به گزارش خبرنگار مهر، رتون به مفهوم پرورش دوباره ساقه های برنج است که پس از برداشت محصول اول شالی انجام می شود و کشاورزان از آن زمین محصول دوباره برداشت می کنند.
درسال زراعی امسال، حدود 60 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران به پرورش رتون اختصاص یافت و به گفته کارشناسان پیش بینی می شود، بیش از100هزار تن شالی از این اراضی برداشت شود.
یکی از کارشناسان حوزه برنج مازندران،هدف از پرورش رتون را استفاده بهینه از اراضی کشاورزی اعلام کرد و افزود: از230 هزار هکتار شالیزار در مازندران، بیش از 160 هزار هکتار از این اراضی که ارقام محلی برنج کشت می شود امکان پرورش رتون وجود دارد.
یوسف نیک نژاد، کاهش هزینه های تولید، کاهش 50 درصدی مصرف آب و نهاده های کشاورزی کیفیت بالا و عطر و طعم مناسب را از جمله ویژگی های برنج رتون برشمرد.
وی تصریح کرد: به ازای هر هکتار زمین به طور متوسط هزار و 200 کیلوگرم برنج رتون تولید می شود که اگر این روش میان کشاورزان ترویج شود امکان تولید برنج سالانه تابیش از 200 هزار تن در مازندران وجود دارد.
این کارشناس کشاورزی مازندران معتقد است: اگرچه تولید برنج رتون در برداشت دوم از نظر میزان کمتر از برداشت اول است اما برنج رتون به لحاظ کیفیت بالا از ارزش اقتصادی بیشتری برخوردار است.
وی گفت: در برداشت اول به ازای هر هکتار به طور متوسط سه تن برنج تولید می شود.
برنج رتون در مازندران کیلویی سه هزار و 200 تا سه هزار و 600 تومان به فروش می رسد، در حالی که برنج حاصل برداشت اول کیلویی دوهزار و 600 تا هزار 700 تومان است.
برداشت برنج رتون در مازندران از اوایل مهرماه آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
مازندران 239 هزار هکتار اراضی شالیزار دارد و با تولید سالانه حدود 950 هزار تن برنج سفید مقام نخست تولید این محصول را در کشور دارد.
نظر شما