در برنامه شب گذشته(شنبه شب) "مجله تئاتر" که به شکل زنده از شبکه چهارم سیما پخش می شد مسئله بازسازی اداره تئاتر و تشکیل سازمان تئاتر در گفتگو با سید عباس عظیمی مشاور اجرایی معاون هنری وزیر ارشاد و حسین مسافر آستانه از مدیران اسبق تئاتر دنبال شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در این برنامه که با پخش گزارشی از وضعیت اداره تئاتر آغاز شد پیمان شیخی مدیر روابط عمومی اداره تئاتر عنوان کرد بهمن ماه 2 سال پیش مقرر شده بود که اداره تئاتر بازسازی شود و در اختیار گروههای نمایشی قرار گیرد ولی این مسئله عملی نشد و ما تاکنون فقط وعده دیدیم. وی ادامه داد: البته بحث انتقال اهالی تئاتر به ساختمان جدید اتفاق بسیار خوبی بود و من از این اتفاق بسیار خوشحالم.
در ادامه برنامه مجله تئاتر سید عباس عظیمی مشاور اجرایی معاون هنری توضیحاتی درباره چگونگی بازسازی اداره تئاتر عنوان کرد و گفت: ما کارشناسی زیادی روی این ساختمان و بازسازی آن انجام دادیم و کارشناسان عنوان کردند که برای بازسازی اداره تئاتر ابتدا باید 300 میلیون تومان برای مقاوم سازی هزینه شود و سپس کار بازسازی آغاز شود.
وی ادامه داد: امیدوارم همه ما را درک کنند.ما حتی برای خریدن ساختمان کناری اداره تئاتر نیز اقدام کردیم اما مالک آن 2 ماه ما را معطل کرد و در نهایت اعلام کرد که ساختمانش را نمی فروشد. وی در ادامه گفت:آقای شاه آبادی روی مسئله بازسازی تاکید دارند و این مسئله را با حساسیت دنبال می کنند و در واقع هفته ای نیست که ایشان درباره وضعیت بازسازی از ما سئوال نکنند.باید بگویم این مسئله با جدیت در حال دنبال شدن است و انشائ الله در آینده خبرهای خوشی در این زمینه اعلام خواهیم کرد.
ادامه برنامه "مجله تئاتر" به بررسی تشکیل سازمان تئاتر اختصاص داشت که این بار سید عباس عظیمی مشاور اجرایی معاون هنری میهمان تلفنی برنامه بود.
عظیمی درباره تشکیل سازمان تئاتر گفت: این بحث هنوز در مرحله طرح است و هنوز بصورت جدی مطرح نشده است.وی درباره شکل گرفتن چنین ایده ای گفت: بیشتر به دلیل بالا گرفتن تب و تاب تشکیل سازمان سینمایی، مسئله سازمان تئاتر هم مطرح شده است و البته این مسئله ای است که سالها پیش آقای دکتر منتظری عنوان کرده بودند.
عظیمی در ادامه گفت: مسئله سازمان تئاتر در حال حاضر در مرحله مقدماتی و در واقع در مرحله مطالعاتی و کارشناسی است.وی ادامه داد: این مسئله بیشتر در مجامع صنفی هنرمندان مطرح شده است.
مشاور اجرایی معاون هنری وزیر ارشاد گفت:قبل از اینکه به فکر تشکیل سازمان تئاتر بیفتیم باید این مسئله بررسی شود که در حال حاضر تئاتر تا چه اندازه در سبد حمایتی خانواده است؟
عظیمی ادامه داد: اگر ما به سطحی برسیم که استمرار اجرای تئاتر در سراسر کشور را داشته باشیم و تئاتر در سبد حمایتی خانواده قرار گیرد مسئله تشکیل سازمان تئاتر بصورت اتوماتیک وار وارد چرخه معاونت هنری می شود و به نتیجه می رسد.
مشاور اجرایی معاون هنری ادامه داد: موضوع سازمان تئاتر موضوع خوبی است اگر استمرار تئاتر در سراسر کشور داشته باشیم.وی افزود: اگر مردم نتوانند از تئاتر استفاده کنند و تئاتر در سبد حمایتی خانواده قرار نگیرد تشکیل سازمان تئاتر چه مشکلی را می تواند حل کند؟
عظیمی در پاسخ به مجری برنامه که عنوان کرد این مسئله را "دشت گلی" سرپرست فعلی مرکز هنرهای نمایشی عنوان کرده اند گفت: ایشان موضوع مورد بحث خانه تئاتر را عنوان کرده اند و این طرح در مرحله مطالعاتی اولیه است و هیچ طرحی برای ارجاع به مراکز ذیصلاح آماده نشده است.
در ادامه برنامه حسین مسافر آستانه درباره تشکیل سازمان تئاتر گفت: بزرگترین سرمایه تئاتر نیروی انسانی است و ما از این نظر یکی از سرمایه دارترین کشورها هستیم.ما جوانان خلاق ،فعال و پیشکسوتان با تجربه داریم اما برای اینکه از این نیروی انسانی بهره برداری صحیح شود با اداره کل نمی توانیم کاری انجام بدهیم و نیاز به سازمان تئاتر داریم.
مسافر آستانه در پاسخ به این سئوال که سازمان تئاتر چگونه می تواند مشکلات را رفع کند گفت: در هر دوره ای موفقیت یا عدم موفقیت مدیران، تابع شرایط آن دوران است و بنابراین مقایسه عملکرد همه مدیران با یکدیگر صحیح نیست.
وی افزود: زمانیکه منتظری مدیر بود توقعات اهالی تئاتر به این اندازه نبود و مشکلاتش هم همینطور(از لحاظ کمی و کیفی)و شرایط در آن زمان بهتر بود.اما در حال حاضر با سیرذ تقاضاهایی برای کار وجود دارد که امکاناتش فراهم نیست.
مدیر سابق اداره کل هنرهای نمایشی افزود: در درهه هفتاد با یک رشدسریع و جهش غیر قابل پیش بینی در تئاتر روبرو شدیم ومدیران با این توقعات روبرو شدند.یعنی توقعات بالا رفت که البته به دلیل شرایط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی آن زمان بود و به همین دلیل قیاس مدیران صحیح نیست.
مسافر آستانه در ادامه گفت: همه فکر می کنند تئاتر ما فقط همین تئاتر حرفه ای است. در حالی که تئاتر آزاد،تئاتر دانشجویی،تئاتر دانش آموزی و ... نیز داریم.در تئاتر امکانات زیادی داریم اما از آن بهره برداری نمی شود.وی افزود: وقتی می گوییم اداره کل هنرهای نمایشی یعنی تئاتر را کوچک کرده ایم.
وی افزود: لازمه تئاتر این است که آموزش و پرورش،سازمان تبلیغات ،آموزش عالی و ... را مشارکت دهیم حتی وزارت کشور را.
رئیس سابق انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس افزود:این مراکز می توانند هیات مدیره ای تشکیل دهند.اگر قرار است در تئاتر کار درست انجام شود بایستی همه موثران را دور هم جمع کنیم،گفتگو کنیم تا تجمیع حمایتهای مالی را داشته باشیم و در نهایت بتوانیم از این سرمایه های بزرگ بهره برداری درست کنیم.
هنرمند عرصه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس ادامه داد:در حال حاضر نقش آفرینی تئاتر به عنوان یک کار فرهنگی هنوز به تعریف صحیح نرسیده است.سازمانهای زیادی جشنواره برگزار می کنند.اما این جشنواره ها فقط بصورت مسکن کار می کنند اما وقتی می گوییم سازمان یعنی تجمیع کردن همه این امکانات.
مسافر آستانه در پایان درباره تغییر مدیران تئاتر گفت: ماهیت تئاتر اینگونه می طلبد که مدیریت تغییر کند.وی درباره کوتاهی دوران مدیریتش در تئاتر گفت: علیرغم همکاری خوب آقای شاه آبادی هر دو به این نتیجه رسیدیم که مدیریت من پایان پذیرد.من یک فرصت خوب را برای خودم دیدم که کار اصلی خودم (کارگردانی تئاتر) را دنبال کنم.
نظر شما