۲۷ شهریور ۱۳۹۰، ۱۳:۲۲

گزارش مهر از رتبه کشورها در اتصال مدارس به اینترنت/ رتبه 118 ایران در میان 142کشور!

گزارش مهر از رتبه کشورها در اتصال مدارس به اینترنت/ رتبه 118 ایران در میان 142کشور!

جدیدترین گزارشهای مجامع جهانی از رتبه 118 ایران در میان 142 کشور در شاخص دسترسی مدارس به اینترنت خبر می دهد و این در حالی است که طرح جامع اتصال مدارس به شبکه ملی قرار است امکان اتصال بیش از 100 هزار مدرسه را تا کمتر از 5 سال به شبکه ملی اینترنت ممکن کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجمع جهانی اقتصاد در تازه ترین بررسی های خود که بر روی وضعیت دسترسی به اینترنت در مدارس کشورهای مختلف صورت گرفته ایران را از نظر شاخص دسترسی به اینترنت در مدارس در بین 142 کشور جهان در رده 118 قرار داده است.

در این رده ‌بندی کشورهای ایسلند، سوئد، استونی، فنلاند، هلند، سنگاپور، قطر، دانمارک، سوئیس و کره جنوبی با کسب بالاترین نمره، رده ‌های اول تا دهم را از آن خود کرده اند و کشورهای بوروندی، یمن،‌ آنگولا، چاد و هائیتی در پایین ترین رده جدول دسترسی به اینترنت در مدارس قرار گرفته اند. همچنین چین - پرجمعیت ‌ترین کشور جهان در این رده‌بندی رتبه 28 را به خود اختصاص داده است.
 
در منطقه خاورمیانه بهترین وضعیت از نظر شاخص دسترسی مدارس به شبکه اینترنت مربوط به کشورهای قطر، امارات و بحرین است و ایران از نظر این شاخص در بین کشورهای خاورمیانه، بالاتر از سوریه قراردارد و این در حالی است که براساس آمار وب سایت Internet World Stats بیش از نیمی از کاربران اینترنت خاورمیانه به کشور ایران اختصاص دارند. به بیانی دیگر از 72 میلیون و 497 هزار و 466 نفر کاربر اینترنت این بخش از جهان، 36 میلیون و 500 هزار کاربر اینترنتی به ایران اختصاص دارد و از این رو ایران پرکاربرترین کشور در خاورمیانه به شمار می رود.
 
مدارس ایران به اینترنت ملی وصل می شوند
 
به گزارش مهر، تلاش های مشترک دو وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و آموزش و پرورش برای اتصال مدارس کشور به شبکه ملی اینترنت از سال 86 آغاز شد که در فاز پایلوت منجر به اتصال 5800 مدرسه به این شبکه شد. براین اساس مقررشد در یک بازه زمانی 3 تا 5 ساله تمامی مدارس کشور که حدود 150 هزار مدرسه در 100 هزار نقطه است تجهیز و متصل به شبکه ملی اینترنت شوند. ضمن آنکه امکان توسعه کیفیت آموزش تحصیلی در مدارس کشور اقتصاد پذیر نیز باشد و در قالب اجرای پروژه ها و مناسبتهای ملی و انجام طرح های آمارگیری نیز بصورت الکترونیکی از بستر ایجاد شده استفاده شود.
 
در آن زمان تدوین طرح جامع اتصالات وزارت آموزش و پرورش، برقراری ارتباط 20 هزار نقطه به شبکه ملی اینترنت در فاز نخست، ایجاد ایمیل رایگان برای جامعه دانش آموزی کشور، تجهیز 500 آزمایشگاه فناوری اطلاعات در مدارس و تولید محتوای الکترونیکی 50 عنوان درسی دردستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفت.
 
شهریورماه سال گذشته نیز بار دیگر وزرای ارتباطات و آموزش و پرورش در نشست مشترکی ابعاد مختلف طرح اتصال مدارس به شبکه ملی اینترنت را مورد بررسی قرار دادند و پیش بینی کردند که تا پایان سال تحصیلی 90 ، اتصال 70 هزار مرکز آموزشی به شبکه ملی اینترنت علمیاتی شود.
 
مدارس ایران به شبکه اینترنت جهانی نیاری ندارند
 
سعید مهدیون مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ایران که متولی اتصال مدارس به شبکه ملی اینترنت است در گفتگو با خبرنگار مهر از پیشرفت مناسب طرح اتصال مدارس به شبکه ملی خبرداد و تاکید کرد که لزوما نیازی به اتصال مدارس به شبکه اینترنت جهانی به صورت مستقیم وجود ندارد و شبکه ملی اینترنت تمامی نیازهای مدارس به اینترنت را تامین خواهد کرد.
 
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه ای برای اتصال مدارس به شبکه اینترنت جهانی ندارد، ادامه داد: هم اکنون طرح اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات یا همان اینترانت ملی در دست انجام است که این شبکه می تواند تمامی نیازها را پاسخ دهد.
 
مهدیون با تاکید براینکه البته بخشی از دسترسی اینترنت از طریق شبکه رشد که مسئولیت آن برعهده آموزش و پرورش است تامین خواهد شد اضافه کرد: دسترسی لازم به اطلاعات و کاربردهای مورد استفاده آن از طریق شبکه ملی اینترنت ممکن می شود و دیگر نیازی نیست که مدارس به صورت مستقیم به شبکه اینترنت متصل شوند.
 
وی با اشاره به برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد که این برنامه طبق زمان بندی پیش می رود و قرار است در هر فاز 20 هزار مدرسه کشور تحت پوشش این شبکه قرار گیرند.
 
مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ایران در مورد رتبه 118 ایران در میان 142 کشور جهان از نظر شاخص دسترسی مدارس به اینترنت خاطرنشان کرد که شبکه ملی اطلاعات نیازهای اینترنت را هم تامین خواهد کرد.
 
وی با بیان اینکه این شبکه برای پاسخگویی به نیاز کادر آموزشی و محصلان در مدارس در نظر گرفته شده است به مهر گفت: با اتصال مدارس به شبکه ملی، امکان ارائه دروس الکترونیکی و ایجاد مدارس هوشمند فراهم شده و برنامه هایی که از سوی وزارت آموزش و پرورش تدوین می شود در این شبکه کاربردی خواهد شد.
 
مهدیون تصریح کرد که ابزارهای فنی این طرح آماده است و طبق برنامه ریزی های انجام شده 100 هزار مدرسه فیزیکی تا پایان برنامه پنجم توسعه به شبکه ملی اینترنت یا همان اینترانت داخلی متصل خواهند شد.
 
ایران در اتصال مدارس دیگر کشورها به اینترنت جهانی مشارکت می کند
 
به گزارش مهر، سال گذشته یکی از مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از مشارکت ایران در اتصال مدارس دنیا به شبکه اینترنت جهانی خبرداد و با اشاره به انتخاب ایران به عنوان نائب رئیس گروه مطالعاتی 2 اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) که می تواند بر نقش مستقیم و بدون واسطه کشورمان در سیاستگذاری های این اتحادیه تاثیرگذار باشد گفته بود: یکی از مهمترین پروژه های اتحادیه جهانی مخابرات، پوشش تمامی مدارس دنیا به شبکه اینترنت است و در این راستا ایران تمامی تلاش خود را به عنوان یکی از اعضای اصلی این اتحادیه بکار خواهد گرفت و به طور حتم نقش پررنگی در اجرای این طرح خواهد داشت.
 
صمد مومن بالله – معاون پیشین وزیر ارتباطات - با تاکید بر تلاش برای افزایش سرعت فرهنگی و محتوایی کشورهای فقیر برای دسترسی به اینترنت خاطرنشان کرد: ایران هماهنگ با جامعه جهانی از زوایای مختلف برای اجرای این طرح تلاش می کند و براین اساس پیشنهاد تشکیل تیمهای مطالعاتی و عملیاتی را برای اجرای پروژه های مخابراتی جهان به ITU داده تا در چارچوب منافع کشورها، این پروژه ها اجرایی شود.
کد خبر 1410750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha