به گزارش خبرنگار مهر، ایجاد آموزشگاههای آزاد هنری یکی اززمینه هایی است که می تواند در تربیت و جذب علاقه مندان و استعدادها نقش ویژه ای ایفا می کند و فعالیت 54 آموزشگاه آزاد هنری در استان نشان دهنده رونق هنر در خراسان شمالی است و می طلبد که نظارت بر روند فعالیت آموزشگاهها و تدوین استاندارد آموزشی پررنگ تر شود.
آموزشها به نسبت هزینه و شهریه مناسب نیست
یک هنرجوی آموزشگاه آزاد موسیقی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هنرجویان و علاقه مندان به هنر انتظار دارند به نسبت هزینه ای که صرف و شهریه ای که پرداخت می شود، آموزشهای خوبی نیز ارائه شود.
امید رخشانی اظهار داشت: متاسفانه با وجود هزینه ای که می پردازم آموزشهای این بخش مناسب نیست به ویژه موسیقی و آموزش آن علاوه بر داشتن مدرک مرتبط احتیاج به تجربه و تخصص لازم نیز دارد.
وی بیان می کند: تدریس احتیاج به مهارتهایی دارد که یکی از آنها داشتن قدرت بیان است، اما متاسفانه این صفت بارز در مربیان بسیاری از آموزشگاههای آزاد هنری وجود ندارد.
وی ادامه داد: تدریس نت های موسیقی نیز باید با شیوه های خاص انجام شود ولی در تمام آموزشگاههای موسیقی استان روش آن با توجه به نوع یادگیری هنرجو انتخاب نمی شود بلکه از روشی یکسان استفاده می شود.
یک شهروند دیگر نیز گفت: دخترم کلاس سوم ابتدایی و علاقه مند به آموزش پیانو است اما هنگامی که به یکی از این آموزشگاهها مراجعه کردم، فضای آموزشگاه برای هنرجویان سنین بالا مناسب بود؛ نه کودکی که دوران ابتدایی را می گذراند و همچنین تمام رده های سنی در یک زمان و با همدیگر آموزش می دیدند و بر اساس سن، کلاسها رده بندی نشده بود.
یک هنرجوی دیگر نیز معتقد است، بعضی از مربیان آموزشگاههای استان از تبحر و تجربه کافی برخوردار نیستند و همچنین استانداردهای آموزشی در این آموزشگاهها رعایت نمی شود.
استاندارد آموزشی برای آموزشگاهها تعریف نشده است
مسئول یک آموزشگاه آزاد هنری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: استقبال از آموزشگاههای آزاد هنری به ویژه در بعضی از رشته ها مانند موسیقی زیاد است تعداد هنرجویان آموزشگاههای آزاد نقاشی و یا موسیقی فقط در طول تابستان به حد نصاب می رسند و پس از آن ظرفیت کلاسها به راحتی تکمیل نمی شود.
علی احمدی بیان کرد: گاه مجبوریم یک کلاس مشتمل بر رده های سنی مختلف تشکیل دهیم و متاسفانه به علت استمرار نداشتن آموزشها در طول سال بسیاری از هنرجویان نمی توانند دوره های خود را تکمیل کنند و آموزش آنها ناتمام می ماند.
مسئول یک آموزشگاه نقاشی هم می گوید: استاندارد سازی آموشی یکی از نیازهای آموزشگاهها است که متاسفانه به آن توجه نشده و بر این اساس نمی توان گفت نظارتها در این مورد کافی است.
علی کاظمیان اظهار داشت: یکی از دیگر نیازهای استان درجه بندی و تعیین سطح آموزشگاه آموزشگاهها است که به کیفی سازی آموزشها می انجامد.
آموزشگاههای آزاد درجه بندی می شوند
گرچه آموزشگاههای آزاد هنری با رعایت ضوابط از سوی افراد حقیقی به منظور جذب هنرجویان مستعد و خلاق ایجاد می شود، اما نتوانسته رضایت کامل هنرجویان و مردم را جلب کند و از سویی بعضی از مسائل بیان شده از جانب مسئولان آموزشگاهها نیز برای کیفیت بخشی به آموزشها، جای توجه دارد.
سرپرست اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در توضیح این موارد به خبرنگار مهر گفت: طرح درجه بندی آموزشگاههای آزاد هنری با توجه به میزان و گستره فعالیتها، کمیت و کیفیت آموزش می شود.
ابوالحسن حیدری با بیان اینکه برای تشکیل اتحادیه آموزشگاههای آزاد هنری پیگیریهایی شده است بیان کرد: برگزاری جشنواره سالانه توانمندیهای آموزشگاههای آزاد هنری، صدور کارت مربیگری، تعیین صلاحیت تدریس مربیان از برنامه هایی است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان برای حمایت از این آموزشگاهها اجرا می کند.
وی با بیان اینکه 54 آموزشگاه آزاد هنری در استان فعال است تاکید کرد: به طور طبیعی در اوقات فراغت فعالیت این گونه آموزشگاهها بیشتر است و این امر در تمام کشور عمومیت دارد ولی باز هم با توجه به زمینه فعالیت آموزشگاهها برخی از آنها در تمام سال فعال هستند و بعضی در طول سال تحصیلی نیمه تعطیل و راکد می شوند.
وی تاکید کرد: درجه بندی و تعیین سطح آموزشگاهها در دستور کار شورای نظارت در آموزشگاههای آزاد هنری استان قرار دارد و پس از این هر سه ماه از نحوه فعالیت آموزشگاهها بر اساس فرمهای مشخص که باید پر کنند گزارش اخذ می شود که یکی از راههای تعیین سطح و استاندارد سازی آموزشگاهها است.
وی از فعال کردن کمیته های نظارت در شهرستانها خبر داد و گفت: برگزاری دو دوره از آزمون تعیین سطح وضعیت مربیان و مدرسان در طول سال و صدور مجوز برگزاری دوره های مهارتی برای آموزشگاهها با توجه به قابلیت و امکانات موجود نیز برای کیفی شدن فعالیت آموزشگاه انجام می شود.
وی در مورد استانداردهای آموزشی نیز گفت: استانداردهای آموزشی در دو بخش تدوین شده است که یک بخش شامل دستورالعمل برای ابلاغ شهریه از هنرجویان و بخش دیگر استانداردهای آموزشی است که بر اساس آن مربیان نیز تعیین صلاحیت می شوند.
نظر شما