۲۹ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۰۰

گزارش تصویری - تشریحی/

پارکهای بازی شهرکرد تهدیدی برای سلامتی کودکان/ جست و خیز در خاک

پارکهای بازی شهرکرد تهدیدی برای سلامتی کودکان/ جست و خیز در خاک

شهرکرد - خبرگزاری مهر: همیشه سرسره، تاب، چرخ و فلک و محوطه سرسبز پارکها، بچه‌‌ها را سر ذوق می‌آورد و حس بازیگوشی آنها را برمی‌انگیزد ولی در شهرکرد سرسره‌های زنگ‌زده و زمین خاکی محوطه های بازی، سلامت کودکان شهر را نشانه رفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، بازی و انجام آن از جمله عواملی است که در جریان زندگی کودک هم از نظر روانی و جسمانی و هم از نظر یادگیری اجتماعی، تقویت، دوستیابی و اعتماد به نفس قابل توجه و ارزشمند است.

کارشناسان کودک و روانشناسان درباره آثار روانی و جسمانی "بازی" در کودکان سخن فراوان گفته اند و همه در این امر اتفاق نظر دارند که بازی انرژیهای روانی و هیجانی کودکان را تخلیه می کند و در متعادل کردن رفتار آنها نقش قابل توجهی دارد.

روانشناسان عقیده دارند برای کودک هیچ چیز دردناکتر از این نیست که او را از بازی که دوستش دارد باز بدارید.

از این گفته ها برمی آید که بازی کودکان، سروصدای آنها، آواز آنها، پریدن و تحرک آنها یک نوع تخلیه هیجانی سالم را به دنبال می آورد و آثار این فرایند روانی در نوجوانی و بزرگسالی از رفتارها و عملکردهای او نمایان خواهد شد.

پارک و محیط های بازی در شهرها مکانهایی هستند که کودکان بازی کردن را در آنها دوست دارند و پارک های بازی بیشتر زمان بازی کودکان را در طول عمر کودکی آنها تشکیل می دهند.

دویدن، بالا رفتن، پریدن، فریاد زدن، خندیدن و .... نمونه هایی از فعالیت کودکان در پارکهاست.

  

 شکستن وسیله بازی در بوستان نماز شهرکرد

پارک لاله شهرکرد یکی از مکانهایی است که خانواده ها کودکانشان را برای بازی به محوطه این پارک می آورند اما سائل بازی این محوطه به شدت غیر استاندارد و برای سلامتی کودکان مخاطره آمیز است.

یکی ازمهمترین این موارد مشاهده سرسره غول پیکر با ارتفاع زیاد است که کودکان چهار، پنج ساله نیز درحال بالارفتن از نردبان آن هستند ضمن اینکه ارتفاع آن هیچگونه سنخیتی برای کودکان ندارد.

 

 وسیله بازی شکسته و بدون صندلی در بوستان نماز شهرکرد

در کنار این موارد،  خاکی بودن زمین بازی نیز موجب شده که کودکان در هوایی نه چندان مناسب به بازی و جست و خیز بپردازند که این امر نیز برای آنها مخاطره آمیز است.

متخصص بیماریهای داخلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گرد و غبار حاصل از محیط های شلوغ به خصوص پارکها دارای میکروب هستند و موجب ایجاد بیماریهایی از قبیل سل و ... می شوند هچنین آلودگیها و بیماریهای عفونی را هم به وجود می آورند.

دکتر رحمت الله ربیعی افزود: گرد و غبار ناشی از محیط های شلوغ باعث ایجاد و تشدید آلرژی و حساسیت می شود و میکروب کزاز نیز می تواند در این مکانها انتقال پیدا کند.

وی با بیان اینکه به کودکانی که دارای آلرژی هستند توصیه می شود در این محیط ها از ماسک استفاده کنند، بیان داشت: در پارک بیشترین آسیب به محل نشیمن گاه است.

وی تصریح کرد: بیماریهای عفونی مقطعی است اما احتمال این وجود دارد که بیماریهای آلرژی ادامه یابد و والدین باید در هنگام بازی بچه ها به صورت نامحسوس بر روی فرزندان خود کنترل داشته باشند.

 یکی از مادران دراین پارک در گفتگو با خبرنگار مهراظهار داشت: پارک استانهای دیگر دارای کف پوش است اما کف تمام  پارکهای شهرکرد را شن و خاک تشکیل داده است.

