به گزارش خبرنگار مهر، حسین خادمی صبح سه شنبه در مورد وضعیت کنونی آب شهر بندرعباس در جمع خبرنگاران افزود: جهت اطمینان از کیفیت آب به صورت روزانه از آب نمونه برداری می شود و فاکتورهای رنگ و کدورت، کلر، هدایت الکتریکی، PH، دما، سختی، کلسیم، قلیائیت و آزمون میکروبی کنترل و اندازه گیری می شود و آب پس از حصول اطمینان از سلامت آن به شبکه توزیع ارسال می شود.
وی ادامه داد: وجود حساسیت فزاینده ای که در خصوص کیفیت آب وجود دارد موجب شده تا متولیان بخش آب تلاشهای ویژه ای در جهت بالابردن کیفیت آن معمول دارند.
وی در تشریح فعالیتهایی که به منظور ارتقای سلامت آب بندرعباس صورت می گیرد، ابراز داشت: علاوه بر سرمایه گذاریهای سنگین در ایجاد و تجهیز آزمایشگاههای مدرن تخصصی آب، توسعه ایستگاههای کلرزنی نیز صورت گرفته است.
به گفته وی، نصب تجهیزات ازن زنی، به کار گماردن بیش از 67 نفر به منظور نظارت و کنترل کیفیت آب در بخشهای تصفیه خانه آب، آزمایشگاه و دفتر کنترل کیفی از جمله فعالیتهایی است که به منظور ارتقای سلامت آب بندرعباس صورت می گیرد.
مدیرعامل آبفای هرمزگان اظهار داشت: منابع تأمین آب شهر بندرعباس شامل، سد استقلال میناب، تعدادی چاه در دشت میناب و شمیل است که در فصول مختلف سال بسته به اینکه رقوم آب در چه ارتفاعی از سد باشد، در کیفیت آب نقش بسزایی دارد.
خادمی با اشاره به اینکه در فصول مختلف سال بسته به اینکه رقوم آب در مخزن در چه ارتفاعی باشد امکان برداشت آب از دو دریچه بالایی و میانی امکان پذیر است، عنوان کرد: برداشت آب از دریچه میانی سد و شکوفایی جلبکها در این فصل موجب تغییرات در بوی آب شهر بندرعباس شده است.
وی یاد آور شد: با توجه به خشکسالیهای اخیر امسال منابع آب سد استقلال کاهش یافته و به همین دلیل در تاریخ 26 مردادماه سال جاری آب شرب شهر بندرعباس از دریچه میانی سد تأمین شد.
وی اضافه کرد: این جابه جایی موجب به هم خوردن بعضی از فاکتورهای آب شده که با توجه به این مسئله کلیه افراد مسئول کنترل کیفیت آب در تصفیه خانه های میناب و بندرعباس تلاش مضاعفی را به انجام رساندند تا آب با کیفیت مطلوب به مشترکین تحویل شود.
وی با ابراز اینکه در روزهای اخیر به جهت کاهش قابل ملاحظه آب دریاچه سد و برداشت آب از دریچه میانی تغییراتی در بوی آب شهر ایجاد شد گفت: وجود بو سلامت آب را نفی نمی کند ولی به جهت حذف آن با اقدامات خوبی که در حال اجراست اثرات این بو در آب شهر به حداقل رسیده و در روزهای آتی تاثیر کاهش بو در آب کاملا محسوس خواهد بود.
وی خطاب به مشترکین آبفا افزود: مشترکین نیز باید استحضار داشته باشند که واحد کنترل کیفیت آب این شرکت به طور منظم آب شهر را تحت نظارت و کنترل دارد و پس از آزمایشات لازم و اطمینان از سلامت آن، آن را در دسترس مشترکین قرار می دهند.
به گفته وی به منظور تحقق این هدف و حذف رنگ و بوی آب با ازن زنی، بخشی از بوی آب کاهش می یابد و جهت حذف کامل بوی آن پس از عبور از صافیها ازن زنی انجام می شود و پس از اطمینان کامل از سلامت آب وارد شبکه توزیع میشود.
