رجب طیب اردوغان روز گذشته سفر خود را به کشورهای آفریقایی همچون مصر، تونس و لیبی که با بهارعربی مواجه اند، آغاز کرد. وی شب گذشته برای سفری 3 روزه به همراه همسر خود وارد مصر شد و با استقبال گسترده مردم و مقامات رسمی مصر مواجه شد. نخست وزیر ترکیه هدف از این سفر را برقراری روابط مستحکم با مقامات جدید کشورهای متاثر از بهار عربی اعلام کرد.
استقبال از اردوغان تحت تدابیر شدید امنیتی صورت گرفت و شهروندان مصر با حمل پرچم های مصر و ترکیه در فرودگاه قاهره و اطراف آن شعار حمایت از اردوغان را سر می دادند و تشکیل حکومت اسلامی در این کشور را خواستار شدند.
درهمین راستا دهها نفر ازاعضای اخوان المسلمین مصر نیزبرای استقبال از نخست وزیر ترکیه و تایید سیاست های این کشور به ویژه سیاست ضد اسرائیلی و حمایت از قضیه فلسطین به فرودگاه بین المللی قاهره آمده بودند.
روزنامه هاآرتص چاپ رژیم صهیونیستی نیز در این رابطه نوشت: رجب طیب اردوغان همراه با یک تیم ویژه نظامی وارد قاهره شده است.علاوه بر هواپیمای حامل اردوغان 2 فروند هواپیمای ویژه متشکل از 235 تاجر و 6 وزیر نیز وارد فرودگاه قاهره شدند.
اردوغان قرار است با "محمد حسین طنطاوی" رئیس شورای عالی نظامی و "عصام شرف" نخست وزیر مصر دیدار و درباره رویدادهای خاورمیانه به ویژه سوریه و شناسایی کشور مستقل فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رایزنی کند.
دیدار با "احمد الطیب شیخ الازهر"، "علی جمعه" مفتی مصر و "محمد عبد الفضیل القوصی" وزیر اوقاف و پاپ شنوده سوم اسقف اسکندریه نیز در دستور کار اردوغان قرار دارد.
نخست وزیر ترکیه همچنین درصد و سی وششمین نشست شورای اتحادیه عرب که در سطح وزیران برگزار می شود سخنرانی خواهد کرد
در حاشیه سفر اردوغان به مصر شماری از اعضای ائتلاف جوانان انقلابی این کشور با جوانان حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه دیدار خواهند کرد.
از سوی دیگر اردوغان پیش از ترک آنکارا در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت که در این سفر دوره ای خود از غزه دیدن نخواهد کرد اما امیدوار است در اسرع وقت فرصت سفر به نوارغزه فراهم شود.
سفر اردوغان به مصرازآنجا که روابط آنکارا و تل آویو بحرانی شده ازاهمیت ویژه ای برخوردار است. سفراردوغان به مصر بیش از همه رژیم صهیونیستی و هم پیمانان غربی آن را نگران کرده است چرا که هر دو این کشورها تا یک سال گذشته از هم پیمانان استراتژیک این رژیم محسوب می شدند اما اکنون در پی انقلاب 25 ژانویه مصر و افزایش احساسات ضد اسرائیلی در این کشور و نیز تیرگی روابط با آنکارا درپی حمله به کشتی ترکی مرمره رژیم اسرائیل نه تنها دوهم یپمان قدر خود را از دست داده، بلکه نزدیکی قاهره و آنکارا تهدیدی جدی برای موجودیت اسرائیل به شمار می رود.
اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از قاهره و تل آویو سرآغاز این تهدید به شمار می رود امری که ادامه آن به کابوسی وحشتناک برای صهیونیست ها تبدیل شده است.
هر چند دولت اردوغان تلاش می کند همواره از خود چهره ای حامی مسائل جهان اسلام نشان دهد و تبدیل به یک قدرت اصلی درمنطقه باشد اما منافع اقتصادی و نظامی ترکیه مهمترین هدف این کشوراز برقراری رابطه با کشورهای منطقه و شمال آفریقا است.
عقد قرارداد نظامی با مصر واستفاده از منابع طبیعی موجود درکشورهای شمال آفریقا دردستور کارترکیه قرار دارد واردوغان در سخنرانی اخیر خود صراحتا اعلام کرده که هدف از سفر وی به مصر، تونس و لیبی حضور در کشورهایی است که ترکیه تاکنون در آنها حضور نداشته است.
نظر شما