۲ مهر ۱۳۹۰، ۹:۵۹

گفتگوی مشروح مهر با منصوری:

جزئیات برنامه سوخت‌رسانی زمستانی نیروگاهها/ زمستان خاموشی نداریم

جزئیات برنامه سوخت‌رسانی زمستانی نیروگاهها/ زمستان خاموشی نداریم

مدیرکل دفتر فنی تولید توانیر با تشریح جزئیات برنامه سوخت‌رسانی به نیروگاهها گفت: امسال علاوه بر اینکه حجم مخازن نیروگاهی یک میلیارد مترمکعب اضافه می‌شود، جلسه هماهنگی در مهرماه نیز میان وزارتخانه‌های نفت و نیرو برای سوخت‌رسانی انجام خواهد شد.

حسن منصوری در گفتگوی مشروح با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت تمهیدات سوخت‌رسانی به نیروگاهها در زمستان گفت: در حال حاضر ذخیره مازوت و گازوئیل در مخازن سوخت نیروگاهی کشور به 88 درصد رسیده است و به زودی، 12 درصد باقیمانده نیز پر خواهد شد. در این راستا هماهنگی بسیار مناسبی از سوی توانیر با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران صورت گرفته تا بتوان زمینه را برای تکمیل ظرفیت سوخت نیروگاهی فراهم کرد.

افزایش یک میلیارد لیتری حجم مخازن سوخت نیروگاهی

مدیرکل دفتر فنی تولید توانیر افزود: امسال حجم مخازن افزایش یافته و نسبت به سال گذشته، 200 میلیون لیتر اضافه شده است؛ ضمن اینکه تعهد توانیر این است که تا پایان سال این 800 میلیون لیتر دیگر که هم اکنون در حال احداث است، به ظرفیت مخازن نیروگاهی کشور اضافه شود؛ بر این اساس امسال یک میلیارد لیتر به حجم مخازن سوخت نیروگاهی کشور اضافه می‌شود.

وی تصریح کرد: البته خواسته توانیر این بود که تمام این یک میلیارد لیتر مخزن، تا قبل از زمستان امسال آماده شود که بتوان آن را با سوخت مایع پر کرد و به زمستان با امنیت بیشتری ورود کرد؛ اما متاسفانه مشکل تامین نقدینگی احداث این مخازن اجازه این کار را نداد.

ساخت نسل جدید مخازن سوخت نیروگاهی

منصوری گفت: امسال توانیر تجربه جدیدی را در ساخت مخازن شروع کرده است که حتی شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی نیز این تجربه را ندارد؛ به این معنا که ساخت مخازن بتنی مدفون در دستور کار قرار گرفته است، این درحالی است که  هم‌اکنون اکثر مخازن سوخت نیروگاهی فلزی هستند و تاسیسات آنها بر روی زمین قرار گرفته است؛ اما توانیر در یک سیاستگذاری جدید و به دلیل همکاری با پروژه‌های پدافند غیرعامل، سه پروژه مخزن نیروگاهی بتنی مدفون را تعریف کرده و هم اکنون عملیات اجرایی آنها را شروع کرده است.

وی اظهار داشت: این مخازن شامل سه مخزن مازوت و یک مخزن گازوئیل است؛ به این ترتیب که مخزن مازوت نیروگاه شهید منتظری که بزرگترین مخزن موجود بتنی مدفون به شمار می‌‎رود، به ظرفیت 90 میلیون لیتر در حال احداث است؛ ضمن اینکه مخزن 70 میلیون لیتری نیروگاه شهید مفتح همدان و مخزن 50 میلیون لیتری مازوت نیروگاه ایرانشهر نیز در حال احداث است.

به گفته وی، البته یک مخزن هم به ظرفیت 50 میلیون لیتر گازوئیل نیز از این جنس مخازن، در کرمان در حال احداث است.

اتصال سه نیروگاه به خط لوله تامین سوخت مایع

منصوری از اتصال سه نیروگاه به خط لوله سوخت مایع خبرداد و گفت: نیروگاه‌های سنندج، خرمشهر و خورشیدی یزد به جمع نیروگاههایی پیوستند که از طریق خط لوله سوخت‌رسانی می‌شوند. به هرحال، توانیر علاوه بر اینکه در تابستان تلاش کرد که خاموشی برنامه‎ریزی شده نداشته باشد، در همان ماهها نیز به فکر بهبود وضعیت سوخت زمستانی نیروگاهها بود و هم اکنون نیز، وضعیت رضایت‌بخش است.

وی در مورد آخرین وضعیت حجم مخازن سوخت نیروگاهی گفت: در حال حاضر حجم مخازن مازوت نیروگاهها، دو میلیارد و 350 میلیون و حجم مخازن سوخت گازوئیل نیروگاها نیز در حدود 2 میلیارد و 850 میلیون لیتر است. این درحالی است که سال گذشته حجم مخازن، 5 میلیارد مترمکعب بوده است که امسال به 5 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب رسیده است.

مدیرکل دفتر فنی تولید توانیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر 19 نیروگاه شامل نیروگاههای بندرعباس، شهیدرجایی، شازند، اصفهان، منتظری، تبریز، منتظرقائم، گیلان، ری، قم، نیشابور، سیکل‌ترکیبی یزد، ارومیه، سبلان، کرمان، آبادان، خرمشهر، دماوند و سنندج به خط لوله متصل هستند. البته اتصال نیروگاه به خط لوله شرایط خاص خود را می‌طلبد.

 حل مشکل بدهی وزارت نیرو به نفت

منصوری با اشاره به قطع گاز نیروگاهها در تابستان به دلیل بدهی گفت: امسال در توافقی که میان وزارتخانه‌های نیرو، نفت و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری صورت گرفته، قرار بر این است که پول سوخت به صورت مستقیم از سوی دولت و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تامین شود و هزینه سوخت از ابتدای سال 90 از سوی وزارت اقتصاد و خزانه به حساب وزارت نفت واریز شود.

جلسه هماهنگی سوخت‌رسانی مهرماه امسال

وی در خصوص هماهنگی وزارتخانه‌های نفت و نیرو برای تامین سوخت نیروگاهها در زمستان گفت: امسال هنوز برای سوخت‌زمستانی جلسه‌ای میان معاون وزیر نیرو، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت گاز و مدیرعامل شرکت پالایش و پخش صورت نگرفته ولی این جلسه در مهرماه انجام می‌گیرد تا نیاز سوخت نیروگاهی را به علاوه تعهد وزارت نفت در سوخت‌رسانی مشخص کند.

به گفته منصوری، سال گذشته روزانه 30 میلیون لیتر گاز در ماههای دی و بهمن تامین شد که امسال نیز میزان آن در جلسه مهرماه مشخص می‌شود.

کد خبر 1413554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha