به گزارش خبرگزاری مهر، "مایکل ریکلین" پروفسور، فیلسوف و محقق روسی در گفتگو با روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر" در پاسخ به این پرسش که بازگشت پوتین به کرملین چه مفهومی برای روسیه دارد اظهار داشت : مفهوم خوبی ندارد. پوتین از دوازده سال پیش سکان حکومت در کشور ما را در دست دارد.هشت سال به عنوان رئیس جمهور و چهار سال هم پشت مدودف قرار داشت.
این تحلیلگر روس در ادامه گفت : حالا ما 12 سال دیگر قدرت پوتین را پیش رو داریم. این مسئله برای شهروندان روسی خفت بار است. مدودف چندی پیش آشکارا اعلام کرد که جابجایی قدرت وی با پوتین از مدتها پیش توافق شده است .
وی افزود: به این ترتیب همه چیز در روسیه از قبل تصمیم گیری شده و انتخابات هم یک مراسم تشریفاتی است.
این تحلیلگر روس در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: تمام دنیا مدودف را به عنوان یک گزینه ملایم تر از پوتین ارزیابی می کنند. ما می دانیم که وی مرد پوتین بود، اما از خود وی غیر وابسته تر و لیبرالتر به نظر می رسید. اما حالا همه این حبابها ترکیده است. ما این طور ارزیابی می کردیم که بین پوتین و مدودف تنشها و اختلافاتی وجود دارد، اما این تنها یک بازی بیش نبود و آنها هر دو با هم همدست بودند، روسها حالا از این وضعیت بسیار دلسرد شده اند.
به گفته ریکلین، احزاب مخالف در روسیه هیچ شانسی ندارند. نود و پنج درصد مطبوعات تحت کنترل کرملین است. برای مخالفان هیچ امکانی وجود ندارد که ارتباط گسترده ای با انتخاب کنندگان برقرار کنند.
وی همچنین تصریح کرد: مردم روسیه به دلیل بحران اقتصادی نا آرامتر و ناراضی تر شده اند. برگ برنده پوتین همواره قیمتهای رو به رشد مواد خام در هشت سال دوره ریاست جمهوری وی بوده است. اما اینکه آیا این برگ برنده همچنان دوام خواهد داشت مشکوک است. 75 درصد درآمد روسیه به مواد خام این کشور وابسته است.
ریکلین افزود: شاید نا آرامیهایی در جریان انتخابات در روسیه به وجود آید. اما این کشور میلیونها نفر از جمعیت خود را در 15 سال اخیر از دست داده است. جوانها از این کشور مهاجرت کرده اند. شرایط این کشور با کشورهای تونس و مصر که سن متوسط در آن سی سال است قابل قیاس نیست.
این تحلیلگر روس همچنین گفت : روسیه در سالهای دهه نود یک فرم منحرف دموکراسی را تجربه کرد. من هیچ کشوری را نمی شناسم که مردم آن تحمل به این خوبی داشته باشند. برای مردم روسیه دموکراسی مفهوم دزدی و سرقت را دارد.
وی افزود: سیستم پوتین خوب نیست. این سیستم از نظر ژنتیکی بسیار با سیستم استالین قابل قیاس است. جهان مخفی که پوتین آن را حالا نمایان کرده است یک دنیای استالینی بود.
وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: روسیه عملا هیچ تجربه تاریخی با آزادی و دموکراسی ندارد. مردم این کشور نمی دانند دموکراسی چیست و چه نکات مثبتی برای آنها دارد . آنها دلسردند و پوتین هم از این شرایط استفاده می کند.
به گفته این تحلیلگر روسی ، روسیه می تواند دموکراتیک شود اما طی امروز و فردا این امر امکانپذیر نیست و زمان می برد.
نظر شما