به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، کشتار وحشیانه مردم یمن توسط رژیم دیکتاتوری علی عبدالله صالح در روز شنبه واکنش های بسیاری را در پی داشت. در جریان این کشتار بیش از 40 نفر در حملات نیروهای وابسته به عبدالله صالح کشته و ده ها تن دیگر زخمی شدند.
شورای امنیت که از آغاز قیام مردمی یمن واکنش قاطعانه ای اتخاذ نکرده شب گذشته در موضعی انفعالی در بیانیه ای خواستار پایان بخشیدن به خشونت ها در این کشور شد.
در این بیانیه از تمامی طرف ها خواسته شده است در راستای حمایت از غیرنظامیان بی پناه خشونت را کنار بگذارند و با انتقال مسالمت آمیز قدرت موافقت کنند.
واکنش شورای امنیت به کشتار یمن و بی توجهی به اقدامات وحشیانه عوامل علی عبدالله صالح در حالی صورت می گیرد که این نهاد بین المللی در برخورد با قیام های عربی تعامل دوگانگی در پیش گرفته به طوری که بارها درباره سوریه نشست برگزار کرده است و حال آنکه در مورد بحرین و یمن یا سکوت اختیار و یا به درخواست توقف خشونتها اکتفا می کند.
از سوی دیگر دولت آمریکا نیز در اقدامی مشابه ضمن ابراز نگرانی نسبت به رویدادهای یمن از علی عبدالله صالح خواست هر چه سریعتر قدرت را به واگذار کند.
"ویکتوریا نولاند" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این رابطه در بیانیه ای اعلام کرد: آمریکا نسبت به اوضاع کنونی یمن بسیار نگران است و ما از تمامی طرف های این کشور می خواهیم خویشتن داری خود را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه ملت یمن شرایط بسیار دشواری را طی می کند گفت: از علی عبدالله صالح می خواهیم که تا دیر نشده است قدرت را واگذار و با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش از پایان سال جاری در راستای طرح ابتکاری شورای همکاری خلیج فارس موافقت کند.
"نبیل العربی" دبیرکل اتحادیه عرب نیز در همین راستا از دیکتاتور یمن خواست که به درخواست شورای همکاری خلیج فارس و طرح ابتکاری آن برای حل بحران این کشور پاسخ دهد.
وی از تمامی طرف های یمنی خواست که برای اجرایی شدن این طرح سریعا به گفتگوهای ملی روی بیاورند.
گفتنی است پارلمان انتقالی عربی هفته گذشته در نشستی در اعتراض به کشتار معترضین یمنی تعلیق عضویت یمن در اتحادیه عرب را خواستار شده بود.
سرکوب وحشیانه معترضین یمنی در روز شنبه و بلافاصله پس از بازگشت علی عبدالله صالح به یمن و واکنش های خارجی به حدی بود که وی قرار است امروز نخستین سخنرانی خود را پس از طی دوره درمان 3 ماهه در ریاض و بازگشت به یمن انجام دهد.
"محمد قحطان" سخنگوی رسمی ائتلاف احزاب مخالف اللقاء المشترک نیز ضمن محکوم کردن قلع و قمع وحشیانه معترضین اظهار داشت: اقدامات وحشیانه صالح با هدف فرار از واگذاری قدرت انجام می شود. انتقال قدرت و کناره گیری علی عبدالله صالح از عرصه قدرت در حال حاضر به یک خواسته ملی و بین المللی تبدیل شده است و وی چاره ای جز کناره گیری و امضای فوری طرح ابتکاری شورای همکاری خلیج [فارس] ندارد.
وی در ادامه از جامعه جهانی خواست که برای حمایت از حقوق ملت یمن تدابیر سیاسی، قانونی و دیپلماتیک اتخاذ کنند و مردم انقلابی این کشور تا زمان تحقق خواسته های خود صحنه اعتراضات مسالمت آمیز خود را ترک نکنند.
این در حالی است که تحلیلگران بر این باورند که بازگشت علی عبدالله صالح به یمن پس از گذشت 3 ماه این کشور را درگیر جنگ داخلی خواهد کرد.
نظر شما