۲۰ مهر ۱۳۹۰، ۸:۳۹

در کارگروه پژوهش بیان شد:

گم شدن نامه تا اختصاص وام لوازم خانگی و خودرو به مخترعان قمی

گم شدن نامه تا اختصاص وام لوازم خانگی و خودرو به مخترعان قمی

قم - خبرگزاری مهر: نشست اعضای کارگروه پژوهش فناوری و نوآوری استان با مدیران مرتبط و صاحبان طرح‌های شرکت کننده در جشنواره علم تا عمل برگزار شد و هر یک از نخبگان مشکلات خود را با مسئولین در میان گذاشتند.

به گزارش خبرنگار مهر، این نشست که در استانداری قم برگزار شد، ابتدا قرار بود در سالن امام رضا‌(ع) برگزار شود که به علت کمبود فضا‌، جلسه به سالن جلسات معصومیه(س) منتقل شد.

در این جلسه هر یک از نخبگان و صاحبان ایده که در جشنواره علم تا عمل شرکت کرده بودند به ارائه نظرات خود پرداختند که در این بین دغدغه بیشتر نخبگان عدم حمایت جدی مسئولان از آنها بود و در این راستا تأکید داشتند تا حمایت‌هایی که قرار است از نخبگان استان به عمل آید تعریف شود.

از موازی کاری در امور نخبگان پرهیز شود

برخی از مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز در سالن حضور داشتند که بعد از طرح مشکلات نخبگان توضیحاتی ارائه می‌کردند.

در ابتدای این مراسم سید مهدی محدث، مسئول دفتر آموزش و پژوهش استانداری قم در سخنانی با بین اینکه باید از موازی کاری در امور نخبگان پرهیز شود افزود: نخبگان استان باید نخبه پروری را در دستور کار قرار دهند تا دیگران نیز در راستای تولید و ارائه ایده‌های جدید فعالیت کنند.

وی ظرفیت‌های استان قم را از لحاظ مادی و معنوی غنی برشمرد و افزود: استان قم به یک کارگاه بزرگ سازندگی تبدیل شده است و نخبگان نیز باید در این راستا وظیفه خود را انجام دهند.

محدث گفت: دستگاه‌های مختلف اجرایی استان باید حامی و پشتیبان نخبگان باشند و کارگروه پژوهش فناوری و نوآوری استان نیز باید از پراکنده کاری در این راستا و اسراف در هزنیه ها و منابع جلوگیری کند.

سامانه پرداخت قبوض الکترونیکی 560 میلیارد تومان صرفه جویی در پی دارد

در ادامه رمضانی‌، طراح سامانه پرداخت قبوض الکترونیکی، با تشریح طرح خود با بیان اینکه این پروژه به صورت تیمی اجرا شد افزود: در این طرح برای هر شهروند یک کارتابلی تعریف شد که کلیه قبوض شامل آب، برق، گاز و تلفن در آن قرار داده شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور بیش از 750 میلیون انواع قبوض چاپ می‌شود افزود: چاپ و ارسال این تعداد قبض به مشترکان سالانه 560 میلیارد تومان هزینه دارد.

طراح سامانه پرداخت قبوض الکترونیکی ابراز امیدواری کرد: در آینده می‌توان با استفاده از این سامانه کلیه قبوضی که در کشور وجود دارد همانند قبوض راهنمایی و رانندگی، بیمه و انواع خدمات دستگاه‌های دیگر از این طریق پرداخت کرد.

رمضانی عنوان کرد: پرداخت الکترونیکی قبوض برای اولین بار و به صورت پایلوت در قم اجرایی شد که امیدواریم در آینده این امکان برای سایر استان‌ها فراهم شود.

سید مجتبی مرتضوی طراح نرم افزار جامع مدیریت صنایع کوچک و بزرگ نیز در این نشست با تأکید بر اینکه باید به شرکت‌های بومی در استان توجه جدی شود افزود: شرکت‌های دانش بنیان در استان باید مورد حمایت قرار گیرند و حمایت‌های مالی و معنوی از آنها به عمل آید.

حمایت سازمان‌های دولتی از شرکت های دانش بنیان تعریف شود

حسین وزیری تولید کننده نرم افزار جامع مراکز درمانی و پزشکی از شرکت فرا پرداز هوشمند، نیز در این مراسم گفت: این سامانه، مدیریت یکپارچه مراکز درمانی را با استفاده از شبکه شتاب امکان پذیر می‌کند و کلیه مراکز درمانی از داروخانه‌ها تا انواع آزمایشگاه‌ها می‌توانند خدمات خود را از طریق این سامانه به نحو آسان‌تری در اختیار بیماران قرار دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه باید حمایت سازمان‌های دولتی از شرکت‌های دانش بنیان تعریف شود افزود: تا کنون هیچ نتیجه‌ای از این تعاملات دیده نشده است.

تولید کننده نرم افزار جامع مراکز درمانی و پزشکی عنوان کرد: ما در طول سه سال اخیر چهار طرح را به استانداری قم ارائه کردیم اما متأسفانه هیچگونه اقدامی در این زمینه صورت نگرفت و نامه درخواست ما نیز در فراز و نشیب کار اداری گم شد.

وزیری حمایت زبانی از سوی مسئولان را کافی ندانست و افزود: باید شرکت‌های بومی استان مورد توجه قرار گیرند و به جای استفاده از شرکت‌های غیر بومی از استعدادهای استان حداکثر بهره‌برداری صورت گیرد.

