به گزارش خبرگزاري "مهر" اكبر تركان در سخنراني افتتاحيه همايش توسعه فناوري در صنعت نفت، با مروري بر پيشرفت انسان در ابزارسازي و توسعه استفاده از اندام خود ، از گذر انسان از عصر صنعتي تا 1980 به آغاز رسيدن به دوران Post Technology اشاره كرد و دوران نوين استفاده از فكر و انديشه را تحولي در توسعه ابزارها دانست .
وي بسته هاي نرم افزاري را يكي از محصولات فكر بسته بندي شده ودوران كنوني را زمان اختراعات فكري دانست .
معاون وزير نفت همچنين چالش پيش روي كنوني را مالكيت بر طرحهايي كه محصول فكر هستند دانست و افزود شناسايي مالكيت ها منجر به گام بعدي مي شود كه تجارت بر مبناي دارايي هاي نامحسوس است ، تجارت مستمر با به رسميت شناختن اين نوع مالكيت امكانپذير است.
وي افزود : هنوز به مالكيت بر طراحي مفهومي نرسيده ايم ، در اين صورت توسعه فناوري با توصيه و فشار عرضه هم صورت نمي گيرد. براي توسعه فناوري بايد بازار خلق كرد. در پي ايجاد بازار ، عرضه و تقاضا بايد بوجود بيايد و متقاضي در اين بازار ، خريدار دارايي هاي نامحسوس يا فكر و ايده افراد باشد ، اگر اين بازار تشكيل نشود و مشتري نيز نباشد،عرضه هم متوقف مي شود .
تركان در ادامه صحبت هاي خود افزود : به همين ترتيب بايد بازار خلق كرد و با كشش تقاضا بايد عرضه اين بازار را داير نگهداريم ، دانشگاه ها در اين بازار هستند اما متقاضي نيستند ونتيجتاً توسعه فناوري متوقف شده است.
معاون وزير نفت ايستادن دولت در سمت تقاضا و اجاره فناوري به بازار را يكي از راهكارهاي مهم دانست و افزود سرمايه گذاري هاي خطرپذير دولت منجر به توسعه فناوري مي شود كه تا كنون هنوز غير از دولت هيچ بخشي نتوانسته است در اين بازار وارد شود.
نظر شما