محمد هادی جاوید در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه نمای هر ساختمان در شکلدهی به مجموعه شهری مهم است، اظهار کرد: رشد سریع جمعیت و گرایش مردم به شهر نشینی، تقاضای فزایندهای را برای تهیه مسکن به دنبال داشته است از این رو مشکلات عدیده ای در زمینه توسعه شهری به وجود آمده است.
جاوید با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان، ضوابط و مقررات ویژهای در ارتباط با سیما و کالبد شهر وجود دارد، گفت: امید است در ایران نیز با برنامهریزیهای لازم گروهی از کارشناسان زیبا شناسی به کنترل طرح های بزرگ و کوچک معماری و شهری از جنبه های رنگ، حجم، مصالح مناسب، فضاهای پر و خالی نما، رعایت اصول هماهنگی و تناسبات نما پرداخته شود.
وی تایید پروانههای ساختمانی را توسط مراکز مربوطه امری ضروری عنوان کرد و تشریح کرد: پروانه های ساختمانی برای ارتقاء کیفیت ساخت و ساز شهری و جلوگیری از افزایش تخلفات ساختمانی موثر است.
وی با تأکید بر اینکه کلانشهرها با مسائل و چالشهایی روبهرو هستند که مدیریت شهری منحصر به فردی را طلب میکند، افزود: برگزاری برنامههای جهانی در کسب اطلاعات نوین معماری و تبادل تجارب کاربردی، تاثیر به سزایی دارد.
معاون شهرسازی و معماری افزود: شرایط آب و هوایی به موازات سایر عوامل محیطی از مهمترین عوامل موثر در شکل گیری، تکوین شهرها و تداوم حیات شهری به شمار می آید، در واقع عناصر شهری و عملکرد آنها همواره از عوامل آب و هوایی متأثر هستند.
وی ادامه داد: تزیینات بیرونی ساختمان باید به نحوی باشد که در برابر تغییرات آب و هوا و نور خورشید مقاوم باشد تا کیفیت خود را از دست ندهد.
وی افزود: مصالح بومی استفاده شده در هر بنا نشان میدهد که نما مربوط به چه منطقه ای است و طراح میتواند نما را به عالیترین حد در ترکیب معماری برساند، در واقع هر یک از نماها در شهر نشان از وضعیت اقتصادی، اجتماعی سازنده، نحوه تفکر و نگرش او به مسایل مختلف است.
نظر شما