۷ دی ۱۳۸۳، ۹:۳۵

سرمربي سابق تيم ملي تكواندو در گفتگو با" مهر":

برخي كميته هاي فدراسيون تنها درحد نام هستند / اگر انتقاد كنيم دشمن آقايان مي شويم

تيم ملي ايران براي نخستين باردررقابتهاي جام جهاني تكواندو درسال 1997و كسب مدال طلاي" مهدي بي باك " توانست از عنوان پنجم به نايب قهرماني صعود كند وازآن پس بود كه تكواندو ايران شكوفا شد.

به گزارش خبرگزاري" مهر" آن روز حسن ملكي سرمربيگري تيم ايران را عهده دار بود و امروزه او حرفهاي زيادي براي گفتن دارد. او اكنون هدايت تيم تكواندو سايپا يكي از تيم هاي صاحب نام در ليگ تكواندو را بر عهده دارد.
حسن ملكي در گفت و گو با خبرنگار "مهر" رقابتهاي ليگ را دليل اصلي پيشرفت هر رشته ورزشي دانست و افزود: سال گذشته تنها سالي بود كه رقابت هاي ليگ دسته برتر و دسته يك براساس آيين نامه برگزار شد كه متاسفانه اين روند ادامه پيدا نكرد و مسابقات كمافي السابق در يك دسته و در دو گروه براساس قرعه كشي برنامه ريزي و برگزار مي شود.
ملكي ادامه داد: با توجه به تجربيات سالهاي گذشته و سال جاري معمولا در ابتداي فصل تيم هاي زيادي ثبت نام مي نمايند كه پس از ثبت نام درزمان مقرر قرعه كشي انجام مي گردد اما پس از مدتي در( بعضي مواقع حتي قبل از شروع مسابقات ) به دليل عدم بنيه مالي و در اواسط فصل يا پايان فصل كناره گيري مي كنند و هيچ تضميمي هم جهت ادامه مسابقات وجود ندارد و مطمئن هستند چنانچه در سال آينده زمينه حضور فراهم باشد هيچ ممانعتي از سوي فدراسيون به عمل نخواهد آمد ، پس به راحتي كناره گيري مي كنند.
وي ادامه داد: همچنين هم سطح نبودن تيم ها از نظر فني باعث بي انگيزگي تيم هاي ضعيف تر حضورنامنظم آنان در مسابقات و سرانجام كناره گيري آنان را درميانه هاي ليگ به دنبال خواهد داشت. كه در صورت برگزاري مسابقات مانند سال گذشته علاوه برحل اين مشكلات ، يقينا باشگاهها و شركت هاي بزرگ هم از ساير تيم ها حمايت مي نمايند.
ملكي دربخشي از سخنان خود به وجود سازمان ليگ در فدراسيون تكواندو اشاره كرده اظهار داشت : اين سازمان در ميانه فصل و خيلي عجولانه اعلام موجوديت نمود حال چرا قبل از شروع مسابقات ليگ اين سازمان تشكيل نگرديد. سوالي است كه بايد پاسخ داده شود.

