۱۹ مهر ۱۳۹۰، ۸:۱۷

اختصاصی مهر/

لیتوگرافی قم حرف اول را در کشور می‌زند/ هیچکس بهایی نمی‌دهد

لیتوگرافی قم حرف اول را در کشور می‌زند/ هیچکس بهایی نمی‌دهد

قم - خبرگزاری مهر: لیتوگرافی به عنوان مادر صنعت چاپ در قم از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار است که این صنعت با مشکلات فراوانی روبرو است.

به گزارش خبرنگار مهر، لیتوگرافی بی‌تردید امروز مادر صنعت چاپ  است و اگر امروز صنعت چاپ با گذشته تفاوت اساسی یافته است مدیون  تکامل صنعت دیگری به نام لیتوگرافی است که روز به روز در حال تغییر و تکامل است.

در حقیقت لیتوگرافی پروتکل مدیریت رنگ است تا ما آثار چاپ شده را زیباتر و واقعی‌تر ببینیم.

شهر قم بعد از تهران دومین مرکز چاپ و نشرکشور است و هم اکنون در استان قم 37 واحد لیتوگرافی فعال هستند که این گزارش به بررسی مشکلات برخی از این واحدها پرداخته است.

بخش لیتوگرافی در قم محدود شده است

مدیر شرکت لیتوگرافی آفتاب در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بخش لیتوگرافی در قم محدود شده است گفت: کارهای چاپ فانتزی در تهران انجام می‌شود این در حالی است که استان قم در این زمینه از قابلیت‌های بالایی برخوردار است و با حمایت مناسب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانیم این نوع از چاپ را در خود قم انجام دهیم.

اسحاق اسحاقی افزود: قم از نظر تجهیزات در بخش لیتوگرافی حرف اول در کشور را می‌زند و ما خوشبختانه، نه تنها در بخش تجهیزات مشکلی نداریم بلکه می‌توانیم بگوییم با تهران برابر هستیم.

وی نبود نمایندگی پخش مواد مصرفی و پایین آمدن قیمت محصولات به وسیله برخی از لیتوگراف‌ها را از مشکلات این بخش عنوان کرد.

مسئول فنی اتحادیه چاپخانه داران در بخش لیتوگراف نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: نبود تعاونی برای تهیه جنس ومواد اولیه‏، هماهنگ نبودن فعالان بخش لیتوگرافی‏ و رقابت ناسالم از مشکلات این بخش است.

محمد رضا مشایی، پایین بودن کیفیت کار‌ و وجود دلال‌های چاپ را از دیگر مشکلات بخش لیتوگرافی در قم ذکر کرد و خواستار ارائه تسهیلات بانکی و کاهش مالیات‌ها از سوی مسئولین ذیربط شد.

حمایت از بخش لیتوگرافی در قم کمتر عملیاتی بوده است

وی با بیان اینکه حمایت از بخش لیتوگرافی کمترعملیاتی بوده است، خواستار حمایت هرچه بیشتر مسئولین ذیربط از این بخش شد.

مدیر فنی لیتوگرافی نقش نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، نیز نا ‌آشنا بودن برخی لیتوگراف‌ها با کار لیتوگرافی و عدم حمایت وزارت ارشاد و اتحادیه را از مشکلات این صنف عنوان کرد.

خودتان متخلیفین را پیدا کنید، به ما اطلاع دهید!

حسین عبدی با اشاره به اینکه هیچ نظارتی روی لیتوگرافی‌های بدون مجوز وجود ندارد تصریح کرد: وظیفه نظارت بر عهده اتحادیه چاپخانه داران است اما آنها به ما می‌گویند خودتان بروید و متخلفین را پیدا کنید و پس از آن به ما اطلاع دهید.

وی، ملزم کردن طراحان و گرافیست‌ها برای آموزش و حمایت و نظارت مسئولین مربوطه بر این صنف را خواستار شد.

این فعال عرصه لیتوگرافی، افزود: کمک وزارت ارشاد برای دریافت تسهیلات از بانک فقط در حد معرفی است و دیگر بعد از آن نظارتی وجود ندارد که آیا فرد توانسته از تسهیلات استفاده کند یا خیر؟

وجود لیتوگرافی‌های زیرزمینی بزرگ‌ترین مشکل بخش لیتوگرافی است

عضو اتحادیه چاپخانه داران در بخش لیتوگراف نیز خبرنگار مهر گفت: لیتوگراف‌های بدون مجوز بزرگ‌ترین مشکل بخش لیتوگرافی در قم هستند.

اسماعیل غمخوار با بیان این مطلب اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای جلوگیری از این مسئله تمامی شرکت‌ها را موظف به برچسب زدن روی زینک‌هایشان کند.

مدیر شرکت لیتوگرافی آفتاب افزود: با مارک‌دار شدن زینک‌ها جلوی ورود کارهای بی‌کیفیت یا کم کیفیت به بازار گرفته می‌شود و فعالیت‌های زیرزمینی کاهش پیدا می‌کند.

هیچکس بهایی به ما نمی‌دهد

مدیر عامل لیتوگرافی قم اسکنر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: بخش لیتوگرافی در قم استعداد زیادی برای به روز شدن و درخشیدن دارد اما حمایت‌های لازم از این بخش کم است.

جواد محمدخانی، گران شدن دلار، تحریم‌ها و گران شدن کاغذ را از جمله عوامل دخیل در پایین آمدن حجم کار عنوان کرد و افزود: در این بین واردکنندگان مشکلی روی مشکلات دیگر هستند که می‌خواهند با فرصت طلبی بازار را در دست خود داشته باشند.

وی به نقش اداره ارشاد در حل مشکلات اشاره کرد و اظهار داشت: اگر وزارت ارشاد برای خروج از این بحران چاره‌ای نیاندیشد بیشتر چاپخانه‌ها تعطیل می‌شوند.

بن بنزین چه شد؟

این فعال بخش لیتوگرافی با اشاره به وعده‌های مسئولین در حمایت از این بخش گفت: مسئولین به ما وعده کمک برای دریافت تسهیلات بانکی خرید دستگاه و وزارت ارشاد ارائه بن بنزین و... برای شستشوی وسایل و تجهیزاتمان داده بودند که تا امروز هیچکدام محقق نشده است.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم نیز در رابطه با نبود تعاونی برای تهیه جنس و مواد اولیه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در سال‌های اولیه تاسیس، اتحادیه تعاونی در حالی ایجاد شد که محدود به ملزومات چاپ بود و از نیروی جوان با انگیزه برخوردار نبود و همین امر در رونق نگرفتن و ورشکستگی آن مؤثر بود.

تعاونی جدید اتحادیه چاپخانه داران تاسیس می‌شود

جهانگیر رضایی از تاسیس تعاونی جدید با هئیت موسس و مدیره جوان خبر داد و افزود: سهامداران این تعاونی اعضای صنعت چاپ از جمله صحافان جلد سخت و نرم، لیتوگراف‌ها، چاپخانه داران و کانون‌های تبلیغاتی هستند که تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسد.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم از آمادگی ۶۵ درصدی اعضا برای حضور در این اتحادیه خبر داد و گفت: با توجه به عملکرد مثبت اتحادیه در چند سال اخیر پیش بینی می‌شود که تعاونی بتواند به شهرهای مجاور نیز در تهیه ملزوماتشان کمک کند.

خروجی کار در هر شکل و کیفیتی برای مشتری یکسان است

رضایی با بیان اینکه خروجی کار در هر شکل و کیفیتی برای مشتری یکسان است و این امر برای کسانی که از دستگاه‌های پیشرفته استفاده می‌کنند قابل تحمل نیست و ما از اداره ارشاد قم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستیم تا چاپخانه‌ها را بر اساس ظرفیت، نوع دستگاه‌ها و … درجه بندی کند تا از اجحاف جلوگیری شود اما تا کنون این امر محقق نشده است.

رفع مشکلات اعضا نیازمند تغییر سیاست مدیران رده بالا است

وی ادامه داد: رفع مشکلات اعضای صنف تا حدی زیادی به تغییر سیاست مدیران رده بالای کشور وابسته است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم اضافه کرد: اتحادیه از کسانی که کار خود را با کیفیت مطلوب ارائه می‌کنند با ارائه آموزش، انجام بازرسی، رسیدگی به شکایات، حل اختلافات و مسائل فنی و پی گیری آسان کردن دریافت تسهیلات حمایت می‌کند.

رضایی با بیان اینکه کار لیتوگرافی نیاز به فضای زیادی ندارد این موضوع را در گسترش لیتوگرافی‌های بدون مجوز موثر عنوان کرد و اظهار داشت: ملزم کردن تمامی چاپخانه‌ها به استفاده از زینک دارای آرم لیتوگرافی می‌تواند راهکاری موثر برای برون رفت از این موضوع باشد.  وی در پاسخ به گفته یکی از اعضای صنف مبنی بر شناسایی متخلفین توسط خود اعضا تصریح کرد: اعضا در داخل صنف حضور دارند و سریع‌تر متوجه تخلفات می‌شوند که با گزارش کردن آن ما وارد عمل شده و با متخلف برخورد می‌کنیم.

فعالیت در هر رسته نیازمند قبولی در آزمون مهارت‌‌ همان رسته است

رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم ادامه داد: بنا بر مصوبه شورای استعلام، چاپخانه داران می‌توانستند هم در زمینه لیتوگرافی و هم در زمینه صحافی فعالیت کنند. اما بر اساس قوانین نظام صنفی اتحادیه، متقاضیان فعالیت در هر مورد باید در امتحان فنی آن شرکت و پس از موفقیت مجوز مربوطه را دریافت کنند.

تفکر وزارت ارشاد در صدور بی‌رویه مجوز غلط است

وی با بیان اینکه وزارت ارشاد سقفی برای صدور مجوز قائل نیست با انتقاد از تفکر این وزارتخانه در این زمینه تصریح کرد: تفکر وزارت ارشاد در این زمینه اشتغالزایی است و به عدم صادرات صنعت چاپ، محدودیت بازار کار و تحریم‌ها توجهی ندارد.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم اضافه کرد: صدور مجوز باید بر اساس بازار کار تنظیم شود تا رقابت سالم ایجاد شود.

صنعت چاپ قم در بخش خصوصی پیشتاز است

رضایی در رابطه با محدود شدن چاپ فانتزی در قم نیز گفت: تمام تلاش این اتحادیه این است تا با وارد کردن دستگاه‌های جدید صنعت چاپ در قم را گسترش دهیم و از سه سال گذشته تا کنون به این امر اهتمام داشته‌ایم و در حال حاضر دستگاه‌های دو رنگ و هشت رنگ را وارد قم کرده‌ایم که شاید در تمام کشور دو یا سه نمونه از آن وجود داشته باشد که در ارگان‌های دولتی استفاده می‌شود در حالی که صنعت چاپ قم در بخش خصوصی پیشتاز است.

معاون فرهنگی هنری ادره کل ارشاد اسلامی قم نیز در این خصوص گفت: نداشتن مجوز سفارش شرکت سفارش دهنده کار و یا استفاده از طرح و متن نا‌مناسب را از دلایل احتمالی در ایجاد محدودیت برای کار فانتزی ذکر کرد و افزود: در غیر این صورت هیچ محدودیتی برای انجام کار وجود ندارد.

صدور مجوز برای توسعه صنعت چاپ ضروری است

سید رسول موسوی نژادیان در خصوص صدور بی‌وقفه مجوز اضافه کرد: صنعت چاپ صنعتی گسترده است که توسعه از ضروریات آن محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه توسعه لطمه‌ای به این صنعت نمی‌زند تصریح کرد: کسانی که خدمات مناسب ارائه نکنند از گردونه این صنعت خارج می‌شوند و البته در صدور مجوز به افرادی که توانمندی کمتری دارند نیز باید توجه شود.

محدودیت دریافت تسهیلات به بانک‌ها مربوط است

معاون فرهنگی هنری ادره کل ارشاد اسلامی قم در رابطه با گفته یکی از اعضا مبنی بر معرفی به بانک برای دریافت تسهیلات و عدم پی گیری مسائل بعدی هم گفت: هر دستگاه دولتی فقط می‌تواند مجموعه‌های تابع خود را به بانک معرفی کند و نحوه پرداخت تسهیلات به بانک مربوط می‌شود و از وظیفه ادارات خارج است.

برای آسانی روند دریافت تسهیلات تلاش می‌کنیم

وی با اعلام اینکه تا کنون برای آسان شدن روند دریافت تسهیلات تلاش زیادی کرده‌ایم افزود: در سایر صنایع برای دریافت تسهیلات سند دستگاه در رهن بانک قرار می‌گیرد در حالی که در صنعت چاپ این طور نیست ولی به دنبال این هستیم تا این مشکل را حل کنیم و سرپرست دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلساتی نیز با بانک مرکزی داشته است.

موسوی نژادیان در خصوص ارائه بن بنزین به اعضا صنف نیز بیان داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رایزنی با ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در این رابطه با این ستاد صحبت کرده بود که با آن موافقت نشد.

...................................
معصومه فرمایشی

 

کد خبر 1429653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha