به گزارش خبرنگار مهر، قدرت سعادتی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: حفظ و ذخیرهسازی نزولات جوی، جلوگیری از افت سریع آب سفرههای زیرزمینی، افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و صنایع مرتبط و ایجاد اشتغال فرآیند اجرای آبخیزداری است.
وی با بیان اینکه مقابله با خشکسالی، توسعه و بهبود کیفیت و کمیت آبهای زیرزمینی در کنار بهبود و توسعه زیستگاههای جنگلی، مرتعی و پناهگاههای حیاتوحش، از دیگر پیامدهای عملیات آبخیزداری در استان است، بر لزوم توسعه حوزههای آبخیز در سطح استان تأکید کرد.
سعادتی با اشاره به عملکرد حوزه آبخیز این ادارهکل، ابراز کرد: مجموعه آبخیزداری استان با انجام مطالعات و شناسایی حوضههای آن، انواع اقدامات مکانیکی، بیولوژیکی و مدیریتی را اجرا کرده که مهمترین آنها پروژههای آبخوانداری و پخش سیلاب، احداث پارکهای آبخیز، احداث سدهای خاکی، ساماندهی رودخانهها و حفاظت از اراضی آنها، پروژههای بیولوژیکی و بیومکانیکی و اقدامات کنترل روانآب، سیل و رسوب در حوضهها بوده است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان تأکید کرد: عملیات خاکی، سنگ و ملات و اسکلهریزی و همچنین خشکهچین جزو اقدامات مکانیکی آبخیزداری بوده و عملیات بیولوژیکی محدود به بذرکاری، کپهکاری، علوفهکاری، اصلاح مسیر شخم، نهالکاری و کودپاشی است.
سعادتی ادامه داد: بانکتبندی، سکوبندی، ترازبندی، حفاظت قرق، مراقبت و آبیاری را نیز در دستور کار قرار داریم.
وی مطالعات توجیهی انجام شده سطح استان در حوزه آبخیز را حوضه طارم با مساحت 232 هزار هکتار، اوزوندره و سجاسرود با مساحت 246 هزار هکتار و نیز حوضه ماهنشان با مساحت 231 هزار هکتار عنوان کرد.
سعادتی با بیان اینکه در سال 88 با اعتباری بالغ بر 48 میلیارد ریال، بیش از 25 پروژه آبخیزداری و پنج پروژه مطالعاتی اجرا شد، افزود: مهمترین آن شامل دو پروژه پخش سیلاب (خراسانلو ـ ینگجه) و ساحلسازی رودخانه قلعهچای به طول پنج کیلومتر و تکمیل پروژه پارک آبخیز شهری قیدار بوده است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اعلام اینکه حدود 20 درصد از مساحت حوضههای مطالعه شده استان تحت اجرای عملیات آبخیزداری قرار گرفته است، بیان کرد: در حال حاضر سه سد بزرگ در استان توسط وزارت نیرو در حال احداث است که عملیات آبخیزداری در حوضه آبخیز آنها کنترل رسوب و افزایش عمر مفید سدها را در پی خواهد داشت.
نظر شما