به گزارش خبرنگار مهر، احمد علیرضا بیگی پیش از ظهر سه شنبه در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی، بر توسعه فرهنگ کتابخانهای و ضرورت همراهی مردم در این زمینه تاکید کرد و گفت: استفاده از تمام ظرفیتها از جمله امکانات محلی و فضاهای مساجد در توسعه فرهنگ کتابخوانی ضروری است.
بیگی تاکید کرد: در شهر جدید سهند به واسطه عدم وجود زیر ساختهای فرهنگی کافی نیازمند احداث کتابخانه هستیم و باید در این زمینه توجهی خاص صورت گیرد.
استاندار آذربایجانشرقی اضافه کرد: احداث کتابخانه عمومی در نقاط مورد نیاز استان از جمله شهر جدید سهند مورد تاکید است و در همین راستا باید ساز و کار قانونی و مشخص تعیین شود.
بیگی با بیان اینکه یک شهر نیازمند فضاهای مختلف فرهنگی از جمله مسجد، کتابخانه و فضاهای دیگر است که باید به این مهم توجه شود، یادآور شد: استفاده از ظرفیت خیران و نیز استفاده از فضاهای عمومی و نیز فضاهای مسجدی مورد تاکید بوده و باید از فضاهای موجود محلی بیشترین استفاده شود.
وی بر پالایش کتابخانهها تاکید کرد و گفت: در زمینه پالایش و نیز تهیه کتب جدید باید بر اساس برنامه از پیش تعیین شده اقدام شود.
در ادامه این نشست همچنین علی خدایی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی گفت: 11 کتابخانه جدید در استان بر اساس مصوبه سفر سوم ریاست جمهوری احداث خواهد شد که انشاء الله با تخصیص این اعتبار شاهد اجرایی شدن این طرح های مصوب فرهنگی خواهیم بود.
خدایی با اشاره به فرمایشات رهبری در جمع کتابداران کشور اظهار داشت: فرمایشات رهبری در زمینه اهمیت کتاب و نیز اهمیت کار کتابداران باید مورد توجه خاص باشد و الگوی محور اصلی حرکتی کتابخانه ها نیز فرمایشات و رهنمودهای معظم له است.
وی افزود: در همین زمینه گزارش دیدار کتابداران با مقام معظم رهبری در قالب مجموعه ای تدوین شده و در اختیار عموم قرار گرفته است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همچنین گفت: احداث 11 کتابخانه در سفر سوم ریاست جمهوری مصوب شده و بر اساس نظر معاون وزارت فرهنگ و ارشاد آغاز اجرای این طرح به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری استانداری نهاد شده است و امید است به زودی شاهد اغاز اجرای این طرح های مصوب باشیم.
وی اضافه کرد: برخی مشکلات در زمینه عمل به این مصوبه وجود دارد که سبب برخی تضادها در این راستا شده است و قطعاً با عنایت و تدابیر استاندار محترم مرتفع خواهند شد.
خدایی با اشاره به برنامه احداث کتابخانه در شهرستانهای مختلف یادآور شد: همه ساله از سوی کتابخانههای مختلف طرح و جینسازی و پالایش کتب انجام میشود که پس از بررسی این موارد کتب جدید تهیه شده و یا در زمینه نوسازی اقدام میشود که این امر زیر نظر کارشناسان و با نظارت نهاد انجام می گیرد.
وی با اظهار رضایت از سطح کیفی کتب موجود در کتابخانهها گفت: 18 کار گروه در زمینه تامین کتب، در نهاد کتابخانههای عمومی کشور تصمیم گیری کرده و کتاب های مفید به کتابخانه های عمومی ارسال می شود.
خدایی همچنین از آغاز فعالیت انجمن خیران کتابخانهساز استان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در این زمینه تعدادی از خیران بزرگوار دعوت به مشارکت شده و هماهنگیهای لازم نیز در حال انجام است.
فرماندار آذرشهر نیز با انتقاد از تعداد کتابخانههای این شهرستان از ضرورت توسعه فضای کتابخانهای در آذرشهر خبر داد و گفت: تعداد کتابخانههای آذرشهر جوابگوی نیازهای فرهنگی فعلی این شهرستان نیستند.
آذریان در ادامه اظهار داشت: این شهر دارای 9 باب کتابخانه است که این کتابخانهها در نقاط مختلف این شهرستان قرار دارند، مساحت کل کتابخانههای این شهرستان 12 هزار متر مربع است و سه هزار متر مربع زیربنای این کتابخانهها است که به ازای هر 100 نفر 3.6 فضای کتابخانهای است.
وی یادآور شد: در کتابخانه اصلی آذرشهر بیش از 27 هزار جلد کتاب وجود دارد که این کتابخانهها در روستاهای مختلف شهرستان فعال هستند. آذریان تاکید کرد: این شهرستان دارای 75 هزار نفر باسواد است که با توجه به این تعداد افراد، کتابخانههای استان جوابگو نیست.
وی افزود: استقبال از نمایشگاههای کتاب در آذرشهر مناسب بوده و بخشهای مختلف اقدام به برگزاری این کتابخانهها میکند.
آذریان همچنین از احداث کتابخانه جدید در روستاهای تابع این شهرستان خبر داد و گفت: از جمله فعالیت های این حوزه توسعه کتابخانه اخی جهان با اعتبار 580 میلیون ریال است که مراحل پایانی خود را طی می کند.
فرماندار آذرشهر گفت: 122 هزار جلد کتاب در کتابخانههای این شهرستان نگهداری میشود و در زمینه مراجعان نیز شاهد افزایش مراجعان بودیم و بیش از 40 هزار نفر مراجعه کننده در مدت شش ماه نخست سال بودهایم.
وی در ادامه ضمن اشاره به تبدیل روستای تیمورلو به شهر، گفت: افزایش کتب جدید، برپایی جلسات کتابداران و نیز اختصاص منابع بیشتر به بخش کتاب از جمله فعالیتهای بخش کتابخانهای این شهرستان است.
نظر شما