۱۴ مهر ۱۳۹۰، ۸:۱۶

اخبار سلامت در 7 روز؛

پایان مهلت کاهش ساعت کار پرستاران/ وضعیت بارداریهای ناخواسته در کشور

پایان مهلت کاهش ساعت کار پرستاران/ وضعیت بارداریهای ناخواسته در کشور

وضعیت شیوع انواع سرطانها در ایران، احتمال تعطیلی بیمارستانهای فاقد دستگاه بی خطرساز زباله، پایان مهلت اجرای قانون کاهش ساعت کار پرستاران و... از جمله اخبار و رویدادهای حوزه سلامت در این هفته بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته همچون هفته های گذشته شاهد اخبار و رویدادهای گوناگونی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را مرور می کنیم.

احتمال تعطیلی بیمارستانهای فاقد دستگاه زباله سوز

دکتر مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت با اعلام این مطلب که در حال حاضر 40 درصد بیمارستانهای خصوصی و دولتی تهران مجهز به دستگاههای بی خطرساز زباله هستند، گفته است اگر بیمارستانی مجهز به نصب دستگاه بی خطرساز زباله نشود ممکن است تعطیل شود.

وی معتقد است که چون مواد رادیواکتیو در پزشکی مصرف نمی کنیم و در مقایسه با سیار پسماندها، پسماندهای پزشکی کم خطرتر هستند دستگاه اتوکلاو استفاده شده در مراکز درمانی برای بی خطرسازی پسماندها مورد تایید وزارت بهداشت است.
 
وزیر بهداشت گفته است که بیمارستانها پیش از این مجبور بودند از شرکتهای خارجی با قیمت گران دستگاههای بی خطر ساز بخرند و بعد هم که این دستگاهها خراب می شد خدمات پس از فروش نداشتند ولی هم اکنون 6 شرکت داخلی تولید تجهیزات پزشکی تایید شده اند که دستگاههای مناسبی به بازار داده اند و اکثر بیمارستانها هم از این شرکتها دستگاه بی خطرساز تهیه کرده اند و این دستگاهها کاملا برای ما کفایت می کنند.

وضعیت شیوع سرطانها در کشور

دکتر محمدرضا میر، رئیس بخش جراحی انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی(ره) گفته است که سرطانهای شایع در ایران نظیر سایر کشورهای آسیایی پس از سرطان پوست به ترتیب سرطان پستان در زنان، سرطان معده در مردان، سرطان مثانه، کولون و رکتوم و سرطان مری است.

به گفته وی، سرطان مری در شمال شرق و خطه شمال کشور و در شهرهایی چون اردبیل، تالش و گنبد شایعتر است. هم اکنون سرطان مری جزو 4 سرطان شایع در زنان و مردان استانهای شمالی است.

تعرفه های مامایی امسال فقط 100 تومان رشد داشته است

زهرا مدرسی، عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به رشد چشمگیر هزینه‌های جاری مطبها و مراکز درمانی غیر دولتی پس از هدفمندی یارانه‌ها، گفته است که رشد تعرفه‌های مامایی در سال 90 نسبت به سال پیش تنها 100 تومان بوده است.

وی معتقد است که در حال حاضر نقش کلیدی ماماها در بهداشت و سلامت مادر و کودک بیش از پیش آشکار شده و طبق سیاستهای حاکم بر نظام سلامت ماماها نقش کلیدی در ترویج زایمان طبیعی و مراقبتهای پس از بارداری دارند. با این حال برخی از مشکلات و دغدغه‌های اساسی این قشر خدوم و کم توقع همچنان به قوت باقی است که از آن جمله به رشد نامتناسب تعرفه‌ها با افزایش هزینه‌های جاری و همچنین عدم اقبال بیمه‌های سلامت به عقد قرارداد با ماماها می‌توان اشاره کرد.

اعلام اسامی خوراکیهای قابل عرضه در بوفه مدارس

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مواد خوراکی قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم در مدارس را اعلام کرد.

به گفته دکتر فروزان صالحی، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، انواع خوراکیهای بسته‌ بندی شده باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت، علامت استاندارد، نام و نشانی کارخانه، تاریخ تولید و انقضای معتبر، مشخصات ترکیبات تشکیل ‌دهنده، پوشش سالم و تمیز داشته باشند و ترجیحاً این مواد از موادی انتخاب شوند که دارای برچسب موادغذایی باشد.

به گفته وی، لقمه سالمی که در بوفه مدارس عرضه می شود باید نان و پنیر و گردو، نان و تخم‌مرغ، نان و پنیر و خیار،  نان و پنیر و گوجه‌فرنگی و نان و کره و عسل باشد و حتما باید خیار و گوجه‌فرنگی ، شسته شده و ضدعفونی شده باشد.
 
