به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فضلاللهی افزود: مطالعات نشان می دهد ریزگردها حاوی ترکیبات عالی و معدنی بوده و در طولانی مدت بیماریهای مزمن ریوی مانند خطر چسبندگی ریوی یا فیبروز را افزایش میدهد.
وی با اشاره به تاثیر منفی ریزگردها بر منابع طبیعی، کشاورزی، اختلالات در پروازهای هواپیمایی و اقتصاد، اظهار داشت: در کلان شهرها آلایندههای دی اکسید نیتروژن، مونواکسید کربن و ترکیبات گوگرد ناشی از احتراق ناقص سوخت خودروها و کارخانه های صنعتی همراه فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و آزبست لنت خودروها با ریزگردها مخلوط شده و مشکلات ناشی از آلودگی هوا را دوچندان میکند.
فضلاللهی تاکید کرد: این آلودگیها علاوه بر ایجاد مشکلات تنفسی و قلبی ایجاد سرطان را هم تشدید میکند به طوریکه طبق آمارهای جهانی، بر اثر این آلودگیها سالانه دو میلیون مرگ زودرس در دنیا اتفاق میافتد که 50 درصد آن مربوط به کودکان زیر 5 سال است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، خشک شدن رودخانهها، سدسازیهای غیرطبیعی، جنگها، شنهای خشک و رخ داد طوفانها در کشورهای عراق و عربستان را مهمترین علل افزایش ریزگردها اعلام کرد و گفت: البته برای مهار این وضعیت، مالچ پاشی -تثبیت شن های روان - و تصفیه شنهای روان انجام شده اما این اقدامات کافی نیست.
نظر شما