۲۲ شهریور ۱۳۹۰، ۱۲:۲۸

اسکروتن در گفتگو با مهر:

ملاحظات اخلاقی باید در روابط بین کشورها مورد توجه باشند

ملاحظات اخلاقی باید در روابط بین کشورها مورد توجه باشند

استاد فلسفه دانشگاه آکسفورد با اشاره به اینکه مبنای صلح رفتار براساس اصول اخلاقی است، گفت: رفتار بر اساس اصول اخلاقی پدیده‌ای نادر در نظام بین‌الملل کنونی است، ملاحظات اخلاقی باید در روابط بین کشورها مورد توجه جدی قرار گیرند.

دکتر راجر اسکروتن فیلسوف بریتانیایی و استاد فلسفه دانشگاه آکسفورد در مورد جایگاه اخلاق در دنیای کنونی و نظام بین الملل به خبرنگار مهر گفت: بدون اخلاق و وجود اصول اخلاقی روابط میان افراد و انسانها ناپایدار و سست خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ارزشهای اخلاقی به طور طبیعی در میان افراد توسعه و گسترش می‌یابند، تصریح کرد: همه افراد بر روی اصول اساسی اخلاق اتفاق نظر دارند و در مورد آن اختلافی میان آنها وجود ندارد.

اسکروتن افزود: برای نمونه همه مردم بر روی این اصل که نباید به دیگران صدمه زد اتفاق نظر دارند. همچنین وفای به عهد و وفاداری و احترام به قول و پیمان از اصولی است که همه مردم درباره آنها اشتراک نظر دارند.

این فیلسوف معاصر تأکید کرد: همچنین احترام به آزادی سایرین و استقلال آنها اصلی است که همه مردم آنرا محترم می‌شمارند و بر وفاداری به آن اذعان دارند.

مؤلف "معنای کنسرواتیسم" در ادامه تصریح کرد: به نظر من اختلافات جزئی در مورد اصول اخلاقی چندان حائز اهمیت نیستند. به عبارت دیگر افراد مناطق مختلف ممکن است در زمینه مواردی از اخلاق با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند که این در مقایسه با توافق و تأکیدی که بر اصول مشترک اخلاقی وجود دارد چندان مهم نیست.

وی افزود: در نظام بین الملل این موضوع به معنای آن است که کشورها در رابطه با یکدیگر بر اساس حقوق طبیعی عمل کنند و در رابطه با یکدیگر بر توافقات بین المللی وفادار باشند و به جای پافشاری بر زور بر عهدنامه‌ها و توافقات فیمابین تأکید کنند و آنها را سرلوحه کار خود قرار دهند.

مؤلف "فرهنگ اندیشه سیاسی" تصریح کرد: همچنین کشورها در روابط بین‌الملل و در روابط با یکدیگر باید از صدمه زدن به یکدیگر بپرهیزند.

اسکروتن در مورد نسبت اخلاق با صلح جهانی نیز گفت: ایمانوئل کانت فیلسوف آلمانی معتقد بود که صلح مبتنی بر روابط اخلاقی است. به عبارتی مبنای صلح از دید او رفتار بر اساس اصول اخلاقی است.

این فیلسوف بریتانیایی تصریح کرد: کانت همچنین معتقد بود که در صورتی می‌توان به "صلح ابدی" و جاوید رسید که کشورها بر اساس اصول مشترک حقوقی با یکدیگر رفتار کنند و از اصول مشترک حقوقی تبعیت کنند.

اسکروتن با تأیید گفته ها و سخنان کانت تصریح کرد: کانت درست می‌گوید. اما باید توجه داشت که راه حل و پیشنهاد کانت زمانی محقق خواهد شد که کشورها ابتدا در درون نظام سیاسی خود تابع اصول حقوقی باشند و خود در درون عامل به قوانین باشند و بر اساس اصول حقوقی و بر اساس قانون حکومت کنند.

این فیلسوف معاصر درباره راهکارهای توسعه و تعمیق اصول اخلاقی در نظام بین‌الملل نیز تصریح کرد: می‌توان تأثیر اخلاق بر روابط بین‌الملل را زیاد کرد و تعمیق بخشید. این کار از رهگذر تشویق و تقویت گفتگوهای علنی میان ملتها درباره مسائل گوناگون محقق خواهد شد.

وی گفت: همچنین اصول اخلاقی زمانی در نظام بین‌الملل تعمیق خواهد شد که رهبران کشورها به افراد و سایر کشورها این اجازه را بدهند که دیدگاه خود درباره آنها را به طور آشکار بیان کنند.

اسکروتن در پایان تأکید کرد: کشورها در تعامل با یکدیگر و در بحث در مورد مسائل بین‌المللی باید این ملاحظات اخلاقی را لحاظ کنند که البته این پدیده‌ای نادر در نظام بین‌الملل کنونی است.

کد خبر 1406188

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha