به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهشها مجلس با تاکید بر اینکه نظام اجرایی بخش کشاورزی، منابع طبیعی و توسعه روستایی، با تغییرات فراوانی مواجه شده است، افزود: این تغییرات در دو قالب تجدید ساختار و مهندسی مجدد اهداف سازمان را سرعت میبخشد.
براساس این گزارش 8 پیامد تغییرات مداوم ساختاری وزارت جهادکشاورزی عبارتند از غفلت از چالشها و ضعفهای اصلی، عدم ثبات لازم در ساختارها، بروز عدم توازن در وظایف و ساختارها و حذف برخی واحدها، بروز ذهنیت ناکارآمدی سازمانی، شکلگیری مقاومت در برابر تغییر، بروز ناهماهنگیهای سازمانی و اختلال در فرآیندها، تضعیف نیروی انسانی توانمند و متعهد به سازمان و تغییرات مداوم مدیران و کاهش قابل توجه امنیت روانی کار.
تغییرات ساختاری و مدیریتی مداوم، زمانی را برای برنامهریزیهای اساسی و استراتژیک و بلندمدت باقی نگذارده و حمایت نکردن از تولیدکنندگان و روانه کردن انبوهی از واردات به بازارهای کشاورزی، مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.
بازاریابی ناعادلانه، پراکندگی و خردی اراضی کشاورزی، تخریب منابع طبیعی، فراهم نشدن ایمنی و سلامت کشاورزی، عدم وضع و اعمال استانداردهای کیفیت جهانی، نارسایی نظام نظارت و ارزشیابی توسعه پایداری از جمله مهمترین چالشهای اساسی هستند که رفع آنها در گرو برخورداری وزارتخانه از ثبات لازم و تدوین بیانیه ماموریت و اعمال بهتر مدیریت استراتژیک است.
برای برخی از رسالتهای مهمی که در وزارت جهاد کشاورزی کمرنگ شدهاند، از قبیل توسعه روستایی، باید ظرف سازمانی مناسب در نظر گرفته شود که این نیازمند تدوین بیانیه ماموریت رسمی و اصلاح قانون تشکیل وزارت است.
نظر شما