به گزارش خبرنگار مهر، همایش ادبی امواج بیداری عصر روز دوشنبه 28 شهریور با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری و امیرحسین فردی، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و جمعی از هنرمندان و ادبیان ایرانی وغیرایرانی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با شعرخوانی رضا اسماعیلی و محمد سعید سعیدی راد آغاز شد و پس از خوشآمدگویی و اعلام برنامه ضرابی، دبیر این همایش ادبی، «دوغان اوزلوک» یکی از سرنشینان کشتی «ماوی مرمره» که کاروان آزادی غزه را در سال 2009 با خود حمل میکرد به سخنرانی پرداخت.
هر انسان آزادیخواهی مسافر کشتی آزادی است
وی در ابتدای سخنرانی خود با اشاره به اینکه هیچ فردی بدون اینکه انسان باشد، نمیتواند مسلمان باشد، اظهار داشت: هر انسانی که مقاومتخواه باشد و در مقابل ظلم بایستد و هر کسی که خود را انسان به معنی حقیقی تلقی کند به طور قطع در این کشتی مسافر بوده و خواهد بود؛ چه با جسمش و چه با روحش.
وی ادامه داد: به نظر من بعد از حادثه کشتی کاروان غزه بود که انسانیت تعبیرو تفسیر شد و تاریخ آن به دو بخش قبل و بعد از آن تقسیم شد. البته پیش از این نیز در سال 2006 و پیروزی حزبالله لبنان در جنگ با اسرائیل هم این تعبیر به کار رفت.
اوزلوک افزود: این کاروان کاروانی همراه با وسایل ساختمانی، اسباب زندگی و خوراکی برای مردمانی بود که در زندانی با یک و نیم میلیون زندانی در حال زندگی هستند و حرکت دادن آن یک وظیفه انسانی و اسلامی بوده و هست.
این عضو کاروان آزادی غزه ادامه داد: متاسفانه گاهی ما خیلی زود به وضع موجودمان عادت میکنیم. مثلاً به محاصره غزه در زمانی که بود و ادامه داشت، عادت کردیم و گوش به حرف اتحادیههای مفت و بیمعنایی شدیم که به خیال خودشان در حال تاثیرگذاری در ذهن و مغز ما بودند.
وی در ادامه در تشریح اهداف حرکت این کاروان به معرفی حرکت غیرانسانی و غیرعادلانه حصر مردم غزه به جهانیان اشاره کرد و گفت: این موضوع، اساسیترین هدف حرکت این کاروان بود که در حال دستیابی به آن هستیم.
اوزلوک در ادامه با بیان اینکه کشورهایی چون آمریکا و اسرائیل در ذهن مردم کشورش بیش از اندازه بزرگ جلوه کردهاند، افزود: اسرائیل تاکنون تنها سه بار به طور واقعی در برابر ملتهای مسلمان جنگیده است که ابتدای آن در سال 2006 و بعد از آن در سال 2009 در غزه و دفعه سوم نیز در مواجهه با کاروان آزادی بود که هر سه بار با شکست روبرو شد.
وی همچنین تاکید کرد: این کاروان ساخته دست دولت ترکیه و یا هر دولت دیگری نبود که حتی اگر این دولت از دستش بر میآمد هم با رفتن آن مخالفت میکرد. این کار امری مردمی بود که از سوی سازمانهای خصوصی سازماندهی شده بود.
اوزلوک در پایان نیز گفت: این کار و هر کاری انسانی از این دست که در جهان انجام شود، بدون شک اسلامی است و حاصل آن نیز به طور قطع وحدت واقعی و روزآفزون برای ملتهای مسلمان است.
جمهوری اسلامی ایران، پرچمدار حرکتهای آزادیخواهانه در جهان است
در ادامه این مراسم، حاج علی خلیل، معاون هنری سازمان پیشاهنگی حزبالله لبنان به سخنرانی پرداخت که طی آن با اشاره به موضوع بیداری اسلامی در کشورهای مختلف گفت: بیداری اسلامی باید در همه کشورهای جهان در برابر بیدادگری ایجاد شود و بعید نیست که در این راه، جمهوری اسلامی ایران مانند تمام کشورها عهدهدار و دربرگیرنده حرکتهای مقاومت در جهان باشد.
وی با اشاره به ویژگیهای خاص انقلاب اسلامی ادامه داد: اعتماد به نفس و اتکا به خدا از جمله ویژگیهای انقلاب اسلامی است که همانند خورشیدی بر تمام کشورهای جهان تاثیر گذاشته و در واقع باید بیداری اسلامی را از آغاز شده با پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد.
علی خلیل با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در جنگ سه و سه روزه افزود: این شکست دشمن را نتیجه انقلاب مردم در کشورهای اسلامی میدانیم که خاموش نخواهد شد؛ چرا که این انقلاب با خون شکل گرفته است و به حیات خود ادامه خواهد داد.
در ادامه این مراسم و پس از شعرخوانی صابر امامی و اجرای موسیقی از سوی میکائیل، هنرمند ترکزبان به اجرای برنامه پرداخت.
سدیانی شهروند ترک ساکن آلمان و از همراهان کشتی ماوی مرمره نیز دیگر سخنران این مراسم بود که در ابتدا با اشاره به بازدید خود از بیت امام راحل (ره) خطاب به حاضرین گفت: باید بسیار شاد باشید و در پوستتان نگنجید که هموطن چنین مردی هستید و هرگاه دلتنگی دارید، میتوانید به زیارت خانه او بروید.
وی در ادامه مردم ایران را مردمی عجین شده با شهادت نامید و به نقل چند خاطره از سفر خود با این کشتی پرداخت.
برگزیدگان همایش ادبی امواج بیداری
در پایان این مراسم برگزیدگان این یادواره ادبی به شرح زیر معرفی شدند:
در حوزه شعر کلاسیک: محمد جواد شاهمرادی، حسن علی پاکزاد، سیدمحمد حسینی و وحید طلعت.
در حوزه شعر سپید: غزل آزاد مقدم، فاطمه طارمی و مسعود طاهری.
در حوزه قطعه ادبی: علیرضا رجب علیزاده کاشانی، مهرناز نصیری و محمد صارمی.
در حوزه داستان بزرگسال ابوذر قاسمیان، ناهید قادری و عاطفه عبدیخان.
در بخش داستان کودک و نوجوان: رضا موزونی و مهرناز فتاحی.
دربخش داستان کودک محبوبه ششتمه، پگاه علی اقدم و فاطمه سادات ساداتیان.
در حوزه شعر کودک: شادی نقبایی، صالح سبک ملک و علیرضا غلامیپور.
نظر شما