موسی بیدج در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به دعوت از 50 شاعر مطرح از 4 قاره جهان (به جز اقیانوسیه) گفت: تاکنون حضور 43 شاعر در این دوره از همایش شاعران ایران و جهان قطعی شده است.
به گفته وی، این افراد که از مطرحترین شاعران کشورهای خود هستند، غالباً موفق به کسب جوایز ملی و حتی جهانی در زمینه شعر هم شدهاند و یکی از معیارهای مهم در انتخاب آنها، وجود جنبههای انسانی در شعرشان است.
اسامی تعدادی از شاعران خارجی حاضر در همایش
دبیر همایش شاعران ایران و جهان سپس اسامی چند تن از شاعرانی را که برای دومین دوره این همایش دعوت شدهاند، به شرح زیر نام برد:
1- پروفسور «ویکتور الکک» شاعر لبنانی که دکترای خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در سال 1960 و زیر نظر بدیعالزمان فروزانفر نوشت. او علامه بر بر زبانهای عربی و فارسی، با زبان فرانسه و برخی دیگر از زبانهای قدیم و جدید آشناست. از این شاعر لبنانی بیش از 20 کتاب از جمله «تاثیر فرهنگ عربی بر شعر منوچهری دامغانی» و «بدیعیات الزمان» منتشر شده است.
2- «موسی حوامده» شاعر فلسطینی که از شاعران مطرح نسل بعد از محمود درویش به شمار میرود. او علاوه بر شاعری که حاصل آن تاکنون 8 مجموعه شعر بوده است، در طنزپردازی هم دستی دارد و 3 کتاب هم در این حوزه دارد. این شاعران برجسته فلسطینی و نظریهپردازان ادبیات مقاومت است که در حال حاضر سردبیر فرهنگی روزنامه اردنی «الدستور» هم هست، دو سال پیش هم به دعوت دانشگاههای زابل و زاهدان، برای اولین بار به ایران آمد.
3- «منعم الفقیر» شاعر عراقیالاصل دانمارکی که در دوره صدام مجبور به ترک وطنش شد، اما در دانمارک موسسه «عرب و دانمارک» را تاسیس کرد.
برخی دیگر از شاعرانی که بیدج تنها به ذکر اسامی آنها اکتفا کرد، عبارتند از: «تونی بولند» از انگلیس، «دنیس مایر» از آمریکا، «جاوید اقبال» و «عبدالقیوم» از پاکستان و «آنتونی هاک» از آفریقای جنوبی.
به گفته دبیر علمی همایش شاعران ایران و جهان، در دومین دوره این همایش شاعرانی از دانمارک، صربستان، بوسنی و کرواسی هم به ایران خواهند آمد.
برنامههای همایش 5 روزه شاعران ایران و جهان
بیدج اضافه کرد: امسال در تهران دانشگاههای الزهرا (س)، تربیت مدرس، علامه طباطبایی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در این شهر و نیز خانه هنرمندان ایران، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و فرهنگسرای ملل، میزبان شاعران مهمان همایش خواهند بود.
وی گفت: مهمانان داخلی و خارجی همایش شاعران ایران و جهان به شیراز هم سفر خواهند کرد و در دانشگاه شیراز و بر سر مزار خواجوی کرمانی شعرخوانی و همچنین از مراکز فرهنگی و تاریخی این شهر بازدید خواهند کرد.
به گفته وی مراسم اختتامیه دومین همایش شاعران ایران و جهان نیز در روز 20 مهر ماه بر سر مزار حافظ در حافظیه برپا خواهد شد.
کتاب دومین دوره همایش منتشر میشود
خبر دیگر از دومین همایش شاعران ایران و جهان اینکه همزمان با آن کتاب «پنجرهای به شعر جهان 2» که شامل بیوگرافی 43 شاعر خارجی این همایش به دو زبان فارسی و انگلیسی است، در 270 صفحه منتشر خواهد شد. جلد اول این کتاب سال گذشته و همزمان با اولین همایش شاعران ایران و جهان منتشر شده بود.
نظر شما