به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود محمدیان در دیدار با پروفسور حمید رضائیان یزدی مدیرعامل شرکت انرژی دانای کانادا با اشاره به اینکه بیشترین درصد زمین های کشاورزی در استان فاقد برق است، افزود: با استفاده از انرژی خورشیدی می توان در زمین های دور از شهرها و روستاها که امکان دسترسی به برق ندارند گلخانه خورشیدی با استفاده از انرژی حاصل از زاویه تابش نور خورشید ایجاد کرد.
وی گلخانه های خورشیدی را مناسب استفاده در مناطق سردسیر و محروم همچون آذربایجان شرقی دانست و افزود: سازمان جهادکشاورزی در حال تدوین طرح هایی با یکی از شرکت های تولید کننده سلول های خورشیدی جهت بهینه سازی مصرف سوخت دربخش کشاورزی بوده و تلاش دارد تا درگلخانه های معمولی و پیشرفته با استفاده از صفحات سلول های خورشیدی، میزان مصرف سوختهای فسیلی را کاهش دهد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بر لزوم ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ اﻧﺮژیهای ﺗﺠﺪﻳﺪ ﭘﺬﻳﺮ ﺑﺎﻻﺧﺺ زﻣﻴﻦ ﮔﺮﻣﺎﺋﻲ در مزارع کشاورزی بخصوص پایاب سدهای استان تاکید کرد.
محمدیان با بیان اینکه با کاهش منابع رایج در جهان از قبیل نفت، زغال سنگ، گاز و ازدیاد جمعیت و پیشرفت تکنولوژی بی تردید در آینده ای نزدیک باید از منابع جدید انرژی استفاده کرد.
وی گفت: استفاده از انرژی های نو در درجه اول موجب صرفه جویی در فرآورده های نفتی به عنوان سوخت و در درجه دوم تولید الکتریسیته که این انرژی فاقد هرگونه آلودگی زیست محیطی است مسیر را برای نیل به توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی فراهم می کند.
محمدیان با بیان اینکه مشکلات زیست محیطی ناشی از کاربرد سوخت های فسیلی و افزایش روزافزون تقاضای انرژی، رویکرد انرژی های تجدیدپذیر، توسعه و کاربرد این منابع را در دنیا هر روز ضروری تر می سازد، افزود: انرژی خورشید در مقایسه با انرژی های دیگر قابل دسترسی و به عنوان پاکترین منبع انرژی بر روی کره زمین است به همین علت در سال های اخیر تحقیق و توسعه فعالیت ها در زمینه کاربرد سیستم های خورشیدی در آذربایجان شرقی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
مسعود محمدیان میزان بکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر در کشورها را یکی از شاخصهای توسعهیافتگی دانست و گفت: وجود سوخت ارزان و یارانهای در سالهای گذشته مانع اقدام جدی عملیاتی در سطح وسیع و مطابق با پیشرفت جهانی در این زمینه در کشور شده بود.
وی افزود: امیدواریم با اجرای کامل اصل 44 قانون اساسی، تحقق طرح تحول اقتصادی و هدفمندسازی یارانه ها و نزدیک شدن قیمتهای سوخت فسیلی به ارزش واقعی خود، بستر و شرایط مناسب برای توسعه صنعت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور فراهم شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به موضوع مواد 155 و 156 قانون برنامه چهارم توسعه جهت توسعه صنعت انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان یک جزء از برنامه تولید برق اشاره کرده و گفت: توسعه استفاده از انرژیهای نو میتواند نقش بسزایی در افزایش درجه امنیت سیستم انرژی کشور در پدافند غیرعامل بخصوص در بخش کشاورزی ایفا کند چرا که با استفاده از توسعه کاربرد منابع انرژیهای نو میتوان به تنوع در منابع انرژی فعلی، تطبیق بیشتر با قوانین و موانع زیستمحیطی، ایجاد تنوع در تکنولوژیهای تولید انرژی و کمک به حذف نقاط حساس در شبکه انتقال در بخش کشاورزی دست یافت.
محمدیان با بیان اینکه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی استان می توانند نقش مهمی در انتقال تکنولوژی مدرن انرژیهای تجدیدپذیر به استان داشته باشند، ادامه داد: تقویت تحقیقات انرژی های نو در بخش کشاورزی و حمایت از طرحهای تحقیقاتی و پایان نامه های دانشجویی در بومی سازی تکنولوژی انرژیهای نو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه با هدفمند سازی یارانه ها و در راستای اقتصادی کردن تولیدات کشاورزی لزوم استفاده از انرژی های نو بخصوص انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی توسط این سازمان به شدت دنبال می شود، ادامه داد: بکارگیری و استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یک منبع غنی از انرژی در گلخانه های کشاورزی، علاوه بر کاهش قابل توجه مشکلات گلخانه داران و مدیران مربوطه در رابطه با سوخت، گام مهمی در صرفه جویی سوختهای فسیلی به شمار می آید.
وی با اشاره به اینکه اینکار به صورت پایلوت، با استفاده از انرژی خورشیدی برای یک گلخانه در مرکز آموزش جهاد کشاورزی و با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی انجام می گیرد، افزود: با استفاده از انرژی های خورشیدی می توان علاوه بر گلخانه ها، آبیاری تحت فشار و مکانیزه در مزارع و نیز ماشین آلات و ادوات کشاورزی که مصرف کننده سوخت های فسیلی هستند به کار گرفت.
نظر شما