به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد اقطار بعد از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نوع مصرف مواد مخدر در کشور در حال گرایش به مواد مخدر صنعتی است افزود: مصرف مواد مخدر صنعتی در جامعه بیش از گذشته افزایش یافته که این روند در بین جوانان نمود بیشتر دارد.
وی با اذعان به اینکه مصرف کراک افغانی و شیشه در برخی از مناطق کشور شیوع بیشتری یافته است ادامه داد: با بررسی های انجام گرفته مصرف این مواد در تعدادی از استانهای کشور 20 تا 25 درصد گزارش شده است.
اقطار با بیان اینکه در گذشته سن گرایش به اعتیاد در کشور 29 تا 35 سال بوده است افزود: این روند به 23 تا 35 سال کاهش یافته است.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، با انتقاد از نحوه آگاه سازی جامعه و بخصوص جوانان در خصوص مقابله با اعتیاد یادآور شد : متاسفانه در برخی مواقع نحوه آگاه سازی به جای مقابله با اعتیاد به نوعی جامعه و هرم سنی را با اعتیاد آشنا می کند.
اقطار با تاکید بر اینکه در آموزش و آگاهی جامعه در خصوص اعتیاد باید آموزش های مقابله منطبق و همسو با هرم سنی جامعه مورد نظر باشد افزود: در نحوه آموزش های رسانه ای در خصوص مقابله با اعتیاد باید دقت نظر بیشتر صورت بگیرید تا نتیجه عکس حاصل نشود.
وی، آموزش و اعمال راهکارهای پیشگیرانه را از سیاست های اصلی این نهاد عنوان کرد و گفت: با فعالیت های انجام گرفته سند پیشگیری مواد مخدر در محیط کاری با همکاری وزارت تعاون و رفاه اجتماعی به زودی اجرایی می شود.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، افزود: توجه به مناطق روستایی و ارائه آموزش های لازم در مراکز مهد از دیگر برنامه های این سازمان است.
اقطار با اشاره به اینکه مبارزه و پیشگیری مواد مخدر نیازمند کار گروهی و همکاری سازمان های متولی در این بخش است افزود: کار تیمی در این حوزه بسیار ضعیف است که این نهاد با چهار هزار نیروی آموزشی دیده و سه هزار و 500 تیم محلی آمادگی همکاری با سازمان های مربوطه را دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 992 مرکز سرپایی درمان اعتیاد کشور در شسطح کشور فعال است افزود : همچنین در حال حاضر حاضر 20 مرکز تی سی به جامعه هدف خدمات ارائه می دهند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، گفت: در حال حاضر 114 مرکز کاهش آسیب و 148 تیم سیار در کشور فعالیت می کنند.
اقطار با بیان اینکه 248 مرکز اقامت میان مدت معتادان(کمپ) در کشور فعال است، به وجود برخی مراکز و کمپ های ترک اعتیاد در کشور اشاره کرد و افزود: طی شش ماهه سالجاری 50مورد برای ایجاد کمپ ترک اعتیاد در کشور درخواست به بهزیستی کشور داده شده است.
وی، فعالیت خانه های بین راهی و پاتوق های سالم را از مهمترین برنامه های بهزیستی کشور در راستای بازگرداندن سالم و سم زادیی شده معتادان به جامعه عنوان کرد و افزود: در این مراکز روش های درمانی و آموزش ها لازم از مدت زمان یک الی سه ماه به متقاضیان ارائه می شود.
اقطار، با اشاره به اینکه در زمان حاضر گرایش و شیوه مصرف مواد مخدر در جامعه تغییر کرده است افزود: بیشترین سوالاتی که مردم درباره اعتیاد از بهزیستی می پرسند در خصوص مواد مخدر صنعتی و شیشه است.
وی همچنین با اشاره به اینکه هفت درصد زنان کشور معتاد هستند، افزود: در حال حاضر استعمال دخانیات و قلیان در بین گروه های زنان افزایش یافته است.
اقطار گفت: بازگشت زنان از اعتیاد بر خلاف مردان در جامعه و خانواده ها با استقبال رو به رو نشده و همواره سرکوب بیشتری آنها را تهدید می کند و انگ های زیادی به زنان معتاد زده می شود.
نظر شما