وی با بیان اینکه شهرداری شهرکرد در خصوص پارکهای کودکان ضعیف عمل می کند، بیان داشت: با نگاهی به پارکهای این شهر متوجه می شویم استفاده از وسایل غیر استاندارد، توجه نکردن به زیبایی پارک، عدم نظافت مناسب، عدم روشنایی مناسب و ...  مواردی است شهرداری این شهر توجه خاصی به آن ندارد.

وی با اشاره به مبلمانهای پارکی، چراغ های روشنایی و ... بیان داشت: هنگامی که پارکهای شهرهای دیگر را با پارکهای شهرکرد مقایسه می کنیم می بینیم در پارکهای شهرکرد بی کیفیت ترین و بی جلوه ترین وسایل پارکی نصب شده است.

این شهروند اذعان داشت: مسئولین مربوطه در خصوص پارکهای این شهر با کارشناسان شهرسازی و طراح مشورت کنند و در زیبایی پارکها کوشاتر باشند.

وی با بیان اینکه استاندارسازی و زیبایی پارک وظیفه مهم شهرداری است، بیان داشت: در سالهای اخیر شاهد فعالیت مناسب در حوزه پارک ها در این شهر نبوده ایم و بسیار گله مند هستیم.

 

گذاشتن زباله زیر سرسره در بوستان نمازشهرکرد

مدیرعامل سازمان پارکها وفضای سبز شهرداری شهرکرد در گفتگو با خبرنگارمهردراین خصوص با بیان اینکه در شهرکرد 25 پارک بازی وجود دارد، اظهار داشت: هیچیک از پارکهای شهرکرد مجهز به کف پوشش نیستند.

حمید فتح اللهی با بیان اینکه دو سال است که تصویب شده پارکهای شهرکرد کفپوش شوند، بیان داشت: به خاطر کاهش درآمد شهرداریهای این امر محقق نشده است.

وی عنوان کرد: در سال جاری در صورت تحقق افزایش درآمد شهرداری شهرکرد در سه پارک بزرگ شهرکرد(ملت، تهلیجان،لاله) کف پوشش نصب می شود.

حمید فتح اللهی با اشره به انکه شهرداری شهرکرد با کمبود درآمد مواجه است، بیان داشت: در زمینه نصب کفپوش باید از توان بخش خصوصی استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه وسایل بازی در شهرکرد استاندارد نیستند، عنوان کرد: با بخش خصوصی وارد مذاکره شده ایم و شهر بازی بادی را در پارکهای  تهلیجان، لاله، بوستان بصیرت و پارک ملت اجرایی کرده ایم.

وی اذعان داشت: این پارک بازیهای بادی موجب تفریح و شادی کوکان می شوند و هیچگونه خطری برای کوکان ندارد و آسایش و آرامش خانواده ها را در پارکها در بر دارد.

وی عنوان کرد: شرکت تولید کننده وسایل بازی استاندارد در کشور یک شرکت است و بقیه شرکتها وسایل غیر استاندارد تولید می کنند.

وی تاکید کرد: به همین خاطر ما برای تامین وسایل پارکها مجبور هستیم از تولید شرکتهای غیر استاندارد استفاده کنیم.

 یکی از مهمترین خطرات در پارکهای بازی شهرکرد این است که کودکان از سرسره‌هایی بالا می‌روند که از قد و قواره آنها بلندتر است و برای آنها بیش از اندازه بلند است. این سرسره‌ها شانس زمین خوردن کودکان را چند برابر افزایش می‌دهد.
  
 
 
 
ارتفاع بسیار زیاد سرسره و کفپوش نامناسب محوطه 
 
همچنین بیشترین آسیبها در پارک بازی، هنگام استفاده از تاب‌ رخ می‌دهد. استانداردها می‌گوید تاب بازی باید از جنس کائوچو و یا پلاستیک باشد نه فلز و چوب ولی در پارکهای بازی این موضوع مورد توجه چندانی قرار نگرفته است.
 
در طراحی پارک‌ بازی باید به یک نکته اصلی توجه کرد، اینکه وسایل باید برای دو گروه سنی ساخته شوند، بچه‌های پیش‌دبستانی و دبستانی و باید وسایل این دو گروه سنی در دو بخش مجزای پارک گذاشته شود.
 
به هر حال وسایل بازی شهرکرد با استانداردها فاصله زیادی دارد و این امر سلامتی کودکان را در حین استفاده از این وسائل به خطر می اندازد که در این خصوص شهرداری باید به ضرورت وارد این عرصه شود. 
 
..........................................
 
گزارش و عکس: سید محمد رضا موسوی قهفرخی
کد خبر 1412299

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha