به گزارش خبرگزاری مهر، "کن سایری " در همایش کشاورزی حفاظتی گفت: کشاورزی فارس و کشور مکزیک وجه تشابهات زیادی دارند که از آن جمله مسئله کمبود آب و بحث خشکسالی است.
وی افزود: 10 سال قبل نیز به ایران و استان فارس سفرکردم و بازدیدهایی نیز از مزارع استان داشتم اما طی بازدیدهای روز گذشته متوجه شدم که این استان به پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در زمینه کشاورزی حفاظتی دست یافته به طوریکه هم اکنون می تواند به عنوان یک استان موفق در زمینه اجرای طرح های کشاورزی حفاظتی در دنیا مطرح شود.
مشاور و کارشناس مرکز بین المللی تحقیقات گندم و ذرت بیان کرد: هر سال که می گذرد تقاضا برای آب بیشتر می شود و کشاورزان می خواهند که سطوح زیرکشت خود را با آب بیشتری آبیاری کنند که این امر با بروز پدیده خشکسالی و مواجه شدن با افت منابع آبی مشکل جدی را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: کشاورزی حفاظتی ازجمله بهترین روشها برای مقابله با این معضل است ضمن آنکه می توان با پایداری منابع آب و خاک فواید دیگری را نیز نصیب بخش کشاورزی و خود کشاورزان کرد.
کارشناس مرکز بین المللی تحقیقات گندم و ذرت در بخش دیگر از سخنان خود کشاورزان فارس را افرادی مبتکر، خلاق و مشتاق توصیف کرد و بیان داشت: در جریان بازدید از مزارع مختلف، متوجه شدم که بسیاری از کشاورزان، طالب دریافت اطلاعات جدید و راهکارهای نوین هستند که چنانچه کارشناسان و متخصصان با این گروه کشاورزان، همکاری و تعامل بیشتر و نزدیکتری داشته باشند، بی شک نتایج مثبتی برای بخش کشاورزی فارس به دنبال خواهد داشت.
این مشاور بین المللی با بیان اینکه برای اولین بار در جهان کشت چغندر قند به شیوه کشاورزی حفاظتی ( بی خاک ورزی) در استان فارس را مشاهده کردم، بر نقش آموزش بهره برداران تأکید کرد و گفت: وظیفه کارشناسان و صاحب نظران بخش کشاورزی این است که جدیدترین اطلاعات، دستاوردها و دانش روز را در اختیار کشاورزان قرار دهند تا آنان نسبت به اجرای طرح های جدید و مفید مانند طرح های بی خاکورزی و کم خاکورزی تمایل بیشتری داشته باشند.
در ادامه این همایش مدیرکل پنبه، دانه های روغنی و مجری طرح برنج کشور نیز گفت: با توجه به شرایط اقلیمی، وجود خشکسالی و فرسایش در زمینهای کشاورزی بحث امنیت غذایی کشور به صورت جدی در وزارت جهادکشاورزی مد نظر قرار گرفته است.
بهمن ناصحی افزود: در همین راستا طرح های کشاورزی حفاظتی از چهار سال قبل در کشور به صورت پایلوتهایی شروع و طی دو سال گذشته در سایر استانها به صورت جدی پیگیری شد و پیش بینی می شود که در برنامه پنجم در سطح سه میلیون هکتار بتوانیم این طرح ها را به مرحله اجرا در آوریم.
وی استان فارس را یکی از استانهای موفق و پیشرو در زمینه اجرای طرح های کشاورزی عنوان کرد و بیان داشت: طی بازدیدهایی که از مزارع این استان به عمل آمد مشخص شده که فارس در تمام زمینه های کشاورزی همچون محصولات مهمی مانند زراعت گندم، ذرت، پنبه، چغندرقند، دانه های روغنی و آفتابگردان به توفیقات خوبی دست یافته است.
ناصحی تصریح کرد: همچنین برای پیشبرد کار طرح کشاورزی حفاظتی اعتبارات بسیار خوبی نیز در قالب کمک های فنی در نظر گرفته شده که سهم استان فارس نیز رقم بالا و قابل توجهی است.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی فارس در ادامه این همایش ضمن تأکید بر استفاده از تجربیات و دستاوردهای سایر محققان و کارشناسان جهان در زمینه اجرای طرح های کشاورزی حفاظتی اظهار داشت: فارس در اجرای طرح های کشاورزی حفاظتی به توفیقات خوبی نائل شده که نتایج مثبتی چون کاهش میزان آب مصرفی در مزارع، کاهش سوخت مصرفی، کاهش هزینه های تولید و حفظ منابع پایه ای تولید از جمله آب و خاک را به همراه داشته است.
احمد دزفولی ادامه داد: توسعه پایدار کشاورزی و امنیت غذایی از سیاستهای کلی بخش کشاورزی است و وظیفه ما این است که ضمن حفظ منابع تولید مانند آب و خاک محصولی سالم، با کیفیت و با کمترین مصرف نهاده ها و مقرون به صرفه برای کشاورزان تولید کنیم.
وی افزود: با توجه به تغییراتی که هم اکنون در اقلیم فارس رخ داده، اجرای روشهای نوین کشاورزی و دنبال کردن آنها ضرورت دارد که در این مسیر استفاده کردن از تجربیات، اطلاعات و یافته های به روز کارشناسان مجرب دنیا بسیار مفید خواهد بود.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فارس دارای رتبه اول ملی کشاورزی حفاظتی است، بر انجام پروژه های کشاورزی حفاظتی در استان فارس نیز اشاره کرد و گفت: در سالهای 85- 84، عملیات کم خاکورزی در 120 هکتار شروع و در سال 90- 89 به 136 هزار هکتار رسید که پیش بینی می شود در سال 91-90 این رقم به 180 هزار هکتار برسد.
دزفولی یادآور شد: عملیات بی خاک ورزی نیز در سال 87- 86 با 20 هکتار شروع که در سال 89 به 25 هزار هکتار رسید و پیش بینی می شود در سال 91- 90 حدود 60 هزار هکتار از اراضی زراعی در محصولات شتوی و صیفی تحت این عملیات قرار گیرند.
نظر شما