سید مرتضی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شرکت تولیدی بازرگانی آرد پویا قم به عنوان مدرنترین کارخانه تولید آرد استان و یکی از برترین کارخانههای آرد کشور در سال 76 روند تاسیس را آغاز کرد ولی وجود تنگناهای مختلف در این مسیر باعث شد این طرح تا اواخر سال 81 پیشرفت قابل ملاحظهای نداشته باشد که در این زمان با تغییر مدیریت پروژه و تأیید و پشتیبانی ارگانهای ذیربط این طرح که در مراحل اولیه قرار داشت به عنوان پروژه ملی مطرح و با تلاش بی وقفه و بهره گیری از توان کارآمد داخلی و شرکت های معتبر خارجی در کوتاهترین زمان ممکن به بهره برداری آزمایشی رسیده و نخستین محصولات این کارخانه در آذر ماه سال 84 روانه بازار مصرف شد.
مدیر عامل شرکت تولیدی و بازرگانی آرد قم در خصوص پتانسیلهای کارخانه آرد استان قم ابراز داشت: این مجموعه در زمینی به مساحت چهار هتکار و با زیر بنای 10 هزار متر مربع تاسیس شده و قادر است روزانه 300 تن گندم را به انواع آرد تبدیل کند که البته این ظرفیت تا یک هزار و 200 تن در روز قابل افزایش است.
وی ادامه داد: لازم به ذکر است با وجود ماشین آلات پیشرفته، این کارخانه قادر به غنی سازی آرد نیز است در این طرح آرد غنی شده با آهن و اسید فولیک و مینرالها طبق استانداردهای ملی ایران تولید خواهد شد.
وی افزود: تاکید موسسین این واحد بر استفاده از تکنولوژی روز تولید آرد در دنیا باب همکاری با کمپانی چند ملیتی بولر سوییس (یکی از معتبرترین سازندگان ماشین آلات صنایع غذایی دنیا و دارای حدود یک و نیم قرن سابقه) را گشود و شرکت بولر علاوه بر قبول مسؤلیت پیمانکاری ساخت ماشین آلات مورد نیاز به عنوان مشاوری باتجربه در اجرای پروژه نیز انتخاب شد.
مدیر عامل شرکت تولیدی و بازرگانی آرد قم در رابطه با فرآیند تهیه آرد اضافه کرد: جهت تولید آرد از گندم ورودی به کارخانه مراحل تمیز کردن (بوجاری) و آماده سازی گندم برای تبدیل به آرد انجام میگیرد.
وی ابراز داشت: مراحل بوجاری و تمیز کردن گندم در دو بخش پیش بوجاری اولیه انجام میشود که در طی این دو مرحله گندم ورودی به کارخانه با عبور از دستگاههای مختلف از جمله الک دوار، مگنت، سپراتور، کمبیناتور، ترییور، سیاه دانه گیر و پوست گیر از هرگونه ضایعات مانند اجسام فلزی، خاک، سنگ، کاه و کزل، بذر علفهای هرز، دانههای سایر غلات و دانههای شکسته گندم و پوسته اولیه گندم جدا شده و با انتقال به سیلوهای مخصوص گندم جهت انجام مراحل بعدی ذخیره میشود تعداد این سیلوها هشت عدد و ظرفیت هر کدام از آنها 160 تن است.
وی گفت: در مرحله خواب اول، گندم تمیز شده توسط دستگاهی به نام نمزن اتوماتیک مرطوب میشود و سپس وارد سیلوهای خواب اول میشود.
مدیر عامل شرکت تولیدی و بازرگانی آرد قم اظهار داشت: در این قسمت حدود 14 تا 18 ساعت (متناسب به نوع گندم) گندم به حالت ساکن در سیلوی خواب باقی میماند و پس از طی این زمان دوباره نمزده شده و وارد سیلوهای خواب دوم میشود که پس از طی زمان 6 تا 8 ساعت در این سیلوها گندم مجدداً وارد یک سری دستگاه بوجاری ثانویه شده و کاملاً تمیز و برای آسیاب آماده میشود.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت تولیدی و بازرگانی آرد قم از وجود ظرفیت تبدیل روزانه 300 تن گندم به انواع آرد در قم خبر داد.
کد خبر 1412222
نظر شما