به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم سحرخیز پیش از ظهر یکشنبه در آیین بازگشایی مدارس در مجتمع آموزشی فرزانگان همدان اظهار داشت: توسعه فضاهای پژوهشگاهی و تحقیقاتی نیز یکی از برنامه های وزارت آموزش و پرورش است.
سحرخیز گفت: آموزش و پرورش و دستگاه تحقیقاتی کشور باید گام های خوبی برای تخصیص این اعتبار به منظور هدفمند کردن پژوهش بردارند.
حمایت مجلس و دولت در عرصه مدرسه سازی ستودنی است
وی با بیان اینکه حمایت مجلس و دولت در عرصه مدرسه سازی ستودنی است، افزود: امسال علاوه بر چهار میلیارد دلار اعتبار برای نوسازی مدارس 12 هزار میلیارد ریال برای نوسازی مدارس اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: نهضت مدرسه سازی در ایران علاوه بر تلاش دولتمردان در دولت نهم و دهم و حمایت مجلس بی نظیر بوده است که در این زمینه در سال های گذشته هشت میلیارد دلار اختصاص دادند.
وی با بیان اینکه برنامه های خوبی در آموزش و پرورش با وجود درایت مقام معظم رهبری مبنی بر تحول بنیادین در آموزش و پرورش در حال شکل گیری است، افزود: سند ملی آموزش و پرورش که مبنای تحول است در شورای انقلاب فرهنگی با جدید دنبال می شود و به زودی نهایی خواهد شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: برنامه درسی ملی به عنوان نقشه راه کتب درسی، مطالعه شده و در حال شکل گیری است و در آینده که نظام آموزشی در دوره ابتدایی شش سال و راهنمایی و متوسطه هر کدام سه سال خواهد بود یک نظام درسی متفاوت طراحی و ارائه خواهد شد.
سحر خیز با بیان اینکه ساماندهی فضاهای آموزشی از برنامه های امسال است، افزود: 85 تا 87 درصد از فضاهای آموزشی کشور به نوبت صبح منتقل شدند.
همه مدارس کشور باید مربی ورزش تمام وقت داشته باشند
وی اظهار داشت: ساماندهی نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار گرفته و به همین منظور همه مدارس کشور باید مربی ورزش تمام وقت داشته باشند و مشاوره که در دوره های تحصیلی مختلف جز لاینفک مسائل تربیتی است باید در مدارس ایجاد شود.
سحرخیز افزود: در زمینه ساماندهی نیروی انسانی نیز تاکید شده که دبیران در رشته تخصصی خود به کار گرفته شوند و برای ایام فراغت و ساعات جبرانی نیز برنامه های خوبی اندیشیده شده است.
وی با بیان اینکه در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شد که در دوره های تحصیلی برنامه ریزی به صورتی باشد تا مدارس در روز اول هفته برنامه ریزی داشته باشند، افزود: این امر ساعات درسی را کاهش نمی دهد بلکه ساعاتی نیز برای برنامه های تقویتی و جبرانی استفاده می شود.
سحر خیز با بیان اینکه برنامه ها در دو بخش فعالیت کلاس و غیر کلاسی اجرا می شود، افزود: درس آمادگی دفاعی با اجرای طرح اردوهای راهیان نور موجب بصیرت بخشی به دانش آموزان می شود و در یادگیری ماندگار دانش آموزان موثر است.
وی اضافه کرد: این اختیار به استان ها داده شده که با توجه به ظرفیت های آموزشی و کاربردی، مهارت زندگی را در دستور کار خود قرار دهند.
در مقطع ابتدایی یک ساعت به برنامه قرآنی دانش آموزان اضافه می شود
وی با بیان اینکه رویکرد قرآنی یکی دیگر از سیاست های آموزش و پرورش است، افزود: در مقطع ابتدایی در سال تحصیلی جاری یک ساعت به برنامه قرانی دانش آموزان اضافه می شود.
وی اظهار داشت: یک هزار و 100 عنوان کتاب با تیراژ 13 میلیون به چاپ رسیده است و چندین کتاب گویا برای هوشمند سازی مدارس در بحث محتوای آموزشی نیز در دست اقدام است.
سحر خیز هوشمند سازی مدارس، آموزش ضمن خدمت معلمان ابتدایی ،تغییر کتب درسی در ابتدایی و پیگیری تغییر کتب در دوره راهنمایی و متوسطه در سال های بعد و پیگیری حذف کنکور را از برنامه های این وزارت خانه عنوان کرد.
وی افزود: در سال تحصیلی جاری 12 میلیون و 300 هزار دانش آموز مقاطع مختلف در 100 هزار مدرسه با یک میلیون نفر پرسنل در کشور آغار سال تحصیلی را جشن گرفتند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش همدان نیز گفت: دانش آموزان باید ادامه دهنده راه شهدا باشند و با تبعیت از معلمان از حقوق خود دفاع کنند.
محمود نقوی افزود: دانش آموزان استان همدان در عرصه های مختلف المپیاد، کنکور و مسابقات علمی درخشیدند که با همراهی معلمان در سال های اخیر این روند باید ادامه یابد.
نظر شما