به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فارین پالیسی، بیل کلینتون روز گذشته در میزگردی با وبلاگ نویسها در حاشیه "ابتکار جهانی کلینتون" در نیویورک گفت : امروز برای نبود صلح جامع در خاورمیانه دو دلیل عمده وجود دارد؛ اکراه دولت نتتانیاهو برای پذیرش توافقنامه کمپ دیوید و تغییرات جمعیتی در اسرائیل که مردم آن را کمتر برای صلح متمایل می کند.
رئیس جمهوری اسبق آمریکا افزود: اسرائیلی ها از زمان دولت به رهبری ایهود باراک که در سال 2000 به صلح خیلی نزدیک شده بوند فاصله زیادی گرفته اند و هر گفتگوی تازه ای با دولت نتانیاهو به سختی نتیجه ای را که فلسطینی ها آن را بپذیرند، می دهد.
این سیاستمدار کهنه کار آمریکایی که بانی اصلی سازش میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی بود و با این کار بزرگترین خیانت را به مردم فلسطین انجام داد، گفت : به دلایلی که هنوز هم من پس از این سالها مطمئناً نمی دانم، یاسر عرفات توافق صلحی را که ایهود باراک و من پذیرفته بودیم پس زد اما آنها در آن زمان دولتی را در اسرائیل(مناطق اشغالی 1948) داشتند که تمایل داشت تا از بیت المقدس شرقی دست بردارد و آن را به عنوان پایتخت دولت فلسطینی بپذیرد.
وی در ادامه به طرح سازش عبدالله پادشاه عربستان اشاره کرد و گفت: این کشور به همراه تمام کشورهای عربی به اسرائیل وعده داده بودند تا اسرائیل را به رسمیت شناخته و همکاری های سیاسی، اقتصادی، و امنیتی با آن داشته باشند و همین تضمین را به دولت نتانیاهوهم داده اند اکنون دولت نتانیاهو این شرایط صلح را نمی پذیرد.
رئیس جمهوری اسبق آمریکا در ادامه به مهاجران از جمهوریهای سابق شوروی به فلسطین اشغالی و غصب اراضی و خانه های فلسطینی ها از سوی آنها اشاره کرده و می گوید: این مهاجران هیچ پیشینه ای در اسرائیل(مناطق اشغالی 1948) ندارند و ادعاهای سنتی فلسطینیان هم برای این مهاجران کمترین اهمیتی دارد.
کلینتون گفت : اعراب، یهودیان سابرا (یهودی های متولد شده در فلسطین اشغالی) و یهودیان اشکنازی (مهاجران اروپایی) بیشتر خواهان صلح هستند و در برابر این گروهها یهودیان افراطی که خود را مسئول حفظ "یهودیه و سامره" (کرانه باختری) می دانند و شهرک نشینان افراطی به شدت ضد صلح هستند که البته برای گذشته و تاریخ این سرزمین هم دچار زحمت نشده اند.
کلینتون در عین حال در موضعی متناقض با ادعای خود و دیگر روسای دولتهای مختلف در آمریکا درباره صلح، از وتوی درخواست فلسطینی ها برای شناسایی کشورشان در سازمان ملل متحد از سوی کاخ سفید حمایت کرد.
وی نیز همانند اوباما و بوش در حمایت از اشغالگران قدس اظهار داشت اسرائیلی ها قبل از آنکه موافقت خود را با چنین اقدامی اعلام کنند نیاز به به تضمینهای امنیتی دارند.
کلینتون با وجود حمایت قاطع از صهیونیستهای غاصب چه در دوران ریاست جمهوری خود و پس از آن و همچنین حمایت از وتوی خواسته فلسطینی ها در سازمان ملل از سوی واشنگتن به انتقاد ظاهری و فریبکارانه از دولت کنونی رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت دولت نتانیاهو از اجماع برای صلح فاصله گرفته و وضعیت نهایی صلح را مشکل تر کرده است.
نظر شما