وي ادامه داد: قبل از تشكيل هر سازمان و يا كميته ابتدا بايد آيين نامه آن تهيه و به تصويب مسوولان ذيربط برسد تا آن سازمان و يا كميته بر اساس خط مشي تعيين شده  حركت نمايد درحاليكه سازمان ليگ فاقد آيين نامه مربوط بود و پس از شروع به كار و به همت آقاي داود فلاح به عنوان رييس سازمان ليگ كه يكي از زحمتكش ترين اعضاي جامعه تكواندو است در حال تهيه و تدوين مي باشد.
سازمان ليگ تكواندو با همان برنامه هاي از پيش تعيين شده و با يكي دو تغيير دركادر اجرايي كما في السابق درحال اجراي برنامه ها مي باشند و هيچ تغييري درنوع برگزاري و كيفيت كاربوجود نيامده است و فقط يك نام بزرگ جايگزين نام كوچكتري قرار گرفته است.
درحاليكه با كلمات و اصطلاحات نمي توان كارها را بزرگ جلوه داد زيرا كارهاي بزرگ به برنامه ريزي مدون و مديريت قوي در اجرا نياز دارد و اصولا كلمات و اصطلاحات و عنوانهاي دهان پركن نمي تواند عظمت آن را نشان دهد.
وي در بخشي از سخنان خود گفت: درهشت سال گذشته نه به پيشكسوتان احترام گذاشته اند نه به مسوولين هيات هاي تكواندوي استانها توجه لازم را داشته اند و نه از بازيكناني كه به مرز بازنشستگي رسيده اند تقدير شده است . حتي حاضر نشدند در يكي از مسابقات از روساي هياتها و يا پيشكسوتان  اين رشته ورزشي به عنوان سرپرست تيم استفاده كنند . حساب مربيان زحمتكش هم كه روشن است زيرا مربيان تيم هاي ملي از نظر فدراسيون مادام العمر و بدون عيب و نقص هستند.
ملكي با اشاره به اينكه داوران مظلومترين قشر ورزش هستند گفت: بعضي مواقع اشتباهاتي در داوريها رخ مي دهد ومتاسفانه در بعضي موارد هم تعداد كمي از داوران مغرضانه قضاوت مي نمايند كه همين افراد اكثريت داوران را كه انسانهاي بسيار شريفي  هستند زير سوال مي برند.
سرمربي سابق تيم ملي ادامه داد: در مورد كميته مربيان نيز بايد سوال شود كه چه كار مثبتي جهت مربيان صورت گرفته و اصولا درچه زمان و مكاني از مربيان زحمتكش و بي ادعايي كه اصلي ترين عنصر قهرماني هاي پي در پي ايران در مسابقات مختلف است حمايت گرديده است؟ من سوال مي كنم دركجا از آقاي محمد زين العابديني كه كل تكواندو استان كرمانشاه را تحت الشعاع مسائل اخلاقي و فني خود قرار داده بود دفاع شد؟ اصولا آقايان مطلع هستند كه ايشان به دليل اجحافي كه در حق مربيان  مي شد نه فقط از تكواندو بلكه از ورزش كناره گيري كردند! آيا كميته مربيان تا به حال فكر كرده است كه جهت تقدير از اكبر سلطاني مربي زحمتكش،  آقايان مجيد افلاكي و مهدي بي باك دوتن از قهرمانان جهان ايشان را به همراه شاگردانش به مسابقات  جهاني اعزام كند؟ يا اينكه حضور ايشان  زنگ خطري براي مربيان مادام العمر تيم ملي خواهد بود؟
ملكي در رابطه با كميته فني و ديگر كميته هاي فدراسيون نيز گفت: متاسفانه بعضي از كميته هاي فدراسيون در حد نام مطرح هستند و در واقع وجود خارجي ندارند.
كميته فني كه بايد بالاترين مرجع تصميم گيري فني فدراسيون تكواندو باشد عملا در حد يك نام مطرح است. زيرا رييس اين كميته آقاي كانگ مي باشند كه هر سال به همراه همسرشان با هزينه بيت المال به ايران سفر كرده و هر ساله كلاسهاي تكراري هماهنگي  مربيان را برگزار مي نمايد كه هيچ بازدهي فني جديدي ندارد و به واسطه  همين مسووليت توانسته است در فدراسيون جهاني اعتباري كسب نمايد ( به هر حال ايشان رييس كميته فني كشوري است كه مي تواند حتي كره را تهديد كند و يكي از قدرتهاي تكواندو باشد.) 
سرمربي سايپا با بيان اينكه جاي كميته هايي در فدراسيون تكواند خالي است  افزود: اولين كميته اي كه مي توانم از آن نام ببرم كميته استعداد يابي است زيرا حضوراين كميته مي تواند آينده تكواندو اين كشور را بيمه نمايد. متاسفانه در فدراسيون تكواندو كميته استعداد يابي به شكل عجيبي فعال است.

يوسف جنگجو ( قهرمان سوم نوجوانان جهان و نخستين مدال آورايران ) مجتبي حيدر( قهرمان سوم نوجوانان جهان ) ميثم رفيعي ( قهرمان نوجوانان جهان در سال 81 ) محمود خدايي ( قهرمان نوجوانان آسيا در سال 80 ) اميد امامداري ، مصطفي قدريان و حامد يوسفي ( قهرمان دوم آسيا در سال 80) و ... من نمي خواهم سوال كنم اين آقايان و ديگران كجايند؟
اصولا فدراسيون ( نه باشگاهها ) جهت حفظ و پرورش اين نوجوانان قدرتمند در رده بزرگسالان چه برنامه ريزي كرده است ؟ آيا ميثم رفيعي كه با شايستگي قهرمان نوجوانان جهان شد نمي توانست در اردوهاي مختلف تيم ملي در كنارديگر ملي پوشان حضور داشته باشد تا همانند يوسف كرمي براي اين كشور افتخار آفرين باشد؟ راستي ميثم رفيعي از سال 81 تا به حال كجاست؟
ملكي با اشاره به تاثيرات مثبت و منفي وجود تشكلهايي همانند انجمن و اتحاديه به رشد تكواندو در كشور گفت : برخي تصور مي كنند جامعه تكواندو حق هيچگونه اظهار نظر خلاف ميل آنان را ندارد و چنانچه شخصي بر خلاف ميل ايشان عمل نمود حتما دشمن است و بايد طرد گردد و يا به كميته قضايي دعوت شده و تهديد به محروميت شود. من به دوستاني كه شيوه اي اينگونه و اينچنين را پيش گرفته اند توصيه ميكنم كه در سال پاسخگويي دست از خود محوري برداشته و با واقعيات زندگي روبرو شوند و كمي هم انتقاد پذير باشند درغير اين صورت طبيعتا افراد مطرود دور هم جمع شده و گروهها و تشكيلاتي را به وجود مي آورند كه در نهايت به سود تكواندو كشورمان نخواهد بود.

کد خبر 142413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha