۳۱ شهریور ۱۳۹۰، ۱۱:۲۷

میراث و گردشگری در 7 روز/

روزهای بد بناهای تاریخی در سال 90/ هتلهای خالی از گردشگر

روزهای بد بناهای تاریخی در سال 90/  هتلهای خالی از گردشگر

تناقض در آمار گردشگران خارجی، روزهای ناگوار بناهای تاریخی، بی‌تفاوتی مسئولان یزد برای تبلیغات جهانی باغهای ایرانی، فروش صنایع دستی چینی پشت درهای اماکن تاریخی و ... از جمله خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، بناها و آثار تاریخی ایران در نیمه نخست سال 90 روزهای بدی را پشت سر گذاشتند. در این مدت سی و سه پل از زخمهای وارد آمده بر پیکرش فریاد کشید. بسیاری از ابنیه و خانه‌‎های تاریخی از فهرست میراث ملی خارج شدند و یا مانند خانه نواب در آتش بی توجهی سوختند.

متروی اصفهان بار دیگر لرزه به اندام سی و سه پل انداخت اما مسئولان شهر اصفهان می گویند ترک ها قدیمی است. خانه های تاریخی کشور یکی پس از دیگری از ثبت ملی خارج می شوند اما دست سازمان میراث فرهنگی دربرابر این اتفاق کوتاه است. خانه نواب را آتش می زنند و سازمان میراث فرهنگی هزینه مرمت خانه های تاریخی کاشان را نمی دهد. از سوی دیگر مالک خانه شیخ بهایی جانش از دست وعده های 12 ساله میراث فرهنگی و شرکت آب و فاضلاب اصفهان به لبش رسیده است." اینها همه تنها گوشه ای از اتفاقاتی است که برای میراث ملی ایران آن هم در نیمه نخست سال 90 افتاده است.

انتقاد از آمار غلط میراث‌فرهنگی/ هتلها خالی است

مدیرکل سابق دفتر آمار، اطلاعات و برنامه‌ریزی سازمان میراث فرهنگی با اعلام اینکه ارائه ارقام غیر واقعی از تعداد گردشگران خارجی باعث سلب اعتماد به آمارها می‌شود گفت: با استناد به آماری که سازمان میراث فرهنگی اعلام می‌کند باید هتلهای کشور پر از مسافر باشد.

اردشیر اروجی درباره اظهارات اخیر معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی مبنی بر ورود سه میلیون گردشگر خارجی در سال 89 گفت: اگر این آمار درست باشد باید ظرفیت اشغال هتلها در شهرهای پرگردشگر نیز بالا باشد اما چرا هتلهای ایران خالی از گردشگر خارجی است؟ پس این گردشگران کجا اقامت کرده اند؟

وی با بیان اینکه اگر آماری که اکنون از طریق سازمان میراث فرهنگی اعلام می شود درست باشد باید ظرفیت اشغال هتلها در شهرهای پرگردشگر پایین نباشد.

ایران مقصد گردشگری چین شد

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: با پیگیریهای به عمل آمده، ایران در چین در فهرست کشورهایی قرار گرفت که به شکل منظم و سیستماتیک و در قالب تور، گردشگران خود را وارد ایران می کنند.

احمدزاده کرمانی تصریح کرد: به ویژه با پیگیری هایی که توسط سازمان میراث فرهنگی و وزارت خارجه به عمل آمد، ایران در کشور چین در فهرست کشورهایی قرار گرفت که به شکل منظم و سیستماتیک و در قالب تور، گردشگران خود را وارد ایران می کنند. ما به چین به عنوان یک فرصت مهم و اقتصادی و فرهنگی نگاه می‌کنیم و تاکیدمان در توسعه گردشگری بروی برجسته کردن و ظرفیت سازی در کشورهای پیرامون است.

تناقض در آمار گردشگران خارجی/ رشد 65، 87 یا 300 درصدی!

تناقض در آمار اعلام شده از زبان مسئولان سازمان میراث فرهنگی باردیگر پرده از ارقام غیرواقعی رشد گردشگری برداشت. از سوی دیگر اظهارات فعالان بخش خصوصی مبنی بر خالی ماندن هتلها و رکود بازار آژانشها نیز دلیلی آشکار بر نادرست بودن این مدعاست.

ارائه آمارهای غلوآمیز در صنعت گردشگری همیشه موضوع مورد چالش فعالان و کارشناسان گردشگری بوده است. آنها می گویند که ارائه آمار غیر واقعی باعث می شود تا اعتماد به سازمان میراث فرهنگی و صنعت گردشگری ایران از بین برود اما سازمان میراث فرهنگی در برابر تمام این انتقادها پافشاری می کند و انتقادها را از سوی غیرکارشناسان و با هدف تخریب اقدامات انجام شده از سوی این سازمان می داند.

با این حال اظهارات چند روز گذشته باعث شده که بار دیگر نادرست بودن این آمار آشکار شود.

افزایش 65 و 300 درصدی ورود گردشگر خارجی در کمتر از یکماه!

