۱ مهر ۱۳۹۰، ۱۰:۳۰

اسماعیلی در گفتگو با مهر:

نقشه های غیر بومی جای معماری اصیل هنرمندان را گرفته است

نقشه های غیر بومی جای معماری اصیل هنرمندان را گرفته است

مشهد - خبرگزاری مهر: نائب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: نقشه‌های کلیشه ای‌ غیر بومی که‌ نه‌ بویی‌ از ملیت‌ و نه‌ نشانی‌ از مذهب‌ دارند، جای‌ معماری‌ اصیل‌ و زیبای ساخته‌ ذهن‌ توانمند هنرمندان این‌ آب‌ و خاک‌ را گرفته است.

محمد رضا اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: معماری‌ بومی‌ مظهر ارزشهای‌ اخلاقی‌، ملی‌ و میهنی‌ است‌ که‌ با تکیه‌ بر اقلیم‌، خود را باور کرده‌ است‌، این‌ نوع‌ معماری‌ با حفظ‌ حرمت‌ و تمامیت‌ خانوادگی‌ و حجاب‌ زندگی‌ شرایط‌ آسایش‌ را برای‌ اعضای خود فراهم‌ می‌آورد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه بناهای فاخر تاریخی نشان دهنده نماد هر کشور است، ادامه داد: آثار تاریخی، تمدن و پایداری ملت ها را در عرصه های گوناگون به نمایش می گذارد همچنین هویت بهتری به جامعه های بشری می بخشد.

وی با بیان اینکه معماری و اسکان بشر دو مقوله جدا از هم نیست، گفت: خصیصه اصلی هر معماری تولید فضا، پردازش و ساخت نماهای جدید برای زندگی است که با توجه به تفکرات فرهنگی و اعتقادی هر منطقه، متفاوت است.

وی ادامه داد: برگزاری نخستین همایش بین المللی روز جهانی معماری در مشهد سبب به روز رسانی اطلاعات و دانش معماری می شود که باید از فرصت به دست آمده نهایت بهره را در حداقل زمان برد.

وی توجه به شرایط اقلیمی را در ساختمان سازی مهم ارزیابی کرد و اذعان داشت: به کارگیری فناوریهای نوین به منظور ایجاد رفاه، آسایش، امنیت و صرفه‌جویی بیشتر در هزینه‌ها موجب سازماندهی و تدوین برنامه‌های ملی می شود.

وی تصریح کرد: برای حل مسائل پیچیده شهرها، تنها تکیه بر فناوری ارتباطات و اطلاعات کافی نیست اما به‌ منزله یکی از راهکارهای ممکن که قابلیتهای فراوانی را فراروی برنامه‌ریزان و طراحان در بخش‌های شهرسازی و معماری قرار می‍دهد، حائز اهمیت است.

اسماعیلی ‌هزینه‌ بالای منابع انرژی را مورد توجه قرار داد و افزود: ایجاد فرهنگ در استفاده‌ از نیروهای‌ طبیعی‌ بویژه‌ عوامل‌ اقلیمی‌ در امر ساختمان‌ سازی‌ با طراحی معماری از اهمیت‌ زیادی‌ برخوردار است‌.

وی بر تدوین معیارها و ضوابط معماری کاهش دهنده مصرف انرژی ساختمان ها برای مناطق مختلف اقلیمی ایران، تاکید کرد و گفت: به کارگیری این ضوابط در طراحی ساختمانها منجر به کاهش عمده مصرف و بهره وری انرژی خواهد شد.

کد خبر 1414422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha