علیرضا پیغمبردوست در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به قرار گرفتن در هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار داشت: مقوله بحران شامل سه مرحله قبل،حین و بعد از حادثه است .
وی افزود: مرحله قبل از حادثه به دو بخش پیشگیری و آمادگی تقسیم می شود و در واقع بخشی از حوادث مانند سیل با برنامه ریزیهای جامع قابل پیشگیری و یا کاهش خسارات و همچنین برخی از بحرانها از جمله زلزله نیازمند آمادگی به منظور خدمات رسانی به هنگام است.
این مسئول ادامه داد: در هنگام بروز زلزله و موارد اینچنینی که در واقع مرحله حین واقعه است باید زمینه آمادگی کامل بر مبنای وسعت و جمعیت به ارائه خدمات فراهم شود.
مدیر بحران شهرداری کرج با اشاره به نقش شهرداری در این زمینه یادآور شد: در این راستا شهرداریها سه وظیفه اطفای حریق و مهار آتش، آوار برداری و شناسایی و تدفین اجساد را برعهده دارند همچنین در بحث اسکان موقت نیز با هلال احمر همکاری خواهند داشت که در این زمینه خوشبختانه شهرداری کرج تعامل بسیار مطلوبی با کلیه دستگاههای اجرایی از جمله هلال احمر استان را دارد. همچنین مرحله بعد از بروز بحران نیز به دو مرحله بازسازی و بازتوانی تقسیم می شود.
این مسئول ادامه داد: بازگرداندگان شرایط شهر به روال عادی در واقع مرحله بازسازی است که بیشتر توان مدیریتی به این بخش معطوف می شود و این در حالیست که مرحله بازتوانی و بازگرداندن روحیه به فرد آسیب دیده کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
پیغمبر دوست با بیان اینکه لازم است تا گروه بازتوانی در مجموعه شهری کرج مهیا شود گفت: گرد آوردن گروهی در راستای بازتوانی افراد آسیب دیده در حوزه وظایف شهرداری نیست بلکه این مهم باید با همکاری مجموعه شهر و استان تشکیل شده و خلاء کنونی در این زمینه برطرف شود.
وی در بخش دیگری با اشاره به اقدامات حوزه مدیریت بحران شهرداری کرج در طول یکسال گذشته عنوان کرد: به استناد قانون تشکیل مدیریت بحران مصوب خرداد 87 و آیین نامه اجرایی مربوطه مصوب آذر 88 همچنین طرح جامع امداد و نجات مصوب سال 82 ،ستاد بحران در شهرداری کرج به مدیریت بحران ارتقا یافت که این مهم سرآغاز برداشتن گامهای موثر در راستای خدمات رسانی در این کلانشهر بود.
اولین مدیر بحران شهرداری کرج ادامه داد: پیگیری تکمیل سوله مدیریت بحران در مناطق سه ،دو و شش، ارائه آموزشهای رایگان در حوزه بحران در فرهنگسراهای کرج ، ترغیب شهروندان به شرکت در این دوره ها همچنین بر گزاری استاندارد ترین دوره های آموزشی در مدارس ومراکز صنعتی و ... ، فصل مهمی در راستای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان بود.
پیغمبر دوست تشکیل کمیته ایمنی متصرفات نه گانه برای نخستین بار در کشور و در کلانشهر کرج را یادآور شد و بیان کرد: تشکیل کمیته متصرفات نه گانه در راستای کنترل عملکرد مناطق در بحث ایمنی و بررسی خلاء های قانونی مدیریت بحران از دیگر برنامه های انجام شده در این مدیریت بود.
وی تصریح کرد: استقرار رابطین اصناف و آتش نشانی در مناطق کرج از دیگر برنامه های اجرایی شده است که ضمن کاهش سفرهای درون شهری زمینه رضایت شهروندان ،کاهش خطاهای اداری و افزایش درآمد سازمان آتش نشانی براساس وصول هزینه های کارشناسی را فراهم کرد .
مدیر بحران شهرداری کرج بیان کرد: انجام مطالعات ریز پهنه بندی و کمک به تدوین طرح جامع خطرپذیری شهر کرج از سایر موارد در دستور کار این حوزه است که امید می رود با اجرایی شدن آن شاهد پیشگری از حوادث احتمالی در این کلانشهر باشیم.
پیغمبر دوست با بیان اینکه هم اکنون کرج جزء پنج شهر موفق کشور در زمینه مدیریت بحران است گفت: در حال حاضر کلانشهر کرج جزء پنج شهر برتر کشور در حوزه مدیریت بحران است و در دبیرخانه شهرداری های کلانشهرهای کشور مسئولیت حوزه قوانین کارگروه کشوری را بر عهده دارد.
نظر شما