به گزارش خبرنگار مهر، شماری از این پروژه ها که هم اکنون به عنوان پروژه های نیمه تمام استان همدان مطرح هستند، در زمره پروژه هایی قرار داردن که در سفرهای هیئت دولت به همدان توجه به آنها در راس امور بوده است.
در سفر اول رئیس جمهور به استان همدان 111 مصوبه و 154 پروژه، در سفر دوم 102 مصوبه و 116 پروژه و در سفر سوم نیز 197 مصوبه و 412 پروژه برای شهرستان همدان ثبت شده است.
در شهرستانهای دیگر استان همدان نیز همین اتفاق رخ داده به نحوی که برای شهرستان ملایر در سفر اول 78 مصوبه با 85 پروژه رقم خورده، در سفر دوم 72 مصوبه با 82 پروژه دیده شده و سفر دور سوم نیز با 141 مصوبه و 147 پروژه همراه بوده است.
در شهرستان نهاوند در سفر دور اول 65 مصوبه با 65 پروژه ثبت شده، در سفر دوم به 61 مصوبه برای 61 پروژه پرداخته شده و در سفر سوم هیئت دولت 127 مصوبه را برای233 پروژه مصوب کرده است.
همین مقایسه برای شهرستان تویسرکان به نحوی است که در سفر اول 93 مصوبه با 94 پروژه رقم خورده، در سفر دوم 53 مصوبه برای 89 پروژه صورت گرفته و در سفر دور سوم 129 مصوبه برای 216 پروژه مختلف دیده شده است.
430 پروژه برای آبادانی رزن مصوب شده است
برای شهرستان رزن در سفر دور اول 56 مصوبه و 103 پروژه، در سفر دوم 58 مصوبه با 86 پروژه و در سفر سوم 123 مصوبه با 241 پروژه به تصویب رسیده است.
مصوبات مربوط به دور اول سفر رئیس جمهور به استان برای اسدآباد 85 مصوبه برای 100 پروژه، در سفر دور دوم 50 مصوبه برای 120 پروژه و در سفر سوم 124 مصوبه برای 231 پروژه رقم خورده است.
همچنین برای کبودرآهنگ در سفر اول هیئت دولت به استان 59 مصوبه برای 109 پروژه، در سفر دوم 52 مصوبه برای 91 پروژه و در سفر سوم 131 مصوبه برای 299 پروژه دیده شده است.
برای شهرستان بهار در سفر دور اول 61 مصوبه برای 103 پروژه رقم خورده، در سفر دور دوم 53 مصوبه برای 101 پروژه ثبت شده و برای این شهرستان در سفر دور سوم 121 مصوبه برای 215 پروژه به تصویب رسیده است.
و اما در شهرستان فامنین در سفر دور اول 30 مصوبه با 40 پروژه دیده شده، در سفر دور دوم 41 مصوبه برای 66 پروژه در نظر گرفته شده و در سفر دور سوم 117 مصوبه برای 198 پروژه مصوب شده است .
برخی مصوبات سفر هیئت دولت به همدان ناتمام مانده است
با نگاهی گذرا به شمار مصوبات در نظر گرفته شده برای توسعه استان همدان به این واقعیت دست می یابیم که به طور جدی و کامل به تحقق این وعده ها جامه عمل پوشانده نشده است.
کما اینکه در حال حاضر برخی از پروژه های اساسی استان همدان که سالها در زمره مهمترین خواسته های مردم این دیار قرار گرفته همچنان برای بهره برداری درجا می زند و هر از چند گاهی خبری مبنی بر بهره برداری از آنها در آینده ای نزدیک به گوش می رسد و پس از آن دوباره به فراموشی سپرده می شود.
این در حالیست که رئیس جمهور در سه سفر هیئت دولت بارها دستورات ویژه ای را برای توسعه همدان در قالب مصوبه و برنامه به مسئولان استان همدان اعلام کرده ولی مسئولان همچنان در اجرای برخی مصوبات و دستورات ناتوان هستند.
از جمله این مصوبات که در دور دوم سفر هیئت دولت به استان همدان مورد تاکید قرار گرفته ایجاد یک واحد پتروشیمی با مشارکت 20درصد شرکت صنایع پتروشیمی و مشارکت بخش غیردولتی است.
کلنگ احداث کارخانه پتروشیمی همدان 10 سال پیش بر زمین زده شد
در خصوص پروژه پتروشیمی همدان چنین عنوان شده که کلنگ احداث کارخانه پتروشیمی همدان 10 سال پیش بر زمین زده شده و در سال 1382 احداث پروژه آغاز شده است.
