۱۳ مهر ۱۳۹۰، ۸:۰۶

آیت الله مکارم شیرازی:

خشونت در تبلیغ دین سمّ مهلکی است

خشونت در تبلیغ دین سمّ مهلکی است

قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان با تاکید بر حسن رفتار در تبلیغ دین بیان داشت: خشونت در تبلیغ دین سمّ مهلکی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در دیدار با مسئولین اعزام مبلغ سازمان اوقاف قم ضمن اشاره به لزوم سامان دادن به تبلیغات اسلامی فرمودند: در آیات قرآن به خصوص «آیه نفر» وارد شده است علاوه به شخص پیامبر اسلام (ص) مبلغان فراوانی اعزام نمودند و در آیات متعدد از کسانی که علم و دانششان را کتمان می‌کنند، مذمت شده است و مفهومش این است که باید تبلیغ کنند.

وی  افزود: در سیره پیغمبر اکرم در تاریخ آمده که پیغمبر اکرم (ص) علی (ع) را به یمن به عنوان مبلغ به یمن فرستادند. این اعزام بزرگ‌ترین شخصیت مبلغ به یکی از حساسترین مناطق بود و همچنین سعد بن معاذ را به عنوان مبلغ فرستادند و فرمانداران و والیان هر شهر مبلغ نیز بودند.
 
مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به شرایط حساس کنونی ابراز کرد: در این شرایط اعزام مبلغ یک واجب کفایی است و اگر به اندازه کافی نباشد تبدیل به واجب عینی می‌شود زیرا هر واجب کفایی در شرایطی تبدیل به واجب عینی می‌شودچون در شرایط فعلی مبلغ به اندازه نیاز نیست.

استاد درس خارج حوزه علمیه در ادامه به مواردی که سازمان اوقاف در امر اعزام مبلغ می‌تواند انجام دهد اشاره نموده و بیان کرد: مهم‌ترین کاری که سازمان اوقاف می‌تواند انجام بدهد همین اعزام مبلغ است. از تمام کارهای سازمان اوقاف اعزام مبلغ بالا‌تر و مهم‌تر است، بنابراین تا آنجایی که امکان دارد سرمایه‌های بلامانع را در این مسیر بسیج کنید.
 
وی افزود: اگر مبلغ نباشد چیزی نمی‌گذرد که مردم با اسلام فاصله می‌گیرند و در شرایط فعلی که دشمنان سرمایه گذاری عجیبی برای تبلیغ بر ضد اسلام و تشیع و روحانیت و نظام جمهوری اسلامی و ولایت می‌کنند باید به مسئله تبلیغ اهمیت داد و آن را در رأس کار‌ها قرار داد.

وی به آموزش مستمر به مبلغین اشاره کرده و بیان کرد: مبلغین باید آموزش مستمر ببینید همه ساله یک دوره آموزشی داشته باشند.

 آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به پنج مرحله از کار تبلیغ اشاره کرده و افزود: اوقاف نباید تنها قناعت به اعزام کند، ابتدا شناسایی کند، سپس آموزش دهد، بعد اعزام کند، چهارم بازرسی و پنجم بررسی نتیجه نماید.

تاکید بر تدوین اطلس جغرافیای تبلیغی

وی در ادامه ابراز کرد: باید اطلس جغرافیای تبلیغاتی کشور تنظیم شود تا معلوم شود که کدام یک از مناطق جمعیتی کشور، چه تعداد مسجد و حسینیه دارند، چه تعداد عالم دارند، کدام مذاهب در آن مناطق نفوذ دارد و کدام فرقه ضاله در آنجا هجوم تبلیغاتی کرده است و این‌ها در اطلس جغرافیای تبلیغاتی کشور تنظیم شود تا بتوان با چشم باز به مسأله تبلیغ پرداخت.

وی در ادامه به تخصصی کردن آموزش به مبلغین اشاره کرده و بیان داشت: باید در تمام این امور مخصوصاً در دوره تخصصی آموزش به مبلغین از حوزویان استفاده کرد.

آیت الله  مکارم شیرازی در ادامه به حُسن برخورد مبلغین با مردم اشاره کرده و عنوان کرد: باید به مبلغین آموخت بیش از آنچه تبلیغاتشان بر مردم تأثیر بگذارد طرز برخورد و منش اخلاقی آن‌ها با مردم، با دوست یا دشمن مؤثر است. خشونت در تبلیغ یک سم مهلک است. شاید هفتاد درصد تأثیر در برخورد خوب با مردم است و سی درصد در منبر و موعظه.
کد خبر 1424672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha