به گزارش خبرگزاری مهر معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با بیان مطلب فوق افزود: این اجلاس اواخر شهریورماه امسال در استانبول ترکیه برگزار شد که نمایندگان شرکت سپردهگذاری با همکاری بورس تهران، ویرایش دوم مدل SAMIP را که مختص بحث تسویه و پایاپای در یک پروتکل ارتباطی است را برای حاضران ارائه کردند.
حامد سلطانی نژاد در خصوص این پروتکل افزود: SAMIP در واقع مخفف عبارت Settlement Aware Markets Interlinking Protocol و به معنی پروتکل ارتباطی آگاه از مسائل تسویه و پایاپای است. بدین معنا که در این مدل، پیش از آنکه معامله ای در سطح بین المللی صورت پذیرد، مسائل مربوط به تسویه و پایاپای و فرآیندهای پس از معاملات درنظر گرفته می شود تا از نکول شدن یا مواجهه با معاملات تسویه نشده، پیشگیری شود.
شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در پنجمین اجلاس سالیانه کشورهای اسلامی، ویرایش دوم مدل SAMIP که مختص بحث تسویه و پایاپای دریک پروتکل ارتباطی است را ارائه کرد.
معاون عملیات شرکت سپرده گذاری مرکزی ادامه داد: SAMIP در پاسخ به نیازمندیهای مطرح شده پروتکلی برای ارتباط بازارهای مختلف با حفظ قابلیت های بازارها و شرکت های سپرده گذاری موجود است، به گونه ای که با این مدل می توان CDS ها را با صرف کمترین هزینه و انرژی به هم مرتبط کرد و از سوی دیگر باعث کاهش شدید هزینه و ریسک ناشی از عملیات تسویه بین المللی شد.
سلطانی نژاد از همکاری بورس های تهران و لاهور با بهره گیری از این پروتکل خبر داد و گفت : در حاشیه برگزاری این اجلاس مذاکرات لازم دراین زمینه انجام شد تا بورس های دو کشور بر اساس الگوی مدل SAMIP همکاری های خود را آغاز کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیاده سازی این پروتکل و برقراری لینک ارتباطی با کشورهای دیگر برای ایران، یک دستاورد بزرگ به شمار می آید که از این لحاظ ، ایران می تواند رهبر برای برقراری ارتباطات بین المللی شرکت های سپرده گذاری کشورهای اسلامی بوده و با دانش بدست آمده در این حوزه می تواند هدایتگر سایر کشورها باشد.
کد خبر 1417045
نظر شما