۳۰ شهریور ۱۳۹۰، ۸:۳۴

گزارش خبری/

کاهش60 درصدی محصول انارستان کرمان/ عبور جاده از روی باغات انار و قنوات

کاهش60 درصدی محصول انارستان کرمان/ عبور جاده از روی باغات انار و قنوات

کرمان - خبرگزاری مهر: ردپای خشکسالی هر روز در استان کرمان پر رنگ تر می شود و این بار از انار چترود که روزگاری با کیفیت ترین محصول انار کرمان بود با افت شدید کیفیت و کمیت محصول دیگر اثری برجای نمانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان علیرغم اقلیم گرم و خشکی که دارد اما از لحاظ کشاورزی و تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی در کشور رتبه اول را به خود اختصاص داده است؛ لیکن این منطقه در حال حاضر پانزده سال خشکسالی را پشت سر می گذارد و بسیاری بر این باورند که وقوع و استمرار این پدیده، عملکرد در هکتار محصولات کشاورزی را تا حد زیادی پایین آورده است اما این ادعا در حالی مطرح می شود که کارشناسان عدم مدیریت منابع آبی در کرمان را مطرح می کنند.

به هر روی، در حال حاضر، در کنار دیگر محصولاتی که از بی آبی و کم آبی در حال نابودی است محصول انار بخش چترود هم به این درد مبتلا شده است.

اگرچه امسال نسبت به سال گذشته، باغهای انار بخش چترود کرمان محصول بهتری دارند اما در مجموع از 400 هکتار سطح زیر کشت این محصول در این منطقه، 50 تا 60 درصد از بین رفته است.

در این باره، حمید ناظمی، معاون بخشدار چترود به خبرنگار مهر می گوید: تا حدود هشت سال قبل عملکرد باغهای انار 15 تن در هر هکتار بوده که در حال حاضر این میزان به شش تا هشت تن در هکتار رسیده است.

وی می افزاید: یکی از عواملی که باعث کاهش تولید این محصول در منطقه شده خشکسالی های متمادی است.

ناظمی با اشاره به وجود 400 هکتار سطح زیر کشت انار در این منطقه ادامه می دهد: به دلیل کاهش بارندگی، آبی که وارد باغات می شد دبی خیلی پایینی داشته که البته امسال نسبت به سالهای گذشته کمی بهتر شده است.

باغهای انار غرب چترود کاملا خشک شده اند

معاون بخشدار چترود اضافه می کند: به دلیل کم بودن بودن دبی آب، باغاتی که که در پایین شهر(غرب چترود) بود، تا 100 درصد خشک شد اما باغاتی که در قسمت شرقی بود خسارات کمتری دید.

وی در خصوص احیای باغات انار هم می گوید: بسیاری از باغات به طور کامل خشک شده و باغ خشک شده را نمی توان احیا کرد، برای احداث باغات جدید هم نیاز به آب داریم که آب هم نیست.

وی در ادامه، به کیفیت انار چترود اشاره و اظهار می کند: به دلیل آب و هوای کوهستانی این محصول در این منطقه کیفیت فوق العاده ای دارد.

ناظمی می گوید: خاک این منطقه نیز به دلیل املاحی که دارد بر کیفیت انار چترود اثر مطلوبی گذاشته است.

معاون بخشدار چترود ادامه می دهد: آبی هم که برای آبیاری باغات انار استفاده می شود، آب قنات بوده است.

وی اظهار می کند: این بخش چون مسیر ترانزیت است زائران حرم امام رضا (ع) که از این منطقه عبور می کنند مشتری این محصول بوده اند تا جایی که انار چترود، هوتک و ده زیار در مشهد طرفداران زیادی داشت اما به دلیل خشکسالی در حال حاضر این محصول از بین رفته است.

شیوع آفت کرم گلوگاه باغهای انار را تهدید می کند

وی بیان می کند: در کنار خشکسالی، آفت کرم گلوگاه انار هم درنابودی باغات موثر بوده است.

ناظمی درباره این آفت ابراز می کند: تا کنون برای مبارزه با کرم گلوگاه انار هیچ راه حل بیولوژیکی پیدا نشده و همچنان باغات انار چترود به وسیله این آفت در حال نابودی است.

معاون بخشدار چترود تصریح می کند: البته در سالهای گذشته برای از بین بردن این کرم اقداماتی انجام و باغات سمپاشی و تا حدودی باغات پاکسازی شد.

کرم گلوگاه همچنان باغهای انار را خشک می کند

وی می افزاید: درختان مسن نیز از رده تولید خارج شد اما این اقدامات تاثیر چندانی نداشته، چون این کرم ریشه دوانده و این کار راه حل اساسی نیست.

ناظمی ابراز می کند: هر چند امسال تولید این محصول وضعیت بهتری دارد تا جایی که خود کشاورزان می گویند معجزه شده است ولی این آفت همچنان در باغات وجود دارد و به محصول ضربه می زند.

تبدیل باغهای انار به باغ پسته

معاون بخشدار چترود با بیان اینکه کشاورزی و تولید محصول انار منبع درآمد بسیاری از ساکنان این منطقه بوده است اظهار می کند: اما تا حدودی کشاورزان هم در کاهش محصول نقش دارند چرا که آب باغات انار را برای آبیاری باغات پسته استفاده کرده اند و در واقع پسته حیات روستاهای این بخش را به خطر انداخته است.

عبور جاده از روی قناتها

ناظمی به کیفیت مطلوب انار منطقه هوتک هم اشاره و اظهار می کند: بعد از چترود، در این منطقه انار فراوان با کیفیت خوبی تولید می شد که در حال حاضر باند شرقی به طور مستقیم از روی باغات هوتک عبور می کند.

وی می گوید: خشکسالی و کرم گلوگاه درصد زیادی از انار این منطقه را از بین برده ولی با عبور جاده که مستقیم از باغات انار و قنوات این منطقه عبور می کند قطعا دیگر چیزی از انار هوتک باقی نخواهد ماند.

کد خبر 1413257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha