واگذار شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: همچنین یکی دیگر از برنامههای مربوط به گسترش فعالیتهای بخش تعاون ایجاد کارخانههای بزرگ و بنگاهها در شهرهای مختلف کشور است که از این طریق بتوانیم مردم را در آن سهامدار کنیم. همچنین این ظرفیت وجود دارد که بتوانیم از طریق این کارخانههای بزرگ اشتغال برای شهرها و روستاها فراهم نماییم.
وی از تلاش خود برای شناساندن جایگاه و ارزشهای بخش تعاون در سطح مدیران عالی کشور سخن گفت و با تاکید بر این که از این طریق میتوان شاهد موج بلندی از گسترش فعالیتهای تعاونی ها بود اظهار داشت: هم اکنون فرآیند ادغام سه وزارت تعاون، کار و رفاه در حال پیشرفت است و من بر جزئیات ادغام نظارت می کنم.
شیخالاسلامی خاطرنشان کرد: از طریق ادغام های صورت گرفته حداکثر ظرفیتسازی برای آینده وزارت جدید انجام میشود و با حذف برخی زواید و سربارهای انجام ماموریت کار را به نحو شایستهای پیش خواهیم برد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مطلب را افزود که هم اکنون ادارات کل کار و امور اجتماعی و ادارات کل تعاون استانها در یکدیگر ادغام شدهاند که از این طریق مدیران کل کار و امور اجتماعی به عنوان روسا و مدیران کل تعاون نیز به عنوان قائم مقام مشغول به کار شدهاند تا در آینده نزدیک ارزیابیهای دقیقتری از روند آینده کار ادارات استانها صورت پذیرد.
نظر شما