اما نکته عجیب اجرای این پروژه اینست که با وجود اعلام 90 درصد پیشرفت فیزیکی این پروژه مهم توسط مسئولان استان همدان در سال گذشته، پتروشیمی همدان هنوز به مرحله افتتاح و بهره برداری نرسیده است.
در همین خصوص استاندار همدان در آخرین اظهار نظر در خصوص این پروژه اعلام کرده است که برخی محدودیتها در اجرای مصوبات سفر رئیس جمهوری در اثر بی توجهی و کم کاری بانک مرکزی ایجاد شده است.
پتروشیمی هگمتانه همدان با وجود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی ناتمام مانده است
کرم رضا پیریایی تاکید کرده که پتروشیمی هگمتانه همدان با وجود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل عدم موافقت بانک مرکزی با بانک ملی برای پرداخت اعتبار ۹۰ میلیارد ریالی ناتمام مانده است.
از سوی دیگر وی با تأکید بر اینکه مصوباتی که نتوانستند موافقت کمیسیون ۲۱۵ و ماده ۳۲ را اخذ کنند باید معرفی شوند، اظهار داشته که مصوبههایی نظیر پتروشیمی اسدآباد نیز کارشناسی نبوده است.
پروژه دیگر که نقش مهمی در توسعه استان همدان خواهد داشت، راه آهن اراک - ملایر است که نزدیک به 10 سال از زمان اجرای آن میگذرد اما این راه آهن تاکنون بهره برداری نشده و شنیدن سوت قطار توسط ملایری ها همچنان به عنوان ضرب المثلی طعنه گونه در بین مردم این دیار به قوت خود باقی است.
افزایش اعتبار راه آهن غرب کشور از مصوبات سفر هیئت دولت به همدان است
این در حالیست که افزایش اعتبار راه آهن تهران- همدان-غرب کشور از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به همدان و مطالعه اتصال ریلی شهرهای اسدآباد و تویسرکان به راه آهن غرب و تأمین اعتبار لازم برای تسریع در اجرای راه آهن ملایر به همدان و تخصیص اعتبار مورد نیاز راه آهن اراک ملایر از مصوبات دور سوم سفر رئیس جمهور به استان همدان است.
بنا بر اظهار نظر مسئولان استان همدان طول مسیر راه آهن غرب کشور 620 کیلومتر است و از راه آهن سراسری جنوب به سمت اهواز از ایستگاه سمنگان اراک، یک خط به سمت ملایر انشعاب پیدا کرده و سپس به نهاوند، کنگاور، صحنه، مرز خسروی و نهایتا به بندر لازقیه در کنار دریای مدیترانه متصل می شود.
بهره برداری از این راه آهن در بخش های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای مناطق غرب کشور حائز اهمیت است و موجب کاهش هزینه حمل بار، افزایش ایمنی و رفاه مسافران می شود و علاوه بر این دسترسی مردم به اماکن متبرکه را در عراق، نجف و کربلا آسان تر می کند.
ذوب آهن غرب کشور در اسدآباد قدیمی ترین پروژه های نیمه تمام استان همدان است
ذوب آهن غرب کشور در شهرستان اسدآباد نیز یکی از قدیمی ترین پروژه های نیمه تمام استان همدان است که کلنگ آن در سال 73 بر زمین خورده است.
راه اندازی این پروژه نیز که از پروژه های حیاتی در توسعه این منطقه به شمار می رود در سال گذشته بارها رسانه ای شد اما خبری از بهره برداری آن نیست.
اجرای 90 مصوبه از مصوبات سفر رئیس جمهور به همدان با مشکل روبروست
در همین خصوص استاندار همدان در آخرین نشست خود با اعضای شورای برنامه ریزی استان همدان اظهار داشت: 90مصوبه مشکل دار از سفرهای رئیس جمهور به همدان وجود دارد که باید چرایی و چگونگی آنها بررسی شود.
کرم رضا پیریایی تاکید کرد: مجموعه عوامل و دلایل اجرایی نشدن مصوبات سفر از جمله عدم تامین اعتبار و علت تامین نشدن آن و یا مخالفت وزارتخانه ها باید به صورت کارشناسی ارزیابی شود.
وی اضافه کرد: پروژه های در دست اجرای استان همدان باید بر اساس زمان تعیین شده برای اتمام آن در مصوبات سفرهای رئیس جمهوری ارزیابی شود.