رئیس سازمان میراث فرهنگی مردادماه امسال در اظهارنظری اعلام کرد: ورود گردشگران خارجی از سال 83 تا کنون رشدی 300 درصدی داشته است.

درست چند روز بعد در شهریورماه، احمدزاده کرمانی، در گزارش عملکرد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت نهم و دهم از افزایش 65 درصدی تعداد گردشگر ورودی به کشور خبر داد!


باغهای جهانی یزد در انزوا / مسئولان بی‌تفاوت نسبت به تبلیغات جهانی

باغ شاهزاده ماهان به اتفاق باغ های پاسارگاد فارس، ارم شیراز، دولت آباد یزد، پهلوان پور مهریز یزد، چهل ستون اصفهان، فین کاشان، عباس آباد بهشهر و اکبریه بیرجند 9 باغی هستند که به دلیل برخورداری از وجوه میراث معنوی فرهنگ، هنر و معماری ایرانی طی پرونده باغ ایرانی از سوی یونسکو به عنوان سیزدهمین اثر ایرانی در فهرست میراث جهانی پذیرفته شده اند.

به همین منظور در هریک از شهرهایی که دارای یکی از این باغها بودند برنامه هایی از جمله تبلیغات تلویزیونی، شهری، مراسمی یا ... برگزار شد مانند شهر اصفهان که برای ثبت جهانی باغ چهلستون جشنی با حضور مسئولان استانی و مردم محلی برگزار شد یا در کرمان که به دلیل سفر استانی ریاست جمهوری به کرمان، بزرگترین مراسم جشن در باغ شاهزاده برگزار شد.

اما در این میان در شهر یزد که دو باغ دولت آباد و پهلوان پور از میان 9 باغ ایرانی در آن واقع شده اند هیچ خبری نبوده و نیست. مسئولان میراث فرهنگی این استان هم برنامه ای برای تبلیغ جهانی شدن آنها نداشتند به گونه ای که مردم بومی شهر یزد کمتر در جریان این اتفاق قرار گرفتند.

فروش صنایع دستی چینی پشت درهای اماکن تاریخی!

مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی استان اصفهان گفت: فروشندگان صنایع دستی چینی در اصفهان پس از اعلام ممنوعیت فروش اجناس چینی در اماکن تاریخی اگرچه تا حدودی از محوطه‌های تاریخی فاصله گرفته‌اند اما اکنون پشت درهای ورودی این اماکن به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

غلامعلی فیض‌اللهی با بیان اینکه اجازه نداریم که با عوامل فروشنده این اجناس برخورد کنیم چون این قانون فقط محدود به اماکن تاریخی است گفت: لازم است برخورد با فروشندگان صنایع دستی چینی در همه جای کشور اعمال شود نه فقط در اماکن تاریخی.

رای دیوان برای خروج بناهای تاریخی از فهرست ثبت لازم الاجراست

سخنگوی شهرداری تهران درباره خروج بناهای تاریخی از فهرست آثار ملی گفت: نظر دیوان عدالت اداری لازم الاجراست و اگر هر مرجعی رای دیوان عدالت اداری را رعایت نکند انفصال از خدمت می شود.

سید محمد هادی ایازی به عنوان سخنگوی شهرداری تهران از وجود این نامه اظهار بی اطلاعی کرد گفت: نظر دیوان عدالت اداری در هر حال لازم الاجراست و اگر هر مرجعی آن رای را رعایت نکند دیوان عدالت اداری می تواند رئیس آن نهاد دولتی را انفصال از خدمت کند.

واکنش مالک خانه شیخ بهایی به گفته‌های معاون میراث فرهنگی

مالک خانه تاریخی شیخ بهایی با اعلام اینکه از اداره آب و فاضلاب شکایت کرده اظهار کرد: مدتها پیش پیمانکار معرفی شده از سوی سازمان میراث فرهنگی برای مرمت خانه شیخ بهایی مشکل سقف خانه را حل نکرد به همین دلیل هنگام بارندگی دریاچه کوچکی روی سقف خانه بوجود می‌آید!

مسعود علویان ‏صدر معاون میراث فرهنگی در اظهار نظری گفت: خانه شیخ بهایی به تازگی با صرف 500 میلیون ریال به دست اداره کل میراث‏فرهنگی مرمت شده است.

وی گفت: مالک می‏تواند با امضا تفاهم نامه مربوط به خانه‏های تاریخی از تسهیلاتی مانند پرداخت 50 درصد از هزینه مرمت این اثر توسط سازمان میراث ‏فرهنگی برخوردار شود. اما در مقابل این اظهارات، جلالی مالک خانه تاریخی شیخ بهایی بیان کرد: 24 خانه تاریخی در کاشان نیز با همین وعده کار مرمت مشارکتی خانه های خود را شروع کردند اما چون سازمان میراث فرهنگی 50 درصد هزینه ای که باید تقبل می کرد را نداد، این مالکان در شرایط مالی بسیار بدی قرار گرفتند.

کد خبر 1413442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha