به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسین نادری منش درباره برنامه وزارت علوم برای اسلامی شدن دانشگاه ها، گفت: مهمترین حرکتی که ما در این راستا انجام دادیم، محور قرار دادن عدالت به عنوان یک اصل اسلامی در آموزش عالی بود که یکی از آنها برگزاری آزمون نیمه متمرکز دکتری بود.
وی افزود: آزمون نیمه متمرکز دکتری برای ایجاد شرایط مساوی برای استعدادهای همطراز در سطح کشور طراحی و اجرا کردیم. چون ما گزارش هایی داشتیم مبنی بر اینکه متاسفانه در بعضی از دانشگاه ها برخوردهای تبعیض آمیز انجام می گیرد و سلائق شخصی و روابط جای ضوابط را گرفته است که خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حسن ظن این روند عادلانه را تائید کرد.
نادری منش یادآور شد: موضوع دوم مطالبهای بود که مقام معظم رهبری در رابطه با علوم انسانی مطرح کردند که این فرمایش ایشان در حقیقت انعکاس خواست جامعه از محیط علم بود. خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای تخصصی ارتقا و تحول علوم انسانی را تاسیس کرد که من نیز به نمایندگی از وزارت علوم در این شورا عضویت دارم.
وی گفت: بر این اساس ما باید در وزارت علوم تمام سرفصلهای مربوط به رشته های علوم انسانی که بیش از پنج سال از آنها گذشته و در حقیقت طراوت و به روز بودن خود را از دست داده است را بازنگری کنیم.
معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: ما شاخصها، ضوابط و معیارهایی را برای این بازبینی سرفصلها و محتواها تعریف کردیم که در چهار عنوان کلی بهروزسانی، تعمیق، بومیسازی و ارزشمداری می گنجد.
وی با اشاره به عناوین بازبینی سرفصلها یادآور شد: در بحث ارزش مداری تفاهمنامههایی با پژوهشگاه های مختلف منعقد شد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی موظف شد که بازنگری را با استفاده از تمام توان خود به شورای تخصصی ارتقا و تحول ارائه دهد و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بر اساس تفاهمنامههای مورد اشاره موظف شد کتابهایی را که منتشر کرده اند، به کتاب درسی تبدیل کنند که اکنون بیش از 12 جلد آماده شده و البته کار همچنان ادامه دارد.
نادری منش درباره محیط های دانشگاهی اظهار داشت: در این رابطه هم جلسات متعددی برای تحقق مطالبات مقام معظم رهبری، شورای انقلاب فرهنگی و بدنه جامعه از ما برای تحقق شرایطی را که مطابق با هنجار برای فرهنگ اسلامی و ایرانی ما باشد، برگزار کردیم.
وی افزود: در این رابطه ما خوشبختانه با خلا قانونی مواجه نبودیم و فقط گفتیم مصوباتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با بحثهایی مانند عفاف و حجاب و ایجاد محیط امن روانی برای کسب علم دانشجو داشته، باید اجرا شود زیرا معتقدیم محیط دانشگاهی، محیط فرهیختگی و نخبگی است و از انسانهای فرهیخته و نخبه انتظارات بیش از حد انتظار از حد متوسط جامعه است.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به فراهم کردن زمینههای جدید در کرسیهای آزاداندیشی افزود: در این دو سال سعی کردیم، راهکار و زیر ساخت هایی را فراهم کنیم تا این کرسی ها به ویژه در حوزه علوم انسانی به نحو بهتری انجام شود.
نظر شما