به گزارش خبر نگار تلويزيوني "مهر" در ديدار دست اندركاران اين سريال با آيت الله جوادي آملي با تاكيد بر اين نكته كه براي جهانشمول شدن سريال بايد اثر به زبان مردم ارائه شود، گفت:براي روايت اين قصه ميتوان از تاريخ كمك زيادي گرفت زيرا اين بخش مورد توجه بسياري از مخاطبان است.
وي پرداختن به چنين داستاني را به راه رفتن در گردنه هاي لغزنده توصيف و با توصيه دست اندركاران به رعايت احتياط گفت:در داستان يوسف دو گونه عشق وجود دارد.يكسو عشق افرادي همچون پدر اوست كه كه اين عشقي پاك است.از سويي ديگر زليخا نيز به او دل بسته كه اين يك عشق ناپاك است.هر دو آنها به يوسف علاقه دارند اما علاقه يكي عشق و علاقه ديگري شهوت است.به همين دليل اين اثر بايد طوري ساخته شود كه علاقمندان يوسف او را مانند گل محمدي و ياس ببينند و زيبايي اين عشق را با جان و دل درك كنند.
آيت ا... جوادي آملي همچنين با تاكيد بر اين نكته كه: خدا به هركسي كه چيزي به او داده مسووليتي هم بر عهده او گذاشته است،گفت:هنر نعمتي است كه خدا به هر كسي نداده و هنرمند نيز در قبال اين هنر مسوول است و شما هم قدر اين نعمت را بدانيد.
در اين ديدار آيت ا...مكارم شيرازي، با اشاره به تاثير پذيري مجموعه عظيم مسلمانان جهان از آثار قرآني ساخته شده در ايران گفت:اين آثار وسيله خوبي براي ترويج شيعه است و ميتواند فعاليتهاي قرآني جمهوري اسلامي ايران رابه كشورهاي جهان معرفي كند.البته بايد مراقب بود كه در به تصوير كشيدن اين سريالها ضعفي در بيان قصه وجود نداشته باشد.زيرا اين عرصه بسيار حساس است.
سوره يوسف بيانگر اين نكته است كه كسي كه تسليم هوا و هوس ميشود،چه سرنوشتي پيدا ميكندو كسي كه تسليم هواو هوس نميشود به كجاميرود وبيان اين نكته ظرافت بسيار ميخواهد؛ زيرا باريكتر از مو و تيز تر از شمشير است.
از سويي ديگر، داستان يوسف وزليخا،از سويي داستاني است كه يك عشق سوزان را نشان ميدهد.قرآن از كنار اين بخش با متانت عجيبي رد شده است.شما هم بايد كاري كنيد تا ضمن آنكه اثر تصويري شما عيب و نقصي نداشته و مورد قبول مخاطب باشد،بد آموزي هم نداشته باشد.
ايشان خطاب به دست اندركاران سريال يوسف گفت: راه خوبي را در پيش گرفته ايد و در حال حاضر با وجود بيش از سيصد مركز تحقيقات اسلامي در قم،براي ساخت آثار ديگر، در زمينه تحقيقات دست هنرمندان علاقمند به فعاليت در اين عرصه خالي نيست.
آيت ا.. سبحاني نيز با تاكيد بر اين نكته كه هنر يكي از ابعاد مهم روحي انسان است، بر ظرافت داستان حضرت يوسف ع تاكيد كردو گفت:ساخت اين سريال راه رفتن بر لبه تيغ است.يك سوي اين داستان اخلاق و سوي ديگر آن ضد اخلاق است.شما هم بايد هم واقع نمايي كنيد،هم اثري آموزنده خلق كنيد و هم به دست افراد مغرض بهانه ندهيد.البته كار بدون ايراد نميشود اما تلاش كنيد تا از اسرائيليات و روايت هاي نادرست تاريخي پرهيز كنيد.
گفتني است فرج ا... سلحشور در اين ديدارها با ارائه گزارشي به مراجع ديني گفت:آثار قرآني ميتواند هم بر سازندگان آنها تاثير مثبت داشته باشد و هم بر جامعه تاثير خوبي بگذارد.وي با تاكيد بر اين نكته كه يكي از كبودهاي موجود در زمينه روايت قصههاي قرآني نداشتن متن خوب است گفت:،نوشته خوب عالم ميخواهد.حوزه هاي علميه يا به اين موضوع نپرداختهاند و يا توقع دارند كه طلبههاي نوپا به سراغ اين نوع سوژه ها بروند.اما در اين زمينه حضور علماي طراز اول بسيار مهم است. همان گونه كه مثلا شيخ بهايي در زمينه معماري و حضرت امام و مولانا در زمينه شعر وارد ميشوند و آثار خوبي خلق ميكنند.
سلحشور با اشاره به مبنا قرار دادن تفاسير شيعه به خصوص تفسير الميزان در نگارش فيلم نامه اين سريال گفت:آثار قرآني ساخته شده در تلويزيون ايران در بسياري از كشورهاي خارجي ا ساعت ها بينندگان را پاي تلويزيون نشانده است. وي خواستار تشكيل هسته هاي مطالعه در مكانهايي همچون حوزه علميه قم جهت نگارش متن داستاني آثار قرآني شد و گفت:اگر به دنبال ترويج دين اسلام هستيم،هيچ وسيلهاي بهتر از هنر سينما و تلويزيون نيست.البته در زمينه ساخت اين آثار هنرمندان زيادي وجود دارند اما نويسنده كم است.
در اين ديدار جمال شورجه مشاور كارگردان،حسن نجاريان مدير برنامه ريزي،مهدي كيهاني جانشين مدير توليد و رضا استادي مدير روابط عمومي و امور بين الملل اين سريال حضور داشتند.سيد حسين جعفري بازيگر نقش نوجواني حضرت يوسف ع نيز در اين ديدار حضور داشت .
گروه توليد سريال حضرت يوسف ع از امروز فيلمبرداري بخشهاي مربوط به در آوردن حضرت يوسف از چاه توسط كاروان مصر را مقابل دوربين خواهند برد.
نظر شما