این مقام مسئول در حوزه آبفای شهری هرمزگان یادآورشد: تصفیه آب شامل دو فرایند تصفیه شیمیایی و فیزیکی بوده که در فرایند شیمیایی 70 درصد و فیزیکی 30 درصد از کل آب تصفیه را شامل می شود.
خادمی افزود: تصفیه شیمیایی شامل مراحل گندزدایی، انعقاد و ته نشینی بوده که در واحدهای پولساتور انجام می گیرد و با انجام فلوکولاسیون و انعقاد کدورتهای ناشی از مواد معدنی و آلی، رنگهای حقیقی و ظاهری و انواع میکرو ارگانیسمهای آن حذف می شوند و پس از عبور از صافیها جهت گندزدایی و حذف رنگ و بو، ازن زنی شده و به شبکه توزیع وارد می شود.
وی تصریح کرد: جهت نظارت بر حفظ سلامت آب در شهر بندرعباس از کل شبکه توزیع 520 مورد نمونه کلر سنجی، 500 نمونه میکروبی و 65 نمونه باکتریهای هتروتروف بصورت ماهیانه آزمایش می شود.
وی عنوان کرد: نتایج آزمایشات انجام شده نشان دهنده درصد مطلوبیت میکروبی 100 درصد و کلر آزاد و باقیمانده 9/99 درصد بوده که بیانگر کیفیت و سلامت آب در شهر بندرعباس است.
وی با اشاره به اینکه برای از بین بردن رنگ و بوی آب در تصفیه خانه آب بندرعباس از ازن استفاده می شود، عنوان کرد: استفاده از ازن مزایای بسیار زیادی در تصفیه آب دارد و استفاده از این تکنولوژی یکی از روشهای نوین است.
وی هزینه های بالا و مشکلات تأمین تجهیزات ازن زنی را از موانع کاربرد ازن در تصفیه آب برشمرد و عنوان داشت: شهر بندرعباس یکی از نادر شهرهایی است که آب آن از طریق ازن زنی گندزدائی می شود.
در خصوص مزایای کاربرد ازن در تصفیه آب نیز باید گفت: حلالیت ازن در آب کمتر از حلالیت کلر بوده و محلول آبی آن نیز ناپایدار است و نقش آن در تصفیه آب به عنوان یک عامل اکسید کننده و یک ترکیب میکروب کش اهمیت بسیار زیادی دارد و قدرت میکروب کشی آن بسیار بالاست و در تصفیه آب جهت کنترل طعم، بو و کنترل رنگ و علاوه بر آن جهت گندزدایی استفاده می شود و مواد معدنی زائد را بطور کامل اکسید می کند و موجب ته نشینی و حذف آنها می شود.
از خصوصیات دیگر ازن اینکه این ماده شیمیایی می تواند آفت کش هایی را که ترکیبات سرطان زایی و خطرناک دارند به اسیدفسفریک بی خطر تبدیل کند و علاوه بر این مزایای بسیار زیاد دیگری در تصفیه آب دارد و یکی از پیشرفته ترین روشهای تصفیه آب است.
خادمی در رابطه با کاربرد ازن در تصفیه آب بندرعباس می گوید: استفاده از ازن که در ورودی تصفیه خانه آب بندرعباس تزریق می شود به صورت همیشگی نبوده و تنها در مواقع خاص برای از بین بردن رنگ و بوی آب استفاده می شود و خطری برای سلامت انسان ندارد و این گاز گندزدا تاکنون خدمات بسیار زیادی به سلامت بشر کرده است.
به گفته خادمی در حال حاضر املاح موجود در آب شهر بندرعباس در حد استاندارد است و نیاز به دستگاهی جهت کم کردن این املاح ندارد زیرا این املاح مورد نیاز بدن است.
وی به شهروندان نیز اطمینان داد که در صورت کاهش بارندگی و عدم امکان تأمین آب شهربندرعباس از طریق سد استقلال چاههای اضطراری جهت تأمین آب شهر بندرعباس حفر شده و همچنین پیش بینی شده تا قسمتی از آب شهر از طریق آب شیرینکن و شیرین سازی آب دریا تأمین شود.
نظر شما