به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که با حضــور نمایندگان انجمن تهیه کنندگان مستقل، مجمع فیلمسازان و کانون تهیهکنندگان تشکیل شد، پس از سخنان پیش از دستور، آخرین رویدادها و مسائل سینمایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نخستین دستور جلسه به بررسی پیشنهاد جواد شمقدری معاونت امور سینمایی اختصاص یافت.
معاونت سینمایی در برنامه تلویزیونی هفت پیشنهاد کرده بود که نشستی با حضور نمایندگان اصناف سینمایی و ایشان تشکیل و مسائل سینمای کشور مورد بحث و بررسی قرار گیرد. شورای عالـی ضمن مفید دانستن برگزاری چنین جلساتی، از حضور نمایندگان اصناف در این برنامه با معاونت سینمایی استقبال کرد.
شورای عالی لازم دانست که در گزارش خبری نشست تاکید شود همانگونه که در خبر هفته گذشته نیز آمده بود، نامه به مجتبی مشیری مدیرکل بازرگانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی با توجه به روابط حسنه و حمایت عام سیمای جمهـوری اسلامی از تهیه کنندگان سینما و فیلمهای روی اکران، جهت استعلام نظر آن سازمان برای همکاری یا عدم همکاری و بخصوص ارائه آگهـی به شبکههای ماهوارهای فارسی زبان که از سوی مدیرکل ارزشیابی مجاز اعلام شده بود و نه فروش فیلم خارجی.
دومین دستور جلسه به بررســی ابعاد و مشکلات قاچاق و ســرقت فیلمهای ویدئو اختصـاص یافت. کمیته اقتصادی اعـلام داشت که متاسفانه قاچاق و سرقت فیلمها در شبکه ویدئو در شهرستانها بصورتــی غیر قابل کنترل رو به گسترش است. بهگونهای که در بسیاری از شهرها، تعداد فیلمهای ارائه شده از مجاری مجاز با آنچه باید باشد فاصـله بسیار بعید دارد.
این کمیته اظهار تاسف کرد که بنظر نمـیرسد ارادهای جدی در پی مبارزه با این معضـل در بازار شبکه ویدئو شهرستانها باشد.
در گزارش کمیته اقتصادی همچنین آمده بود که فروش فیلمهای سینمایی در شهرستـانها بطور غیر منتظرهای کاهش یافته و تکثیر قاچاق فیلمها که مدتها فروکش کرده بود، مجدداً افزایش یافته است.
حتـی سارقان شبکه ویدئو وقاحت را به جائـی رساندهاند که هولوگرام ستاد مبارزه با قاچاق محصولات فرهنگی را نیز چاپ و روی محصولات دزدی و تکثیری غیر مجاز میچسبانند و مردم را در مورد اصالت این کالاها به اشتباه میاندازند.
کمیته اقتصادی در گزارش خود شرایط را بسیار حساس توصیف و اعــلام داشته بود که در صورت عدم اقدام جدی ، شرایط بازار ویدئو و موسسات ویدئو رسانه بدتر خواهد شد. در نتیجه این موسسات نیز از خرید فیلم به قیمتهای قابل قبول خودداری کرده و مشکلات آنها عملاً به اقتصاد لرزان سینمای ایران منتقل خواهد شد. شورای عالــی پس از بررسی گزارش کمیته اقتصادی از ستاد مبارزه با قاچاق کالای فرهنگی به عنوان متولی این مهم خواست تا اقدامات لازم را معمول دارد.
شــورا همچنین با توجه به تصمیم هفته گذشته اعلام داشت که علیرغم انتقاداتــی که بر عملکرد این ستاد وارد مــیداند ، آماده است تا همکاری لازم را برای ریشهکنی این معضل در شهرستانها با ستاد و دبیرکل آن انجام دهد. دبیرخانه شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران گزارش داد: در ادامه جلسه نامه یکی از مدیران شبکههای تلویزیونــی مبنی بر اعلام آمادگــی برای بازسازی فیلمهای قدیمی ایرانی مطرح شد. شورای عالی هیأتی را مامور ساخت تا با مدیر این شبکه رسانه ملی جهت همکاریهای متقابل اقدامات لازم را معمول دارد.
شورای عالی نفس اقدام مدیریت این شبکه را که به بازسازی و ماندگاری فیلمهای سینمایی پس از انقلاب منجر خواهد شد، گامی ارزشمند در جهت حفظ این آثار دانست. سپس نامه سعید رجبی فروتن مدیرکل سمعی و بصری و نمایش خانگی در جواب نامه ارسالی شورای عالی مطرح شد. مدیرکل نمایش خانگی اعلام داشته بود که وضعیت بازار فیلم همچنان در اختیار فیلم ایرانی است و فیلم خارجی نتوانسته است بر بازار تسلط یابد.
ایشان ضمن تحلیل شرایط بازار نمایش خانگی، وضعیت فعالیت موسسات ویدئو رسانه را تشریح و اعلام کرده بود که در ششماه اول سال 40 فیلم ایرانــی توسط این موسسات خریداری شده است. رجبـی فروتن در تشریح شرایط حاکم بر بازار ویدئو، لزوم همــکاری متقابل تهیهکنندگان سینمای کشور و موسسات ویدئو رسانه را برای بهبود شرایط و حرکت به سمت شرایط بهتر لازم دانسته بود.
شورای عالی ضمن تشکر از پاسخ سریع مدیرکل سمعی و بصری و نمایش خانگی، نامه را به کمیته اقتصادی جهت اقدامات بعدی احاله و از کمیته خواست تا با بررسی مسائل مطرح شده، پیشنهادات خود را برای دستیابی به بازار قابل قبول شبکه ویدئو ارائه کند.
در ابتدای این نشست نمایندگان تشکلهای عضو شورای عالــی در سخنان پیش از دستور مســـائل و مشکلات تهیه کننــدگان سینمای ایران همچون افزایش قیمت تمام شــده فیلمها، مشــکلات اکران فیلم در تهران و شهرستانها، معضل مالیات را بیان داشتند و خواستار توجه مسئولان صنفی و دولتی برای حل آن شدند.
نظر شما