به گزارش خبرنگار مهر، براساس آمارهای موجود در حال حاضر 5 میلیون و 12 هزار سالمند دراستانهای مختلف کشور زندگی می کنند که 7.3 درصد جمعیت را تشکیل می دهند این درحالی است که 16 هزار و 851 نفر از سالمندان بالای صد سال سن دارند. همچنین 6.8 درصد جمعیت سالمندان کشور شهرنشین و 8.2 درصد جمعیت سالمندان نیز روستانشین هستند.
تعداد سالمندان مرد دو میلیون و 650 هزار نفر و تعداد سالمندان زن نیز دو میلیون و 460 هزارنفر است بطوریکه مردان سالمند 51.8 درصد و زنان سالمند نیز 48.2 درصد جمعیت سالمند کشور را به خود اختصاص داده اند.
جامعه ای به سوی سالمندی
جمعیت شناسان معتقدند تا سال 1430 ، 30 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند به همین دلیل باید برنامه ریزی دقیق و درستی برای رفاه حال افراد بالای 60 سال، امنیت و مشارکت آنها در فعالیتهای اقتصادی انجام شود بطوریکه آنان دوران سالمندی پویایی داشته باشند و بتوانند در اجتماع حضوری فعال داشته باشند.
از سویی دیگر چنانچه سیاستهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی متناسب با نرخ رشد سالمندی تغییر نکند طی سالهای آینده به موازات رشد زیاد جمعیت سالمندان کشور، مشکلات بسیاری گریبانگیر ما خواهد شد.
شاید رشد جمعیت سالمندی کشور نشانه موفقیت در حوزه بهداشتی محسوب شود اما از طرف دیگر نگرانیهای زیادی را بوجود می آورد که یکی از آنها نداشتن نظام تامین اجتماعی کارآمد، تغییر ساختار خانواده از گسترده به هسته ای و عدم تناسب سیاستگزاری کلان کشور در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... به تناسب رشد جمعیت سالمندی است.
88 درصد مردان سالمند متاهل
از سویی دیگر 71.2 درصد جمعیت سالمندان کشور متاهل هستند این درحالی است که تعداد مردان متاهل 37 درصد بیشتر از زنان است و براساس آمارها 88 درصد مردان سالمند و 51 درصد زنان سالمند کشور متاهلند.
وجود 12هزار سالمند بی خانمان در کشور
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر 100 مرکز روزانه با ظرفیت 5 هزار نفر و همچنین 170 مرکز شبانه روزی در کشور فعال است که این مراکز 12 هزار نفر ظرفیت دارند و این امر نشاندهنده این است که این تعداد سالمند خانواده ای ندارند که البته درمقابل جمعیت پنج میلیون نفری سالمندان تعدادشان زیاد نیست.
حسین نحوی نژاد با اشاره به افزایش مراکز نگهداری روزانه سالمندان گفت: افزایش تعداد مراکز روزانه با این هدف انجام می شود که این افراد بتوانند در کنار خانواده های خود زندگی کنند و مجبور نباشند ساعات طولانی را دور از افرادی که دوستشان دارند باشند.
وی تاکید کرد: خانه های سلامت شهرداری نیز که در پارکها دایر است مکانی است که سالمندان می توانند اوقات فراغت خود را دراین مکان سپری کنند و می تواند جایی مانند مراکز روزانه برای این قشر از افراد جامعه باشد.
خدشه دار شدن جایگاه سالمندان در میان خانواده ها
از سوی دیگر رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به نبود متخصص طب سالمندی در کشور انتقاد کرد و به خبرنگار مهرگفت: متاسفانه تعداد متخصصین طب سالمندی در کشور به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد.
سید حسن موسوی چلک با اشاره به اینکه برای نشاط دوران سالمندی در کشور برنامه ریزی نشده است، گفت: با توجه به اینکه بیماریهای دوره سالمندی پس از 60 سالگی آغاز می شود به همین دلیل تامین هزینه های درمانی نیز مولفه جدی در
نظر شما