به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی غضنفری درباره آخرین وضع 10 پروژه کلیدی اصلاح نظام توزیع کشور اظهار داشت: 10 پروژه بهسازی نظام توزیع به منظور به حداقل رساندن فاصله بین تولیدکننده و مصرفکننده، تبدیل این نظام به سیستمی کارآمد و منسجم، بهبود کانال های توزیع و غیره از مدتها پیش آغاز شده است و برخی از آنها 100 درصد و تعدادی دیگر هم بین 80 تا 90 درصد پیشرفت داشته اند.
غضنفری تصریح کرد: تمام این10 پروژه تقریبا می توان گفت؛ در مرحله پایانی هستند و ما به دنبال آن هستیم که مرحله جدیدی را در این زمینه شروع و پروژه جدیدی تعریف کنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره سرانجام کالابرگ ها گفت: کالابرگ در واقع نوعی یارانه کالایی بود که دولت به مردم پرداخت می کرد و بعد از این که یارانه ها به صورت مستقیم از طریق هدفمند شدن به مردم داده شد، قرار بر این بود به طور کلی سیستم کالابرگ جمع آوری شود. اما در ماه رمضان امسال با دستور رئیس جمهور بررسی در این مورد که آیا زمینه های اعلام یک یا دو کالابرگ دیگر فراهم است را انجام داریم که مقرر شد اگر منابع کافی در اختیار قرار گیرد، آمادگی ادامه این وجود دارد اما به دلیل تخصیص نیافتن منابع این کار عملی نشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: به طور کلی با اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها باید با سیستم کالابرگی خداحافظی کنیم زیرا این سیستم برای زمان خاصی طراحی شده و موقت بود که آن دوران سپری شده است.
براساس این گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، غضنفری در ادامه اظهارداشت: اما سیستم توزیع کالابرگ یک ابزار برای تنظیم بازار است و اگر یک روزی دولت علاقه مند باشد تا نرخ برخی از کالاها را کنترل کند، می تواند از طریق کالابرگ این کار را انجام دهد. البته این طرح به دلیل این که باید بخشی از هزینه های قیمت کالا را دولت بپردازد، هزینه های خاص خود را دارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر به نظر می رسد با هدفمندشدن یارانه ها و دریافت مستقیم یارانه از جانب مردم، توجیه کافی برای استفاده از کالابرگ نیست و سیستم هدفمندشدن یارانه ها جایگزین تمام یارانه های قبلی شده است.
سابقه ورود کوپن به اقتصاد ایران
به گزارش مهر، سابقه ورود کوپن به اقتصاد ایران به ابتدای دهه 60 برمی گردد و در این راستا، ستاد بسیج اقتصادی با توجه به شرایط خاص کشور تشکیل شد. البته کوپنهای مرحله اول تا هشتم زیرنظر ستاد بسیج اقتصادی کشور مستقر در نخست وزیری چاپ و با همکاری بانک صادرات توزیع می شد. کوپنهای ارزاق عمومی 10 نوع بود و از آن زمان توزیع شد تا در صورت لزوم کالاهایی که ممکن بود به علل مختلف کم یا گران عرضه شود، سهمیهبندی شود.
با پایان یافتن جنگ و عادی شدن شرایط اقتصادی کشور، لزوم ادامه فعالیت ستاد بسیج اقتصادی به صورت گسترده منتفی شد و برهمین اساس، وظایف اجرایی این ستاد به وزارت بازرگانی انتقال یافت. از اوایل دهه 60 تاکنون نیز 13 مرحله کالابرگ منتشر شده است.
به هر حال، به نظر می رسد اگر دولت هم در حال حاضر قصد دارد یارانه کالاهای کالابرگی را حذف کند به صورت شفاف، مردم را در جریان قرار دهد تا کارگران و کارمندان و جامعه از سرگردانی خارج شوند.
نظر شما