۱۹ شهریور ۱۳۹۰، ۱۴:۵۴

معاون وزیر بهداشت خبر داد:

اعلام فراخوان تولید واکسن داخلی در هفته آینده/ تولید 8داروی بیوتکنولوژی

اعلام فراخوان تولید واکسن داخلی در هفته آینده/ تولید 8داروی بیوتکنولوژی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از اعلام عمومی واکسن های تولید داخلی واگیر و غیر واگیر جدید در هفته آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر هم واکسن آنفلوآنزای فصلی، واکسن هپاتیت، واکسن سرطان رحم در دست تولید هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مصطفی قانعی در حاشیه همایش مدیران علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، با اعلام این خبر افزود: پیش بینی می شود واکسن ها به دست محققان ایرانی تولید شود که در این زمینه انیستیتو پاستور نیز آمادگی خود را اعلام کرده است و فراخوان نیز در هفته آینده اعلام می شود.

وی خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوآنزای فصلی که با قیمت 12 هزار تومان به عنوان واکسن وارداتی در داخل کشور به فروش می رسد، در شهریورماه سال آینده و 30 درصد ارازن تر از قیمت خارجی آن به فروش خواهد رسید.

قانعی افزود: واکسن هپاتیت در کشور در دست تولید است همچنین قیمت واکسن غیر واگیر سرطان رحم برای زنان در دنیا 800 دلار است که با تولید داخلی این واکسن، قیمت آن 50 درصد از نوع خارجی آن ارزان تر می شود.

وی نیاز اصلی در دهه آینده را واکسن های ضد سرطان برشمرد و افزود: وزارت بهداشت از تولید داروهای مرتبط با سرطان پستان، رحم و سرطان پروستات حمایت خواهد کرد، چرا که اگر این داروها در کشور تولید شود، 10 تا 15 سال میانگین عمر افزایش می یابد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به تولید داروهای فناوری های جدید گفت: در حال حاضر 140 داروی نانو تکنولوژی در دنیا تولید و یا در دست تولید است، که از این تعداد یک دارو که داروی ضد سرطان است در ایران تولید شده که مرحله نهایی خود را طی می کند.

وی افزود: 120 داروی بیوتک نیز در دنیا تولید می شود که از این تعداد 14 دارو در ایران تولید می شود و قصد داریم تعداد این داروها را به 22 قلم دارو افزایش دهیم که اگر این اتفاق رخ دهد در منطقه حرف اول را خواهیم زد.

قانعی یادآور شد: برای تولید داروهای بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی باید شرکت های دانش بنیان ایجاد و اتاق تمیز به منظور تولید این داروها راه اندازی شود. در همین راستا برای 5 دانشگاه اعتبار تامین شده تا داروهایی با تکنولوژی بالا تولید کنند که سال گذشته محصول دانشگاه ها برای تولید این داروها اعلام شد و تا پایان سال نیز بخش دوم این داروها که 8 داروی جدید را شامل می شود، اعلام خواهد شد.

وی با اشاره به رتبه بندی دانشگاه های علوم پزشکی اظهار داشت: دانشگاه های علوم پزشکی به تیپ یک تا تیپ سه دسته بندی می شوند که براساس این رتبه بندی، دانشگاه علوم پزشکی تهران در تیپ یک، بقیه الله اعظم (عج) در تیپ دوم و شهرکرد در تیپ سوم دارای رتبه های اول هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: طبق برنامه پنجم توسعه باید از 5 دانشگاه علوم پزشکی حمایت صورت گیرد تا بتوانند در عرصه های بین المللی رقابت کنند که اولین ماموریت در این زمینه به دانشگاه علوم پزشکی تهران داده شد تا رتبه خود را به رتبه زیر 300 در بین دانشگاه های دنیا ارتقا دهد.

کد خبر 1403830

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha