به گزارش خبرگزاری مهر، تراب محمدی اظهار داشت: این حمام طبق اطلاعات برخی منابع تاریخی در سال 700 هجری شمسی توسط غازان شاه در تبریز بنا شده است.
محمدی افزود: حمام شنب غازان سال 1133 بر اثر زلزله تخریب و در سال 1345 توسط عباسعلی بن حاج محمد حسن دوباره تجدید بنا شد.
وی با اشاره به اینکه طاق کنونی بنا در سال 1351 بنا شده، افزود: کالبد وضع موجود بنای حمام شنب غازان به دوره قاجاریه مربوط می شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به ویژگی های خاص این حمام، گفت: پلان بنا شکل خاصی داشته و مانند ابنیه هم دوره خود نیست.
وی تشریح کرد: حمام شنب غازان در یک طبقه دارای ورودی، میاندر، گرمخانه، نظافتخانه، سرویس های بهداشتی، خزینه و خلوتی است.
محمدی یادآور شد: این حمام به مساحت 300 متر مربع، وقفی بوده و توسط هیئت امنای مجموعه شنب غازان اداره می شود.
وی با اشاره به آسیب های وارده به این قلعه گفت: گذشت زمان و رطوبت به عنوان آسیب های طبیعی و برخی تغییرات انسانی در فرسوده شدن بنای حمام تاثیرگذار بوده است.
دبیر کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری استان بیان کرد: حمام شنب غازان تبریز به شماره 29526 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
محمدی یادآور شد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامی، هر کس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یا تزئینات اماکن فرهنگی – تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم می شود.
نظر شما