به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباسعلی ناصحی روز سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی کودک برگزار شد ضمن اعلام این خبر گفت: آمار اختلالات روان در کشور در سطح بالایی قرار دارد و آخرین آمارها دراین زمینه مربوط به 10 سال گذشته است که شیوع 21 درصدی را به طور متوسط نشان می دهد که این میزان در خانم ها 26 درصد و در آقایان 16 درصد است.
وی افزود: در سال گذشته پیمایش ملی را برای به دست آوردن جدیدترین آمار انجام داده ایم که در حال حاضر در مرحله استخراج داده ها هستیم که این آمار در سال آینده اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به این که در مورد کودکان تا کنون پیمایشی صورت نگرفته، تصریح کرد: آخرین آمارها نشان می دهد که حداقل 20 درصد کودکان کشور با اختلالات روانی روبه رو هستند به نحوی که به مداخلات درمانی نیاز دارند.
به گفته ناصحی، مسایل مربوط به کودکان از دو جنبه رسیدگی به مشکلات کودکان و سپس انجام اقدامات پیشگیرانه برای بزرگسالی قابل اهمیت است.
مدیرکل سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد ادامه داد: در مورد پیشگیری از بیماری های روان دستمان زیاد باز نیست. مشکلات جسمی از روش های پیشگیری قاطعی برخوردارند اما پیشگیری از اختلالات روان به راحتی پیشگیری از مسایل جسمی نیست و نیاز به کار مستمر و پیگیری اقدامات در دوران بزرگسالی دارد.
وی با اشاره به برنامه آموزش مهارتهای زندگی به کودکان و همچنین آموزش مهارتهای فرزندپروری به والدین به عنوان دو برنامه از برنامههای مهم وزارت بهداشت گفت: تحقیقات نشان میدهد این آموزشها نقش موثری در پیشگیری از اختلالات روانی در بزرگسالی و همچنین سلامت روانی کودکان ایفا میکند.
ناصحی با بیان اینکه وزارت بهداشت برنامه های خود را به صورت منظم از سال 82 آغاز کرده است، گفت: آموزشهای مهارتهای فرندپروری سبب میشود که رفتار والدین هم با خود و هم با فرزندانشان بهبود یابد. این آموزشها سبب کاهش افسردگی و استرس مادران، افزایش رضایت والدین و به طور کلی کاهش تعارض والدین را به دنبال دارد.
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به اینکه یکی از عمده ترین مشکلات در زمینه شیوه های تربیتی والدین است گفت: تحقیقات نشان داده که آموزش مهارتهای فرزندپروری به والدین باعث ایجاد حس مسئولیت در کودکان و افزایش روحیه خودانضباطی و تقویت قضاوت و اعتماد به نفس در کودکان نیز میشود.
نظر شما