وی تاکید کرد: فرمانداران باید تحلیل مناسبی از ظرفیت و شرایط شهرستان های خود برای ارائه به استاندار و رئیس جمهور داشته باشند تا هارمونی مناسبی در جریان نشست های کارشناسی با رئیس جمهور حاکم شود.
مصوبات سفر هیئت دولت به همدان باید بر اساس نیازسنجی ها انجام شود
وی سفر چهارم رئیس جمهور را فرصت مغتنمی برای رشد و توسعه استان همدان عنوان کرد و گفت: در تصویب مصوبات این دور از سفر باید طرح ها متناسب با ضرورت اجرایی شدن و نیازهای مردمی و انتخاب موضوع های عمده استان در شهرستان ها بر اساس نیازسنجی ها انجام شود.
معاون برنامه ریزی استانداری همدان نیز معتقداست: استقرار صنایع بزرگ و مادر تخصصی نظیر پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و خودروسازی در استان همدان از مهمترین خواسته ها در سفر رئیس جمهور به همدان است.
علی حیدر نوری با بیان اینکه بیشتر مصوبات مشکل دار استان همدان مربوط به دور سوم سفر هیئت دولت به استان همدان است، گفت: از تصویب این مصوبات مدت کوتاهی گذشته و تامین اعتباربخشی از آن به تازگی صورت گرفته است.
تعداد انگشت شماری مصوبه های مشکل دار در همدان وجود دارد!
نوری گفت: بیشتر مصوبات سفرهای رئیس جمهور به استان همدان در حال اجرا است و از مصوبات دور نخست و دوم تعداد انگشت شماری مصوبه های مشکل دار وجود دارد.
وی یکی از مهمترین مطالبات استان همدان از دور چهارم سفرهای رئیس جمهور را تصویب اختصاص سه درصد از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی به استان همدان باتوجه به سهم سه درصدی همدان در اشتغال کشور عنوان کرد.
نوری اظهار داشت: همچنین با افزایش توان و سقف بررسی بانک ها به دو برابر شرایط کنونی و رسیدن آن به رقم 100 میلیارد ریال و تصویب دو هزار میلیارد ریال برای کارورزی دانش آموختگان قدم های بزرگی برای اشتغال استان همدان برداشته می شود.
رسیدگی به مشکلات طرح های اجرا نشده محور سفر رئیس جمهور به همدان است
فرماندار همدان نیز در این خصوص گفت: رسیدگی به مشکلات طرح هایی که در سفرهای قبلی به هر دلیلی اجرایی نشده از محورهای عمده سفر رئیس جمهور در دور چهارم سفر به استان ها است.
حسن قهرمانی مطلق با تشریح مصوبات هیئت دولت به همدان گفت: ره آورد دور سوم سفر هیات دولت به شهرستان همدان 210 مصوبه بوده که در مجموع با دو هزار و 120 میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی این طرح ها با 36 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه در اطلاع رسانی عملکرد دولت، تاکنون ضعیف عمل شده است گفت: مدیران دستگاه های دولتی باید هنرمندانه عملکرد دولت را اطلاع رسانی کنند.
نگاهی گذرا به دهها مصوبه سفر هیئت دولت به استان همدان بیانگر این واقعیت است که پروژه های اساسی استان همدان از پتروشیمی دوم همدان، موزه منطقه ای غرب کشور، شهرک توریستی باغ آفتاب، نمایشگاه بین المللی جدید و بزرگ شهر، کارخانه بزرگ صنایع تبدیلی و فرآوری سیب زمینی در شهرستان بهار و برخی پروژه های دیگر در حال حاضر پیشرفت چندانی ندارند حال اینکه اجرای یکی از این مصوبات بزرگ به لحاظ اهمیت در توسعه استان همدان شاید با چندین طرح و پروژه خرد اجرا شده در همدان برابری می کند.
همدان دارای استعدادهای بسیار خوبی در بخش های مختلف است
پرواضح است که استان همدان دارای استعدادهای بسیار خوبی در بخش های مختلف است که با سرمایه گذاری بر روی این بخشها می توان به توسعه و اشتغال در استان همدان امیداور بود.
و در پایان ذکر این نکته لازمست که در سالهای اخیر مسئولان استان همدان نتوانسته اند شرایط را برای حضور بخش خصوصی در این استان فراهم کنند و به دلیل بی توجهی به زیرساختهای استان، هنوز سرمایه گذاران از استان همدان استقبال نمی کنند.
کمااینکه شاید در صورت مهیا بودن شرایط با حضور سرمایه گذاران بخش خصوص اجرای پروژه های بزرگ در همدان تقویت می شد.
نظر شما