آمریکاییها و سردمداران کاخ سفید که تا چندی پیش به واسطه بهار عربی و حرکت بیداری اسلامی در جهان عرب مات و مبهوت شده و سیاستهای خاورمیانه ای خود را نقش بر آب می دیدند بر آن شدند تا با مداخله در کشورهای در حال تحول جهان عرب از این روند غرب ستیزی و جریانی که به مذاق آنها خوش نمی آید جلوگیری کنند.
آنها بار دیگر در زیر نقاب دموکراسی و به بهانه دفاع از حقوق بشر و غیر نظامیان به مداخله نظامی در لیبی و دخالت در سوریه و برخی دیگر از کشورهای عربی پرداختند، اما غافل از اینکه هر چقدر بیشتر دست و پا می زدند چهره واقعی آنها بیشتر آشکار شده و شعار بودن سخنان و ادعاهای آنها برملاتر می شد.
می توان گفت جنبش تسخیر وال استریت که این روزها در شهرهای مختلف آمریکا در حال گسترش است و به گفته بسیاری از تحلیلگران الهام گرفته از انقلابهای عربی است توطئه های غرب و به ویژه آمریکا علیه دیگر کشورهای منطقه را به خود آنها بازگرداند و آنها را با چالشی دشوار روبرو کرده که لازمه مقابله با آن نقض تمام شعارهای دهان پرکنی است که تا به حال با تکیه بر آن به چپاول و غارت دیگر کشورها پرداخته اند.
با جنبش تسخیر وال استریت در اصل انقلابی فراگیر علیه فساد و نابرابری در ایالات متحده آمریکا شکل گرفته است که نتیجه آن بی تردید فروپاشی نظام سرمایه داری غربی خواهد بود.
مردم آمریکا که در سایه نابرابریهای عمیق اجتماعی و بی توجهی سردمداران خود به حقوق مسلم آنها به انباری از باروت تبدیل شده بودند حالا با جرقه ای که از مقابل مرکز بورس نیویورک در وال استریت آغاز شد منفجر شده و آتشی را به پا کردند که با توجه به اخبار منتشر شده دامنه آن به سرعت در حال گسترش است و پایه های نظام سرمایه داری غربی را متزلزل کرده است.
حالا سیاستمداران آمریکایی که بانگ آزادیخواهی و حمایت از دموکراسی آنها گوش فلک را کر کرده بود و تا به حال گوشهای خود را بر روی مطالبات بحق مردم کشورشان بسته بودند و برای رسیدن به منافع شخصی و علایق مد نظر خود با تکیه بر این شعارهای دهان پرکن به مداخله در دیگر کشورهای منطقه می پرداختند با سد عظیم و محکم خشم ملتشان روبرو شده اند که می خواهند سیاستمداران آنها به جای اینکه به زعم خود به اصلاح امور دیگر کشورها بپردازند به مسائل و مشکلات کشور و مردم خودشان رسیدگی کنند.
این اعتراضات در حال گسترش نشان می دهد که مردم آمریکا از نظام سرمایه داری مبتنی بر زر و زور و تزویر خسته شده اند و درصدد پایان بخشیدن به بی عدالتی، بی خانمانی، فقر و فساد سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشورشان هستند.
در این میان پلیس آمریکا ، کشوری که مدعی پرچمداری دموکراسی غربی است، به برخورد خشن و وحشیانه با معترضان و سرکوب آنها دست می زند که می توان گفت چنین رفتارهایی در شرایطی که آمریکا بیانیه های مختلفی را در رد خشونت و سرکوبگری از طرف حکومتهای دیکتاتوری جهان عرب علیه ملتهایشان صادر می کند رفتاری متناقض است و در حقیقت یک رسوایی بزرگ برای سردمداران نظام سرمایه داری جهانی و لیبرال دموکراسی غربی است.
به این ترتیب باید گفت که سیاستمداران استعمارگر غربی به ویژه آمریکا تنها به دیگر کشورهای منطقه ظلم و ستم نمی کنند، بلکه آنها به مردم خودشان هم ظلم می کنند. گلوله ها و موشکهایی که این روزها امنیت مردم افغانستان، پاکستان و بسیاری از کشورهای دنیا را به مخاطره انداخته است از مالیاتهایی است که مردم آمریکا پرداخت می کنند.
جنبش رو به گسترش تسخیر وال استریت به سردمداران لیبرال دموکراسی غربی نشان داد که دیگر راهی برای تداوم سیاستهای منفعت طلبانه و استبداری آنها وجود ندارد و اگر سیاستهای خود را تغییر ندهند به زودی تابوت حکومتهایشان روی دست ملت و مردم کشورشان تشییع خواهد شد.
به گزارش مهر، مردم آمریکا با به راه انداختن جنبش تسخیر وال استریت نشان دادند که به اصل سیاستهای استکباری و استعماری و اصول اقتصادی آمریکا معترضند. اما برخورد پلیس آمریکا با معترضان نشان داد که سردمداران آمریکا امروز اصولی را که خود مدعی آن بودند زیر پا گذاشته اند و شهرهای آمریکا این روزها به میدان نمایشی برای نشان دادن چهره واقعی سردمداران لیبرال دموکراسی و نظام سرمایه داری غربی تبدیل شده است.
"مارسل کارتیر" از هنرمندان و معترضان آمریکایی گفته است که سرکوب معترضان از سوی پلیس نیویورک مسئله عجیبی نیست، زیرا از نیروهای پلیس در کشوری کاپیتالیسم چیزی جز این انتظار نمی رود.
خواسته معترضان که خود را اکثریت جامعه آمریکایی می دانند تحقق حقوق اولیه آنها و برقراری دموکراسی واقعی در کشورشان است. می توان گفت از جمله دلایلی که اعتراض کنندگان، وال استریت را به عنوان محل تجمع خود انتخاب کردند نیز این بود که این بورس بزرگ نه تنها مرکز اقتصادی آمریکا بلکه قلب تپنده این کشور هم محسوب می شود.
سیستم سیاسی و اقتصادی آمریکا از این مرکز تزریق می شود. معترضان با حضور در مقابل وال استریت به بیکاری و فقر بالا و نبود حمایتهای درمانی و بهداشتی و کمبود شدید مسکن که در اصل نظام سرمایه داری غربی برای آنها به ارمغان آورده اعتراض کردند.
همزمان شدن این اعتراضات در آمریکا با انقلابهای عربی دست سردمداران لیبرال دموکراسی غربی را بیش از پیش رو کرده و آنها را در بن بست تنگ و تاریکی قرار داده که رهایی از آن بعید به نظر می رسد.
به این ترتیب مدعیان دموکراسی در دنیا که ما نمونه های رفتارهای متناقض آنها را در حوادث سیاسی و اجتماعی مختلف دیده ایم این بار با ظهور جنبش اعتراض آمیز تسخیر وال استریت که به گفته بسیاری تحلیلگران با توجه به زمینه های ایجاد چنین حرکتهایی در کشورهای اروپایی دامنگیر آنها نیز خواهد شد در بد مخمصه ای گرفتار شده اند که دیگر راه فراری از آن ندارند.
در پایان باید بگوییم که نسیم ملایم بهار آمریکایی که به گفته برخی تحلیلگران با الهام گرفتن از بهار عربی در آمریکا در حال شکل گرفتن است به آرامی لباس زیبای آزادیخواهی و حمایت از دموکراسی را از تن سردمداران لیبرال دموکراسی غربی به در کرده و چهره واقعی آنها را در معرض دید جهانیان قرار می دهد.
به این ترتیب این مسئله بیش از پیش آشکار می شود که آنچه مورد توجه و اهتمام غرب است دموکراسی نیست، بلکه چگونگی دستیابی به خواسته های شخصی خود از قبیل نفت ارزان و دفاع از فرزند نامشروع خود یعنی رژیم صهیونیستی به هر قیمتی است.
معترضان آمریکایی معتقدند که جنبش تسخیر وال استریت نقطه عطفی در تاریخ آمریکا به وجود خواهد آورد و پایانی بر نظام سرمایه داری غربی خواهد بود.
گزارش : زکیه شریعتمدارتهرانی
نظر شما