ریشه زن افقی بافت فرش یک ساعت فعالیت را به پنج دقیقه کاهش می‌دهد

مجید جهانی، مخترع ریشه زن افقی فرش نیز در این نشست با بیان اینکه با ابداع این روش یک ساعت بافت فرش به 5 دقیقه کاهش می‌یابد افزود: در چند سال اخیر فرش دستبافت ایران از برخی کشورها عقب افتاده است و این امر نیز به دلیل بالا بودن قیمت فرش دستبافت ایران در مقایسه با سایر کشورها است.

وی با بیان اینکه رتبه صادرات ایران در فرش پایین آمده است افزود: با ابداع این روش قیمت تمام شده فرش کاهش می‌یابد و قالیبافان اجرت بیشتری دریافت می‌کنند که انتظار می‌رود از این طرح حمایت‌های لازم به عمل آید.

جهانی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر مشغول به بافت متن کامل قرآن با استفاده از ابریشم هستیم که امیدواریم این پروژه بی‌نظیر به طور کامل اجرا شود.

بخشی از بودجه‌های پژوهشی استان در اختیار صاحبان ایده قرار گیرد

دکتر مهدی خداپرست، مخترع دستگاه کاوشگر مکانیکی خاک نیز در سخنانی ابراز دشت: این دستگاه مطالعه رفتار مکانیکی خاک را در زمان اندک و با هزینه پایین انجام می‌دهد که از نظر علمی نیز به تأیید معاونت پژوهش وزارت علوم قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این اختراع در حال حاضر به جشنواره خوارزمی ارسال شده است افزود: پیشنها می‌شود تا بخشی از بودجه های پژوهشی استان در قالب انعقاد تفاهم نامه باصاحبان ایده، سطح اختراعات افزایش و زمینه تجاری سازی آنها فراهم شود.

پیشنهاد تشکیل شرکت‌های سرمایه‌گذار خطر پذیر

احسان بهشتی از دیگر مخترعین استان در این نشست با بیان اینکه مدیران بانک‌های استان باید از صاحبان طرح حمایت‌های مالی خوبی انجام دهند افزود: متأسفانه بروکراسی حاکم بر سیستم بانکی موجب اتلاف انرژی نخبگان و صاحبان طرح‌ها شده است.

وی با بیان اینکه عدم شناخت بازار مانع از راه یابی محصولات به بازار هدف می‌شود عنوان کرد: تشکیل شرکت‌های سرمایه گذار خطر پذیر، امری ضروری است تا این شرکت‌ها با سرمایه‌گذاری در تولید محصولی که نخبگان ارائه می دهند و همچنین ارائه آموزش‌های لازم و برند سازی زمینه رشد آن محصول را فراهم کنند.

طرح بهبود ساز آب عملکرد کشاورزی در استان را افزایش می‌دهد

نیخواه کارشناس کشاوزی نیز از دیگر شرکت کنندگان در جشنواره علم تا عمل، در خصوص طرح خود اظهار داشت: طرح بهبود ساز آب با تغییر فیزیکی آب، قابلیت جذب آن را بالا می‌برد و بدنبال آن مواد غذایی نیز همراه با آب جذب می‌شوند.

وی به مزایای استفاه از این طرح در شبکه آبیاری کشاورزی اشاره کرد و افزود: کاهش شوره زمین، افزایش رشد گیاه و همچنین ایجاد طعم بهتر ماهی غزل آلا از آثار اجرای این طرح بوده است.

نیخواه گفت: در حال حاضر در استان قم 23 هزار کیلو جو در هکتار برداشت می‌شود که اگر از این طرح استفاده شود و در هر هکتار تنها 100 کیلو افزایش عملکرد داشته باشیم این میزان به 2 میلیون و 300 هزار کیلو خواهد رسید.

خانم شایسته‌پور، سازنده سوخت جایگزین بنزین نیز در این نشست با بیان اینکه این طرح برای اولین بار اجرا شده است افزود: از مسئولان انتظار داریم که تنها در جشنواره‌ها و مراسم‌ها از مخترعان حرف نزنند و در عمل نیز نخبگان و صاحبان طرح‌ها را حمایت کنند.

در این نشست یکی از طرح‌های شرکت کننده در جشنواره علم تا عمل، طرح نرم افزار نگه دارنده شبکه تلفن همراه بود که از سوی شرکت مخابرات استان ارائه شد و آقای توکلی به نمایندگی از این شرکت سخنرانی کرد، اما به جای ارائه مشکلات نخبگان و صاحبان ایده به ارائه گزارش عملکرد شرکت مخابرات پرداخت که با اعتراض دبیر جلسه مواجه شد.

نماینده شرکت مخابرات در پاسخ به این اعتراض عنوان کرد: شرکت مخابرات به عنوان یک شرکت خصوصی آمادگی دارد تا از طرح‌های دانش بنیان مرتبط با فن آوری ارتباطات و اطلاعات حمایت کند.

اهدای وام خودرو، لوازم خانگی و جعاله به نخبگان استان!

علی اکبر حلاجیان نیز در این نشست با بیان اینکه سیستم بانکی استان مفتخر است تا خدمات خود را به مخترعین و نوآوران قمی ارائه کند اظهار داشت: تسهیلاتی که برای نخبگان استان قابل ارائه است اهدای وام خودرو ، لوازم خانگی و وام‌هایی در قالب  جعاله است که شبکه بانکی استان در این زمینه‌ها در خدمت نخبگان خواهد بود.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان قم گفت: منابع مالی بانک‌ها محدود است که بهترین مسیر برای استفاده از این منابع استفاده از تسهیلات بنگاه‌های زود بازده می‌باشد و نخبگان از وجوه اداره شده بانک ها نیز می توانند برای پیشبرد  فعالیت های خود استفاده کنند.

حلاجیان تأکید کرد: برای نخبگان استان شرایطی ایجاد خواهیم کرد که از سیستم بانک ناراضی نباشند.
 

کد خبر 1430652

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha