علی محبوبی دبیر اجرایی همایش یک روزه «مولانا در آینه شمس» که 14 مهرماه در شهر خوی برگزار شد، به خبرنگار مهر گفت: این همایش در 4 محور خواهرخواندگی شهرهای خوی و قونیه و خوی و نیشابور، ایجاد تفاهمنامه علمی و فرهنگی بین دانشگاه آزاد خوی و نیشابور با دانشگاه سلجوق ترکیه برگزار شد.
وی ادامه داد: هدف اصلی همایش نشان دادن فرهنگ متعالی شمس و مولانا و عطار به جهانیان بود که به همین منظور چندین سخنرانی علمی با حضور چهرههای مطرح فرهنگی و مولویپژوهان و شمسشناسان در طول همایش برگزار شد. همچنین چند برنامه فرهنگی جانبی چون نمایشگاه خوشنویسی و مجسمه، مثنویخوانی و اجرای موسیقی توسط گروه اوستا با حضور استاد جلال ذوالفنون نیز طبق پیشبینیهای قبلی اجرایی شد.
دبیر اجرایی همایش «مولانا در آینه شمس» درباره مساله خواهرخواندگی خوی و قونیه و خوی و نیشابور و همچنین اهدای کلید طلایی شهر خوی به شهرداران قونیه و نیشابور، توضیح داد: از برنامههای پیشبینی شده که محقق هم شد اهدای کلید طلایی شهر خوی به شهردار نیشابور و نماینده شهردار قونیه بود. همچنین هماهنگیهایی برای خواهرخواندگی خوی و قونیه و خوی و نیشابور انجام داده بودیم که در همایش دو شهر خوی و نیشابور به طور رسمی با هم خواهرخوانده شدند و مقدمات امضای پروتکل خواهرخواندگی خوی و قونیه نیز انجام و مقرر شد در آینده نزدیک با حضور مسئولان شهر خوی در قونیه این پروتکل تکمیل و نهایی شود.
محبوبی افزود: از دیگر مواردی که اجرایی شد امضای تفاهمنامه علمی، پژوهشی و فرهنگی بین روسای دانشگاه آزاد خوی و نیشابور بود که در آینده برنامههای فرهنگی و علمی در همین راستا اجرا خواهد شد.
این مسئول فرهنگی در شهر خوی درباره هماهنگیهای به عمل آمده برای حضور مسئولان شهر قونیه توضیح داد: این هماهنگیها از قبل انجام گرفته و حتی بلیت هم خریده بودیم ولی شهردار قونیه به دلیل سفری که به فرانسه داشت امکان حضور نیافت ولی مسئولان ارشد دیگری برای خواهرخواندگی و دریافت کلید طلایی خوی در همایش حضور یافتند و در نهایت رئیس بارگاه مولانا در قونیه و نمایندگانی از استانداری و شهرداری و دانشگاه سلجوق قونیه با رساندن پیام شهردار شهرشان پای میز مذاکره برای امضای پروتکل خواهرخواندگی نشستند.
وی در بخش دیگر صحبتهایش اشاره کرد: سال گذشته کنگره شمس مشخصا با موضوع و محور شمس تبریز برگزار شد و به همین دلیل بسیار گسترده و با حضور میهمانان داخلی و خارجی انجام شد ولی همایش امسال بیشتر دو مساله خواهرخواندگی این سه شهر و امضای تفاهمنامه علمی بین دانشگاهها را پیگیری میکرد ولی با این حال چندین سخنرانی علمی توسط استادان دانشگاه نیشابور و تهران، مولویپژوهانی چون کریم زمانی و مسئولانی چون رئیس انجمن آثار و مفاخر ادبی و مسئولان شهرهای خوی و نیشابور و قونیه اجرا شد.
محبوبی درباره تشکیل دبیرخانه دائمی شمس توضیح داد: دبیرخانه دائمی کنگره شمس با حمایت مسئولان و ارگانهای مختلف در حال تشکیل است که از این پس هرگونه کنگرهای درباره شمس تبریزی برگزار شود میتواند از همکاری دبیرخانه بهرهمند شود. همچنین از مسئولانی که انتقادی درباره تشکیل نشدن دبیرخانه دائمی دارند خواستاریم که برای تشکیل دبیرخانه همکاری کنند.
دبیر اجرایی همایش «مولانا در آینه شمس» بیان کرد: از سال 87 که مسئولیتهای اجرایی کنگره «پیوند شمس و مولانا» را با محوریت شهرهای قونیه و خوی برعهده داشتم، مقدمات شناسایی ظرفیتهای دو شهر برای خواهرخواندگی بررسی شد لیکن این پروژه به طور رسمی امسال اجرایی شد.
وی درباره برخی دیگر از نتایج همایش گفت: وقتی در یک همایش مفاخر کشور به مردم معرفی میشود هدف بلندی دنبال شده و اکنون که مردم ایران گمشده خود را که همانا شمس بوده در خوی یافتهاند اراده استواری برای معرفی او دارند و ما نیز از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
محبوبی اضافه کرد: همایش امسال با محوریت دانشگاه آزاد خوی و با همکاری شواری شهر و شهرداری خوی و ستاد برگزاری همایش که متشکل از جندین ارگان است، برگزار شد.
دبیر همایش در پاسخ به اینکه آیا نهادهایی بودند که به جای همراهی سنگاندازی کنند؟ گفت: ما به دلیل وجود شمس و مولانا که بر وحدت تکیه داشتند و نه افتراق، از حاشیهها پرهیز میکنیم. شواری شهر خوی در برگزاری همایشهای فرهنگی به ویژه همایشهای مربوط به شمس تاثیر بسزایی داشته و امیدواریم این همکاری ادامه یابد.
وی در پایان تاکید کرد مصوبات و توافقهای همایش امسال باید در آینده پیگیری شود.
نظر شما