۲۸ شهریور ۱۳۹۰، ۱۴:۳۹

صدیقی به مهر خبر داد:

لاک ‌پشت‌ های سبز جنوب کشور پلاک گذاری می شوند

لاک ‌پشت‌ های سبز جنوب کشور پلاک گذاری می شوند

زاهدان - خبرگزاری مهر: مدیر دفتر زیست بوم‌ های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: لاک‌ پشت ‌های سبز جنوب کشور پلاک گذاری ماهواره ‌ای می ‌شوند.

امید صدیقی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: لاک ‌پشت ‌های سبز جزو گونه‌ های در معرض خطر انقراض هستند از این رو اقداماتی در زمینه حفاظت از این گونه در حال انجام است.

وی گفت: تفاهمنامه ‌ای بین سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه محیط زیست سازمان ملل با هدف حمایت از لاک ‌پشت ‌های منطقه اقیانوس هند، دریای عمان و خلیج فارس منعقد شده که پلاک گذاری لاک ‌پشت‌های سبز یکی از مفاد این تفاهمنامه است.

وی افزود: تاکنون تعدادی از لاک‌ پشت‌ ها با این روش پلاک گذاری شده اند و با انجام این پلاک گذاری مسیر حرکت لاک‌ پشت ‌ها، تغذیه و به طور کلی نحوه زندگی آنها مورد بررسی قرار می ‌گیرد.

مدیر دفتر زیست بوم‌ های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: با پلاک گذاری ماهواره ‌ای بر روی این لاک‌ پشت‌ ها رفتار آنها به صورت آنلاین کنترل می ‌شود و اجرای این کار در وسعت زیاد جز برنامه‌ های معاونت دریایی سازمان محیط زیست تا پایان امسال است.

وی گفت: پنج گونه لاک ‌پشت سبز، نوک منقاری،‌ پشت چرمی، ‌‌زیتونی و سر بزرگ جز گونه‌ های در معرض خطر انقراض هستند که دو گونه سبز و نوک منقاری برای تخم گذاری وارد سواحل کشور ما می‌ شوند و سه گونه دیگر به سواحل کشورهای مالزی، فیلیپین و هند می‌ روند.

وی افزود: بنابراین اجرای طرح پلاک گذاری در کشور برای دو گونه سبز و نوک منقاری اجرا می‌ شود.

صدیقی به تخم گذاری این لاک‌ پشت‌ ها در سواحل دریای عمان و خلیج فارس اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر تخم گذاری لاک‌ پشت‌ ها آغاز شده و از حدود یک ماه دیگر بچه لاک ‌پشت ‌ها سر از تخم بیرون می آورند.

وی گفت: برای حفاظت از تخم‌ ها و بچه لاک ‌پشت ‌ها چند سایت حفاظتی در منطقه ایجاد شده که دو سایت کچو و لیپار در شرق چابهار مهم‌ ترین آنها هستند.

مدیر دفتر زیست بوم ‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: این سایت ‌ها فنس کشی و تخم‌ ها به داخل آنها انتقال داده شده تا از شر حیوانات موذی، شغال، پرندگان و در برخی موارد انسان‌ ها در امان باشند.

وی گفت: با این کار درصد موفقیت تولید مثل چند برابر بالاتر می رود و افزایش ضریب تولید مثل نیز زیادتر خواهد شد.

وی افزود: هر لاک‌ پشت با در نظر گرفتن نوع آن بین 60 تا 120 تخم می ‌گذارد که میانگین تخم گذاری لاک‌ پشت‌ های سبز بین 100 تا 110 تخم است.

کد خبر 1411748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha