به گزارش خبرگزاری مهر، "حامد عبدالصمد" نویسنده و کارشناس علوم سیاسی مصری که سالیان زیادی را در آلمان زندگی کرده و بعد از انقلاب به کشورش بازگشته است در گفتگو با نشریه "فوکوس" اظهار داشت : قبل از انقلاب من در مصر احساس راحتی نمی کردم. من به کشور خودم شک داشتم و از خودم می پرسیدم چرا هیچ حرکتی در مصر رخ نمی دهد با وجود اینکه دلایل زیادی برای اعتراض وجود داشت.
وی افزود: جوانان مصری می خواستند به گونه ای دیگر و متفاوت از پدرانشان زندگی کنند. آنها هیچ اظهار نظری نمی توانستند داشته باشند و از ساختارهای سخت گیرانه سیاسی در کشورشان و سران حکومت که هیچ ارتباطی با آنها نداشتند ناراضی بودند.
وی افزود: اما وسعت و گسترگی اعتراضاتی که در زمستان گذشته در مصر شروع شد غافلگیرکننده بود. من سریعا به قاهره آمدم تا از نزدیک این انقلاب را تجربه کنم. مردمی که این روزها به خیابانها می آیند می خواهند از سیستم دیکتاتوری در کشورشان جدا شوند، اما این تنها مسئله آنها نیست. بسیاری مسائل هست که به تدریج می تواند در کشور ما تغییر کند از جمله روحیات اجتماعی و مسائل علمی و اقتصادی. پایان دوران مبارک یک پیش شرط برای ایجاد تغییر و تحول در مصر بود. اما هنوز بسیاری از تغییرات رخ نداده است.
این کارشناس مصری در ادامه خاطر نشان کرد: این انقلاب باید ادامه پیدا کند. دیکتاتوری نه تنها باید از ریاست جمهوری مصر جدا شود، بلکه باید این نوع رفتار از روابط انسانها هم برطرف شود.
"حامد عبدالصمد" در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که اروپا در این میان چه نقشی را می تواند ایفا کند، اظهار داشت : اروپا باید خود را با جهان عرب هماهنگ کند. من این خطر را می بینم که کشورهای اروپایی در جریان انقلابهای عربی به دلیل مسائل خود از جمله بحران مالی، خود را عقب بکشند. آنچه که انقلاب مصر به آن نیاز دارد گفتگوهای سیاسی و اقتصادی است. هم اروپا و هم کشورهای عربی می توانند از یکدیگر سود ببرند.
وی در این باره که آلمان در این راستا چه نقشی را می تواند ایفا کند، گفت : طبیعتا آلمان نمی تواند از نظر سیاسی چیزی را به ما دیکته کند، اما می تواند در بازسازی ساختارهای سیاسی به مصر کمک کند.
عبدالصمد در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: ما یک زمین لرزه سیاسی را تجربه کرده ایم که در آن تمام ساختارهای قدیمی در هم شکسته است. البته حالا هیچ کس نمی تواند تضمین کند که سازه های بهتر و جدیدتری به جای ساختارهای قدیمی تشکیل شود.
در این میان اروپا نیز خیلی درگیر مسائل خودش شده است. در مسئله لیبی اروپا مدت طولانی موضع شک و تردید را به خود گرفته بود و اخیرا هم هیچ رای واحدی در این باره وجود ندارد.
این کارشناس مصری ر بخش دیگری از این گفتگو درباره نقش عربستان سعودی در انقلابهای عربی اظهار داشت : عربستان سعودی یک حرکت ضد انقلابی را در منطقه آغاز کرده است. سلفی ها در مصر و تونس و مغرب از آل سعود حمایت دریافت می کنند. در ضمن عربستان سعودی، بن علی از تونس و عبدالله صالح از یمن را پذیرفته که صالح اخیرا به کشورش بازگشته است.
وی افزود : به نوشته مطبوعات محلی از طرف عربستان مذاکراتی با صاحبان قدرت جدید در مصر انجام می شود تا از طریق این مذاکرات از محکومیت مبارک جلوگیری به عمل آید.
به گفته این کارشناس، آل سعود نگران سرایت انقلابهای عربی به عربستان هستند. این در حالی است که چهل درصد جوانان در این کشور بیکار هستند و این احتمال وجود دارد که مشابه این انقلابها در عربستان نیز رخ دهد.
این کارشناس مصری در ادامه درباره اقدام آلمان در فروش سلاح به عربستان سعودی اظهار داشت : این اقدام برلین غیر مسئولانه است. چنین اقدامی شرکت در یک جنایت است. این سلاحها برای گسترش دموکراسی به کار برده نمی شوند، بلکه برای سرکوب اقلیتها و زنان به کار گرفته می شوند. این در حالی است که غرب تنها به سودهای سریع فکر می کند و با این دیکتاتورها وارد معامله می شود و این خطا است.
وی در پایان این گفتگو خاطر نشان کرد: مردم در کشورهای عربی آماده دگرگونی و تحول هستند. جوانان عرب شجاعت خود را نشان داده اند و متوجه شده اند که صدای آنها شنیده می شود. زمانی که من به صورتهای پر امید جوانان عرب نگاه می کنم باور می کنم که آنها هر کاری انجام می دهند تا در عزت و رفاه زندگی کنند، اما آنها به حمایت نیاز دارند.
نظر شما