به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا فضلاللهی گفت: مدیریت تحولاتی که منجر به وارد آمدن ضرر و زیان به سلامتی مردم میشود هم کار سازمان جهانی بهداشت است و این سازمان نباید فقط آمار ارائه کند.
وی افزود: مطالعه اخیر این سازمان که سالهای 2003 تا 2010 را در بر میگیرد شامل 1100 شهر دنیا میشود که طی آن دو شهر اهواز و سنندج از ایران و یک شهر از مغولستان آلودهترین شهرهای دنیا از نظر آلودگی به ریزگردها شناخته شدهاند.
فضل اللهی افزود: شاخص آلودگی هوا PM و مخفف واژه انگلیسی Particular Material به معنی مواد مخصوص است که براساس واحد سنجش میکرون ارزیابی میشود و میزان ریزگردها بیش از 20 میکرون از حالت طبیعی خارج است و طبق گزارش WHO این میزان در سنندج 252 و در اهواز 372 میکرون بوده است.
این متخصص آسم و آلرژی ادامه داد: برخی ریزگردها کمتر از Pm10 و برخی کمتر از Pm2.5 میکرون هستند که در این مطالعه اندازه ذرات Pm10 میکرون لحاظ شده است.
فضل اللهی به عوارض درازمدت و کوتاه مدت این ریزگردها بر سیستمهای تنفسی و قلب اشاره کرد و گفت: خارش، اشک ریزش، سوزش در گلو و بینی و چشم عوارض کوتاه مدت این ریزگردها بر دستگاه تنفسی فوقانی است که گاهی باعث تحریک مخاط دستگاه تنفسی تحتانی و ایجاد سرفه و تنگی نفس هم میشود.
وی گفت: این عوارض در بیمارانی با سابقه مزمن تنفسی مثل آسم و آلرژی موجب تشدید حملات آسم میشود.
فضل اللهی افزود: بنا بر مطالعات، این ریزگردها چون حاوی ترکیبات عالی و معدنی هستند در درازمدت موجب بیماریهای مزمن ریوی از جمله چسبندگی ریوی میشود.
وی از شهروندان جنوب و غرب کشور خواست از ماسک استفاده کرده و از فعالیتهای بدنی سنگین در هوای آزاد خودداری کنند و هنگام هشدارهای هواشناسی از تردد در شهر نیز خودداری کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از سازمان بهداشت جهانی خواست فقط به ارایه آمار بسنده نکند و آلودگی منطقه به ریزگردها و گرد و غبار را مدیریت کند.
کد خبر 1422451
نظر شما