محمد رضا اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: معماری بومی مظهر ارزشهای اخلاقی، ملی و میهنی است که با تکیه بر اقلیم، خود را باور کرده است، این نوع معماری با حفظ حرمت و تمامیت خانوادگی و حجاب زندگی شرایط آسایش را برای اعضای خود فراهم میآورد.
اسماعیلی با اشاره به اینکه بناهای فاخر تاریخی نشان دهنده نماد هر کشور است، ادامه داد: آثار تاریخی، تمدن و پایداری ملت ها را در عرصه های گوناگون به نمایش می گذارد همچنین هویت بهتری به جامعه های بشری می بخشد.
وی با بیان اینکه معماری و اسکان بشر دو مقوله جدا از هم نیست، گفت: خصیصه اصلی هر معماری تولید فضا، پردازش و ساخت نماهای جدید برای زندگی است که با توجه به تفکرات فرهنگی و اعتقادی هر منطقه، متفاوت است.
وی ادامه داد: برگزاری نخستین همایش بین المللی روز جهانی معماری در مشهد سبب به روز رسانی اطلاعات و دانش معماری می شود که باید از فرصت به دست آمده نهایت بهره را در حداقل زمان برد.
وی توجه به شرایط اقلیمی را در ساختمان سازی مهم ارزیابی کرد و اذعان داشت: به کارگیری فناوریهای نوین به منظور ایجاد رفاه، آسایش، امنیت و صرفهجویی بیشتر در هزینهها موجب سازماندهی و تدوین برنامههای ملی می شود.
وی تصریح کرد: برای حل مسائل پیچیده شهرها، تنها تکیه بر فناوری ارتباطات و اطلاعات کافی نیست اما به منزله یکی از راهکارهای ممکن که قابلیتهای فراوانی را فراروی برنامهریزان و طراحان در بخشهای شهرسازی و معماری قرار میدهد، حائز اهمیت است.
اسماعیلی هزینه بالای منابع انرژی را مورد توجه قرار داد و افزود: ایجاد فرهنگ در استفاده از نیروهای طبیعی بویژه عوامل اقلیمی در امر ساختمان سازی با طراحی معماری از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی بر تدوین معیارها و ضوابط معماری کاهش دهنده مصرف انرژی ساختمان ها برای مناطق مختلف اقلیمی ایران، تاکید کرد و گفت: به کارگیری این ضوابط در طراحی ساختمانها منجر به کاهش عمده مصرف و بهره وری انرژی خواهد شد.
نظر شما