صالحی در خصوص موادغذایی که عرضه آن در پایگاه تغذیه سالم غیرمجاز است، گفت: انوع پفک، انواع یخمک، نوشابه‌های گازدار (به جز ماءالشعیر)، آدامس، سوسیس، کالباس، سالادالویه، چیپس، انواع لواشک، آلو و آلوچه، آب ‌نباتهایی که به سطح دندان  می‌چسبند، آب ‌میوه‌هایی که از آب و قند و اسانس میوه تهیه شده‌اند، فلافل و بستنی‌یخی در بوفه های مدارس ممنوع است.
 
17 درصد بارداریها در کشور ناخواسته است
 
دکتر محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفته است که 17 درصد بارداریها در کشور ناخواسته است.
 
 
وی عنوان داشته که برنامه وزارت بهداشت، کنترل جمعیت نیست. بلکه این وزارتخانه بر روی سلامت جمعیت کار می‌کند و بر این اساس، برنامه و پیشنهاد وزارت بهداشت به زوجین آن است که یک زوج باید آگاهانه، آزادانه و مسئولانه صاحب فرزند شوند و از بارداری سالم برخوردار باشند.
 
مطلق گفته است که زمان آموزشهای قبل از ازدواج پیش از این 30 ‌دقیقه بود و در حال حاضر به دو تا چهارساعت افزایش یافته است. 
 
انجام آزمایش ژنتیک برای تشخیص همزمان 25 بیماری
 
دکتر میر مجید مصلایی، نایب رئیس انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی از انجام آزمایش ژنتیک به منظور تشخیص همزمان 25 بیماری برای اولین بار در کشور خبر داده و گفته است که با انجام یک آزمایش ساده می توان افراد مستعد ابتلا به بیماریها و سرطانها را تشخیص داد.
 
 
وی با بیان این مطلب که داشتن ژن بیماری در بدن یک فرد، زمینه ابتلای او به بیماری را مساعد نمی کند، اظهارداشت: البته داشتن ژن بیماری الزما به این معنا نیست که این فرد مبتلا به بیماری خواهد شد مگر عوامل محیطی و سبک زندگی باعث روشن شدن ژن بیماری می شود.
 
این دکترای علوم آزمایشگاهی با اشاره به آزمایشهایی که بر روی فرد انجام می شود، گفت: با انجام این آزمایشها به 2 نتیجه می رسیم. اول اینکه مشخص می شود فرد، بیماری را به ارث نبرده و از این بابت خیالش راحت می شود. البته به این معنا نیست که او از ابتلا به بیماری مصون می ماند بلکه احتمال ابتلا خیلی خیلی کم می شود.
 
پایان مهلت بیمارستانها برای کاهش ساعت کار پرستاران
 
غضنفر میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، آخرین مهلت اجرای قانون ارتقای بهره وری در بیمارستانها را اول مهر اعلام کرده و گفته است که اعضای شورای عالی نظام پرستاری باید با مراجعه به بیمارستانها و مراکز درمانی مناطق خود بر اجرای قانون ارتقای بهره وری (کاهش ساعت کاری پرستاران) در استانها نظارت کنند و نتایج آن را به سازمان مرکزی برای ارائه به مجلس گزارش دهند.
 
 
وی با اشاره به تشکیل تیم پاسخ به سئوالات و حل شبهات قانون ارتقای بهره وری در سازمان نظام پرستاری، عنوان داشته که مبنای انعکاس گزارش اعضای شورای عالی نظام پرستاری در مورد اجرای قانون ارتقای بهره وری در استانهای کشور، گزارش کلی است که سازمان نظام پرستاری در مورد نحوه اجرای این قانون به مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای نظارتی ارائه خواهد کرد.
 
راه اندازی کلینیک سیار دندانپزشکی در مدارس
 
دکتر محمدحسین خوشنویسان، رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت از اجرای طرح کلینیک سیار دندانپزشکی در تمامی مدارس کشور خبر داده و گفته است که این طرح در تمامی مدارس کشور در حال اجراست و در تلاش هستیم تیمی برای ارزیابی سلامت دهان و دندان دانش آموزان به خصوص کلاس اولیها اجرا شود.
 
 
وی هدف از اجرای این طرح را کنترل و پیشگیری از پوسیدگی دندانهای شیری کلاس اولیها عنوان کرده و گفته است که این طرح شامل خدمات پیشگیری بهداشت دهان و دندان، فلورایدتراپی، آموزش بهداشت دهان و دندان و فیشورسیلانت ویژه دانش آموزان کلاس اولی اجرا می شود.
کد خبر 1425314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha